تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۱۰۳۷۹۷
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۹

همه مقصر گرانی دلار هستند، به‌جز بانک مرکزی +عکس

در شرایطی که بازار ارز در چند ماه اخیر دچار شوک جدیدی شده؛دلار رکورد زده و ارزش ریال در برابر دلار از ابتدای امسال ۲۷ درصد کاهش یافته، رئیس‌کل بانک مرکزی در مصاحبه‌ای، همه را مقصر این بحران معرفی کرد.
تدبیر24» منتقدین: قیمت دلار از ابتدای امسال بیش از هزار تومان افزایش یافته که ۵۰۰ تومان آن فقط در چند هفته اخیر بوده است.

در تمام روزهایی که دلار به طور ساعتی بالا رفته و ارزش پول ملی کشورمان کاهش یافته، مسئولان بانک مرکزی سکوت کرده بودند. در هفته‌های اخیر فقط یکی دو اظهارنظر از رئیس‌کل بانک مرکزی درباره بازار ارز مطرح شده که حاوی وعده ارزانی بود اما محقق نشد. عراقچی معاون ارزی بانک مرکزی اما در تمامی این مدت، کاملاً سکوت کرده که شاید به خاطر عدم احاطه وی به موضوع باشد.

اما پس از سکوت طولانی رئیس‌کل بانک مرکزی، وی امروز سه‌شنبه در مصاحبه با خبرگزاری دولتی ایسنا، مدعی شده که ریشه نوسانات اخیر ارز، عوامل غیراقتصادی است.

در همین زمینه

پس از برجام دلار چقدر گران شد؟ +جدول

او به طور غیرمستقیم منتقدان دولت را نیز مقصر گرانی دلار معرفی کرده است و گفته: متاسفانه برخی سعی در تشویق مردم به رویگردانی از پول ملی و هدایت آن به بازار ارز، آن هم با ایجاد سراب کسب سود از التهابات و نوسانات بازار ارز دارند.

 ولی‌الله سیف اعلام کرده که در شرایط تک‌رقمی بودن تورم، رشد دورقمی اقتصاد، مثبت بودن ارزش افزوده تمام بخش‌های اقتصادی، مازاد تراز تجاری کشور، گشایش‌های قابل توجه در بحث فاینانس‌ها و گسترش روابط کارگزاری بانک‌های داخلی در سطح بین‌الملل به واسطه برجام، چشم‌انداز مناسبی برای ثبات ارزی ترسیم شده است و سطوح اخیر نرخ ارز در بازار توسط متغیرهای بنیادین اقتصادی توجیه‌پذیر نیست.

وی گفته که درمجموع، نگاهی به روند متغیرهای اقتصادی نشان می‌دهد که نوسانات اخیر نرخ ارز ارتباط معناداری با تحولات متغیرهای کلان اقتصادی ندارد. لذا علت نوسانات اخیر ارزی را باید در جای دیگری جست‌وجو کرد که همان مقوله روابط سیاسی و انتظارات مرتبط با آن است.

سیف سپس اقدامات آمریکا، پابرجا بودن برخی محدودیت‌ها در روابط بانکی بین‌المللی، ادامه ممنوعیت استفاده از دلار، و درنهایت منتقدان دولت را مقصر گرانی دلار معرفی کرده و گفته است:‌ متاسفانه بعضاً ملاحظه می‌شود که برخی از افراد و رسانه‌ها با ارائه تحلیل‌های بی‌پایه و ناقص، به طور مستمر و ناخواسته بر کوره التهابات ارزی می‌دمند و با القای بالاتر بودن نرخ تعادلی ارز از نرخ کنونی، سعی در تشویق مردم به رویگردانی از پول ملی و هدایت آن به بازار ارز با ایجاد سراب کسب سود از این التهابات دارند. باید به این نکته دقت کرد که این مسیر دقیقاً همان سناریویی است که رسانه‌های خارجی معاند و دشمنان کشور دنبال می‌کنند.

در پاسخ به استدلال‌های آقای سیف باید گفت، از اینکه پس از ماه‌ها تلاطم ارزی، وی همه را مقصر می‌داند به‌جز مسئول اصلی تنظیم بازار ارز، یعنی بانک مرکزی، باید تأسف خورد.

آقای سیف! آیا واقعاً انتصاب یک ژن خوب بدون سابقه و تخصص کافی به معاونت ارزی بانک مرکزی هیچ نقشی در اخلال بازار ارز نداشته است؟

انتصاب یک ژن خوب در بانک مرکزی

استدلال آقای سیف درباره اینکه وقتی همه متغیرهای کلان اقتصادی، مثبت است نرخ ارز نباید بالا رود و ارزش پول ملی نباید تضعیف شود، استدلال درستی است، اما آیا عدم پیروی بازار ارز از آمارهای قشنگ بانک مرکزی درباره مثبت بودن همه متغیرهای کلان اقتصادی کشور، نشانه نادرست بودن برخی این آمارها نیست؟

وقتی بسیاری از فعالان اقتصادی، کارشناسان و متخصصان، صحت آمارهای بانک مرکزی درباره دورقمی شدن رشد اقتصادی را خدشه‌دار می‌دانند و مردم هم تورم تک‌رقمی را مغایر با جیب خود و افزایش روزمره قیمت‌ها می‌دانند، شاید بهتر باشد رئیس‌کل بانک مرکزی برای تحلیل علت گرانی ارز، به جای آمارهای دستکاری‌شده، به واقعیات اقتصاد کشور مراجعه کند.

در همین زمینه

افزایش قیمت دلار از زمان تکدر روحانی+ نمودار

رئیس‌کل بانک مرکزی همچنین در مصاحبه خود بسیار تلاش کرده که برجام را در گرانی ارز، تبرئه کند و گفته که مشکلات بانکی که همچنان ادامه دارد ربطی به برجام ندارد و در برجام قرار نبود، این تحریم‌ها لغو شود.

باید در این زمینه، وعده‌های خود سیف در زمان اجرای برجام را یادآوری کرد که می‌گفت بلافاصله با اجرای برجام، تحریم‌های بانکی لغو شده و بانک مرکزی می‌تواند ۶ ماه بعد، ارز را تک‌نرخی کند. آقای سیف از آن وعده شما ۲ سال گذشت، و ارز نه تنها تک‌نرخی نشد بلکه فاصله دلار دولتی و دلار بازار آزاد به رکورد ۱۰۰۰ تومان رسیده است.

وعده دو سال پیش زنگنه برای دسترسی به سوئیفت
منبع: مشرق
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: