ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۱۰۲۶۰۶
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۴

مخالفان سوری را مجهز نکرده‌ایم

پنتاگون در رد اظهارات روسی درباره مجهز شدن شورشیان سوری به موشک‌های زمین به هوا توسط آمریکا اظهار داشت، واشنگتن هم‌پیمانان خود در سوریه را به سلاح‌های "زمین به هوا" مجهز نکرده و اطلاعات در زمینه ساقط شدن جنگنده‌ روسیه با یک موشک دوش پرتاب را بررسی خواهد کرد.
تدبیر24»اریک پاهون، سخنگوی پنتاگون به خبرگزاری نووستی روسیه ادعا کرد: آمریکا بر جنگ با داعش در کنار هم‌پیمانان خود در سوریه متمرکز است و به هیچ یک از نیروهای هم‌پیمانش در سوریه موشک زمین به هوا نداده و نخواهد داد.

وی خاطرنشان کرد، عملیات نظامی تنها متمرکز بر داعش در شرق سوریه است. ما صحت و سقم این اظهارات درباره تضمین امنیت شرکای‌مان در ائتلاف را بررسی خواهیم کرد.

کارشناسان روس به سقوط جنگنده روسی با استفاده از موشک دوش‌ پرتاب اشاره کرده و تاکید دارند، افسران روس می‌دانند که افراد شورشی در سوریه چنین سلاح‌هایی دارند و از طریق زرادخانه‌های ارتش سوریه و عراق دو نوع قدیمی از این سلاح‌ها یعنی "ایگلا" و "استرلا" را به چنگ آورده‌اند.

از این رو خلبانان روس برای اجتناب از در تیررس قرار گرفتن این موشک‌ها و سامانه‌های مذکور در ارتفاعات پایین پرواز نمی‌کنند.

اما کارشناسان می‌گویند، این جنگنده در ارتفاعی بوده که این دو نوع موشک نمی‌توانستند به آن برسند و ترجیحا افراد مسلح از موشک دوش پرتاب "استینگر" استفاده کرده‌اند.

کارشناسان نظامی معتقدند، آمریکایی‌ها از مدتی پیش این سلاح‌ها را به کردهای سوریه و نیروهای موسوم به "ارتش آزاد سوریه" داده‌اند.

وزارت دفاع روسیه نیز اعلام کرد، خلبان جنگنده "سوخو ۲۵" که در ادلب سقوط کرد در پی درگیری‌اش با تروریست‌ها کشته شد.

این وزارتخانه افزود، اطلاعات اولیه اشاره دارد به اینکه این جنگنده از سوی افراد مسلح با استفاده از یک دوش پرتاب در جریان پرواز در منطقه‌ کاهش تنش در ادلب ساقط شده است.

وزارت دفاع روسیه تاکید کرد، مرکز آشتی در سوریه "حمیمیم" با همکاری ترکیه به عنوان مسؤول اداره منطقه کاهش تنش در ادلب تدابیر لازم را برای بازگرداندن پیکر خلبان روس اتخاذ خواهد کرد.

وزارت دفاع روسیه افزود: ۳۰ تروریست در حمله موشکی به منطقه‌ای که موشک به جنگنده روسیه در استان ادلب شلیک شده بود کشته شدند.

هیئت تحریر الشام مسؤول ساقط کردن جنگنده روسیه

هیئت تحریر الشام (النصره سابق) مسؤولیت ساقط کردن جنگنده روسیه در حومه جنوب شرقی ادلب را برعهده گرفت.

هیئت تحریر الشام در بیانیه‌ای که در شبکه‌های اجتماعی به نقل از مسؤول دفاع هوایی‌اش منتشر شده، گفته است، اعضای این گروه تروریستی این جنگنده را در شهر سراقب در استان ادلب هدف قرار داده و ساقط کردند.

در این باره رامی عبدالرحمان، مدیر دیده‌بان حقوق بشر سوریه وابسته به مخالفان سوری گفته بود، جنگنده سوخوی ۲۵ منطقه سراقب را قبل از اینکه بر فراز شهرک معصران سقوط کند، هدف قرار داده بود. اخیرا محور سراقب در راستای جنگ علیه شورشیان شاهد عملیات گسترده بوده است.

وی گفت: خلبان جنگنده با چتر از جنگنده بیرون پرید اما شورشیان او را تعقیب کرده و توانستند او را بکُشند.

جنگنده‌های روسی و سوری از عصر جمعه ده‌ها حمله شدید را به منطقه سراقب داشته‌اند.


بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: