ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 20
کد خبر: ۱۰۳۷
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۵

القاعده جديد در حال بازسازي

اینترپل نسبت به فرار سریالی زندانیان از زندان‌های کشورهای عراق،
تدبیر24:اینترپل نسبت به فرار سریالی زندانیان از زندان‌های کشورهای عراق، لیبی و پاکستان هشدار داده و اعلام کرده این احتمال وجود دارد که سازمان تروریستی القاعده‌، در فرار زندانیان از چندین زندان در کشورهای مختلف از جمله عراق، لیبی و پاکستان نقش داشته است. هشداري كه به نظر مي‏رسد نبايد ناديده گرفته شود چرا كه اکثر فراریان را اعضای فعال القاعده و گروه‌های تروریستی اسلامی تشکیل می‌دهند. پس از تحولات منطقه‎اي در يكي دو سال گذشته، القاعده جديد با رهبري بندر بن سلطان، رئيس شوراي امنيت ملي و برادرزاده پادشاه عربستان، به دنبال قدرت‎گيري شيعيان و جلوگيري از گسترش حلال شيعي به ماه شيعي هستند. اين القاعده جديد براي نيل به هدف خود و جلوگيري از قدرت گرفتن شيعيان با دلارهاي نفتي عربستان و تبليغ ايران‏هراسي در حال جذب نيرو از كشورهاي مختلف مسلمان هستند.
اين گروه تازه سازمان‏يافته اما با وجود داشتن منابع مالي فراوان، نياز به تجربه نيروهاي قديمي دارند. بر همين اساس به دنبال جذب نيروهاي قديمي و با تجربه‏اي است كه بيشتر در پنج كشور ليبي، سومالي، سوريه، پاكستان و عراق در زندان هستند. به ويژه اين‏كه اين افراد كه حدود پنج تا 10 هزار تن برآورد شده‏اند پس از اسامه بن لادن از ايمن الظواهري، رهبر سنتي القاعده، سرخورده شده و كاملا قطع اميد كرده‎اند. به همين دليل است كه مي‏بينيم در فاصله زماني يك هفته تا 10 روز به زندان‏هايي در كشورهاي مختلف حمله مي‎شود؛ حمله به زندان‏ بنغازي در ليبي، حمله به زنداني در ننگرهار افغانستان، حمله به زنداني در پاكستان و حمله به ابوغريب در عراق و همچنين حمله به زنداني در حلب سوريه. از مجموع شواهد چنين برمي‏آيد كه القاعده جديد در حال بازسازي است. البته هدف اصلي القاعده جديد كه با كمك نيروهاي امنيتي آمريكا، اسرائيل و برخي كشورهاي عربي در حال شكل‎گيري است اين بار نه غرب كه شيعيان هستند. بايد توجه داشت كه زندانياني كه امروز از زندان‎هاي كشورهاي مختلف براي پيوستن به القاعده فراري داده مي‌شوند افرادي هستند كه اغلب در معرض اعدام يا حبس ابد قرار داشتند و به همين دليل چيزي براي از دست دادن ندارند و مي‏توان با گرفتن يك تضمين، هدف اين تروريست‏ها را از غرب به ساكنان شيعي منطقه تغيير داد، كاري كه امروز نيروهاي امنيتي آمريكا، اسرائيل و عربستان در حال انجام آن هستند. از اين افراد تعهد گرفته مي‏شود كه به جاي مبارزه با اسرائيل و آمريكا با حلال شيعي مبارزه كنند. به همين دليل بايد انتظار حملات و بمبگذاري‏هاي بيشتر از اين گروه تروريستي در كشورهاي شيعه‏نشين داشت به ويژه در شمال لبنان، جنوب لبنان، عراق، سوريه، قوم هزاره در مزارشريف افغانستان و پاكستان. همچنان كه ديديم پس از حمله به ابوغريب بغداد، حدود 280 تن از شيعيان عراق در اين ايام در جريان بمبگذاري‎ها به شهادت رسيدند. به همين دليل متاسفانه بايد در انتظار موج جديدي از خشونت‏ها عليه مسلمانان شيعه با دلارهاي عربستاني و كمك‏هاي امنيتي آمريكا و اسرائيل باشيم.
علي حيدر اميري
منبع:قانون

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: