ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۱۰۲۱۱
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۲ - ۱۷:۳۲

ناتو خواستار پيمان آمريکا و افغانستان

ناتو خواستار امضای هر چه سریع تر پیمان امنیتی آمریکا و افغانستان شد و تاکید کرد امضا نشدن این پیمان، تاثیر منفی بر برنامه های ناتو دارد.
به گزارش تدبیر24 به نقل از  شبکه تلویزیونی العالم، وزرای خارجه کشورهای عضو پیمان ناتو از حامد کرزای رئیس جمهور افغانستان خواستند پیمان امنیتی با آمریکا را هر چه سریع تر امضا کند.
به گفته آنها در صورتی که این پیمان امضا نشود، طرح های نظامی ناتو تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد کار نقل و انتقال تجهیزات را از طریق پاکستان برای نیروهای خود در افغانستان، متوقف کرده است. افزایش اعتراضات علیه حملات آمریکا به پاکستان باعث توقف نقل و انتقال تجهیزات شده است.
هدی مقهور گزارشگر این شبکه در این باره با اشاره به ادامه فشارهای آمریکا بر رئیس جمهور افغانستان از چند هفته قبل تا کنون برای امضای پیمان امنیتی بین واشنگتن و کابل افزود: آینده ماموریت نیروهای ناتو در افغانستان پس از سال دو هزار و چهارده به این پیمان امنیتی بستگی دارد. آمریکا دوستان خود را در نشست های دو روزه در بروکسل، گرد آورده است. کشورهای اروپایی خواستار تسریع در امضای پیمان امنیتی آمریکا و افغانستان شدند.
آندرس فوگ راسموسن دبیرکل ناتو بر آمادگی این سازمان برای ادامه حضور در افغانستان پس از سال دو هزار و چهارده تاکید کرد و افزود هدف از ادامه حضور ما در این کشور دادن مشورت و همچنین آموزش نیروهای امنیتی افغانستان است ولی حضور ما در افغانستان به چارچوب قانونی نیاز دارد به همین سبب به امضای رسمی این پیمان نیاز داریم.
در ادامه گزارش آمده است: این در حالیست که حامد کرزای رئیس جمهور افغانستان بر مخالفت خود با امضای این پیمان قبل از انتخابات آینده ریاست جمهوری که آوریل آینده برگزار خواهد شد و وی قادر به نامزد شدن در آن نیست، تاکید می کند. با وجود آن که دو کشور در ماه نوامبر درباره این پیمان توافق کردند اما بند مربوط به دادن مصونیت به نیروهای آمریکایی محور اصلی اختلافات درباره این پیمان به شمار می رود. این بند خشم و غضب شدیدی را نیز در افغانستان به وجود آورده است.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: