ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۱۰۲۹۶
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۵

وقت احمدی نژاد را نداریم

رسانه ملی فرصتی را برای یکی از وزرای سابق ایجاد کرد حال مساله‌ای نیست، اما به هر ترتیب باید گفت آنچه که جناب آقای دکتر روحانی ...
تدبیر24: سخنگوی دولت در واکنش به درخواست احمدی‌نژاد نسبت به برگزاری مناظره با رئیس‌جمهور، یادآورشد که جامعه در حال حاضر نیاز به آرامش دارد و ما وقت این حرف‌ها (برگزاری مناظره و واشکافی‌ها) را نداریم. محمدباقر نوبخت درباره درخواست مناظره احمدی‌نژاد با روحانی گفت: آقای احمدی‌نژاد به آمارو ارقام مطرح شده در گزارش و نادرست بودن آنها اشاره کرده است و بنده لازم است تاکید کنم جناب آقای رئیس‌جمهور در گزارش صد روزه به مردم از آمار و ارقامی استفاده کردند که این آمار را مراجع رسمی کشور مثل مرکز آمار ایران بیان کردند. وی افزود: البته باخبر شدم که رئیس محترم مرکز آمار در جهت دفاع از صحبت‌های آقای روحانی مصاحبه‌ای داشتند و باید دانست که رئیس مرکز آمار ایران همان مدیر محترمی است که در زمان آقای احمدی‌نژاد فعال بودند.و ما هیچ یک از معاونین آن مرکز را تغییر ندادیم و این عزیزان از همکاران آقای احمدی‌نژاد هستند و هیچ اشکالی نیست که اگر ایشان نسبت به این آمارها تردیدی دارند به همکاران خود در این مرکز مراجعه کنند و مستنداتی را دریافت کنند. وی افزود: طی 8 سال گذشته آقای احمدی‌نژاد بر حسب مسئولیتشان مرتب اعداد و ارقامی را بیان می‌کردند و شاید آن زمان هم نسبت به این آمار و ارقام برای محققان شبهاتی وجود داشت، اما به هر ترتیب امکانات رسانه‌ای در اختیار ایشان بود و ایشان می‌توانستند این آمار را بیان کنند. حتی روز آخر سخنرانی‌شان آماری داشتند که قابل تامل بود و به هر ترتیب مسئولیت‌ها و اختیارات این فرصت را برای مدیران فراهم می‌کند. سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: حالا که جناب آقای احمدی‌نژاد فرصت بیشتری دارند می‌توانند مطالعات بیشتری هم داشته باشند. اگر چه این فرصت را برخی از مدیران قبلی نداشته‌اند و اکنون هم می‌بینیم که رسانه ملی فرصتی را برای یکی از وزرای سابق ایجاد کرد حال مساله‌ای نیست، اما به هر ترتیب باید گفت آنچه که جناب آقای دکتر روحانی اعلام کردند غیر از ارزیابی عمومی از مستندات آماری و واقعیت‌های اقتصادی نیست چنانچه هم اکنون همگان می‌دانیم که گرانی و تورم چقدر است و مردم نسبت به آمار بیکاری جوانان اطلاعات لازم را دارند. وی اضافه کرد:همچنین همه می‌دانند که نمی‌توان برای پرداخت یارانه‌ها فقط به منابع حاصل از افزایش قیمت‌ها اکتفا کرد بلکه باید از بودجه عمومی هم برای آن صرف شود و این واقعیت روشنی است. سخنگوی دولت در ادامه اظهار کرد: البته من این را عرض کنم طبیعی است که دولت به منابع بیشتر اطلاعاتی به‌ویژه عملکردهای گذشته دسترسی دارد اما قصد آقای رئیس‌جمهور این نیست که دوباره آن آمارها را واشکافی کنیم. نوبخت با بیان این که جامعه در حال حاضر نیاز به آرامش دارد، تصریح کرد: ما وقت این حرف‌ها (برگزاری مناظره و واشکافی‌ها) را نداریم. همه دوستان ما به صورت تمام وقت فعالیت می‌کنند. ممکن است یک عده فرصت بیشتری داشته باشند. و ما به هر ترتیب درگیر این مباحث نخواهیم شد، اما امکان نقد دولت برای همه شهروندان عادی کشور فراهم است.

واکنش به انتقادات از گزارش 100 روزه

وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر این که برخی نسبت به گزارش صد روزه آقای رئیس‌جمهور انتقاداتی داشتند و معتقد بودند که آقای روحانی باید نسبت به مسائلی چون آزادی‌های مدنی و حقوق شهروندی مطالبی را بیان می‌کردند اظهار کرد: قطعا این گزارش اولین گزارش آقای روحانی به مردم نبود و آخرین گزارش هم نخواهد بود. وی گفت: در هر یک از این گزارش‌ها به فراخور انتظار عمومی مباحث مختلف مطرح می‌شود و در گزارش‌های بعدی به مباحث فرهنگی و اجتماعی بیشتر پرداخت خواهد شد و به هر ترتیب همه این رویکردها در یک مصاحبه نمی‌گنجد و آقای روحانی در مصاحبه‌های بعدی به سوالات و انتظارات دیگر اشاره خواهند کرد.خبرنگاری دیگری هم به نوبخت گفت شنیده شده که بهائیان زندانی به رئیس‌جمهور نامه نوشتند و برخی نمایندگان هم مدعی شده بودند که بعضی از دانشجویان بهایی به دانشگاه بازگشتند و به همین علت آقای فرجی‌دانا به مجلس فرا خوانده شده است، حال رویکرد دولت در این باره چیست، سخنگوی دولت در این باره گفت: ‌نسبت به این خبری که شما می‌گویید من اطلاعی ندارم اما در مورد حضور آقای فرجی‌دانا در مجلس باید بگویم که من خودم دیروز همراه ایشان در کمیسیون مربوطه حضور داشتم ولی مباحثی که در این جلسه مطرح شد بیشتر مربوط به بودجه بود. از نوبخت پرسیده شد آیا در مورد انتصابات در وزارت علوم از فرجی‌دانا سوالاتی مطرح شد که وی پاسخ داد: تا آنجایی که من در جلسه حضور داشتم در این باره موضوعی مطرح نشد. خبرنگار دیگری به سخنگوی دولت گفت شما گفتید که قرار است آقای روحانی در نطق روز یکشنبه در مورد عملکرد قانون برنامه بگویند در حالی که این عملکرد به دولت گذشته هم مربوط می‌شود، آیا این موضوع در راستای همان گزارش 100 روزه و ارائه آمارهایی از دولت گذشته است که نوبخت در این باره اظهار کرد: طبق ماده 213 قانون برنامه پنجم، معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور موظف است تا پایان شهریور ماه هر سال چگونگی اجرای قانون برنامه را در سال قبل و سال‌های پیش به آقای رئیس‌جمهور ارائه دهد و جناب آقای رئیس‌جمهور در نطق بودجه، باید این گزارش را ارائه کنند. وی افزود: ما الان باید نسبت به سال گذشته که سال 1391 است طبق قانون برنامه، گزارش سال قبل که سال 91 است را از سوی معاونت به آقای رئیس‌جمهور بدهیم که این کار انجام شد. اتفاقا آمار و ارقامی که به آن استناد شد و عملکرد قانون برنامه در سال 91 را نشان می‌دهد همان آمار و ارقامی است که در زمان دولت دهم تولید شده است و ما به هیچ وجه آمار جدیدی را از خودمان ارائه نکردیم. سخنگوی دولت تاکید کرد: اینطور نیست که ما از منظر خودمان عملکرد دولت محترم در قبل را ارزیابی کنیم و بگوییم خوب و یا بد بوده است. ما فقط آمار و ارقامی که مربوط به آن زمان است و در مرکز آمار ایران وجود داشته ارائه خواهیم کرد.

سفر روحانی به ترکیه

خبرنگار دیگری درباره سفر رئیس‌جمهور به ترکیه و فعالیت‌های آقای روحانی در این سفر پرسید که نوبخت در این باره گفت: وقتی که آخرین جمع‌بندی‌های صورت بگیرد در این باره اعلام گزارش می‌شود. کارگروه‌هایی در این زمینه در حال کار کردن هستند. نوبخت همچنین در این جلسه از خبرنگاران به خاطر صبر کردن برای انجام این مصاحبه در هوای سرد و بارانی عذرخوهی کرد و از مسئولان برگزار کننده این جلسه خواست که این مصاحبه‌ها دیگر در محیط باز انجام نشود.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۴
0
2
افرین! همون که گفتی. الان وقت این حرفها نیست. دولت دکتر روحانی باید به فکر چهار سال دیگه باشه و اونقدر خوش بدرخشه تا دیگه اینا بهانه نداشته باشند برای فریب مردم و جوگیر کردن یه عده.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
3
0
بگید می ترسیم پتمون و بریزه رو آب و دروغامون آشکار بشه
ناشناس
|
Germany
|
۲۰:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
1
0
آقای نوبخت میترسد مثل سال84 دوباره افتضاح بار بیاورد.ضمنا خوب است امریه صادر نمایند امنتقدین اینها را به صداوسیما راه ندهندوفقط آقایان بروند یکطرفه گزارش بدهند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of)
نترس خواهر/ برادر صدا و سیما تو مشت ...
نظر شما: