ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۱۰۲۱۰۶
تاریخ انتشار: ۰۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۱

نینیستو بار دیگر رئیس‌جمهوری فنلاند شد

سولی نینیستو ۶۹ ساله که روابط حسنه‌ای با ولادیمیر پوتین دارد، برای یک دوره شش ساله دیگر به عنوان رئیس‌جمهوری فنلاند انتخاب شد.
تدبیر24»نینیستو میانه‌رو توانست در انتخابات یکشنبه با کسب اکثریت قاطع ۶۲.۷ درصد آراء در همان دور اول رقبایش را شکست دهد و در مقام ریاست جمهوری بماند. او با وعده متعادل‌سازی روابط با روسیه و ائتلاف نظامی ناتو نظر رای‌دهندگان را جلب کرد. پس از او پکا هاویستو، رقیب او از حزب سبزهای فنلاند توانست تنها ۱۲.۴ درصد رای بگیرد.

سولی نینیستو، رئیس‌جمهوری منتخب و کنونی فنلاند به خبرنگاران گفت: از این همه حمایت شگفت‌زده شدم. باید آنقدر برای مردمم زحمت بکشم که ارزش این حمایت را نشان دهد. نمی‌خواهم وعده بدهم که تغییراتی ایجاد می‌کنم تا فقط حرفی زده باشم. ما دقیقا اتفاقاتی که خارج از فنلاند رخ می‌دهد، در عرصه جهانی پیگیری می‌کنیم و اگر لازم شد قطعا واکنش نشان خواهیم داد.

این اولین بار از زمان تغییر سیستم انتخاباتی در ۱۹۹۴ به آرای مستقیم مردمی است که نینیستوی حامی اتحادیه اروپا می‌تواند در همان دور اول انتخابات پیروز شود. همچنین لائورا هوهتساری، از سیاستمداران مردد به اروپا از حزب ناسیونالیست فنلاندی‌ها و پاوو ویرینن، نامزد مستقل به ترتیب ۶.۹ و ۶.۲ درصد رای آوردند. مشارکت مردمی هم ۶۹.۹ درصد بود.

نینیستو در دور اول ریاست جمهوری خود توانست روابط با مسکو را حفظ کند و این در حالی بود که این کشور از تحریم‌های اقتصادی غرب علیه روسیه به بر سر الحاق شبه جزیره کریمه از اوکراین به خاک روسیه در سال ۲۰۱۴ حمایت کرد.

فنلاند با ۱۳۴۰ کیلومتر مرز مشترک و تاریخی پر فراز و نشیبی با روسیه، روابط نزدیک با ناتو را هم حفظ کرد اما کاملا عضو آن نیست تا به سنت دیرینه خود که عدم رویارویی با روسیه باشد، پایبند بماند. رئیس‌جمهوری فنلاند مسوول سیاست خارجی و دفاعی به همراه دولت است اما این سمت در چند دهه گذشته عمدتا به سمتی نمادین است.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: