ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
شنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 26
کد خبر: ۱۰۴۴۷۳
تاریخ انتشار: ۰۸ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۴
واشنگتن پست:

برجام، توافق هسته‌ای میان آمریکا و عربستان را پیچیده کرده است

دولت ترامپ در حال آغاز مذاکراتی با عربستان سعودی برای امضای یک توافق هسته‌ای احتمالی است که با توافق هسته‌ای امضا شده میان ایران و دولت اوباما گره خورده است.
تدبیر24»دو مقام دولت ترامپ به نقل از واشنگتن پست خبر دادند که ریک پری، وزیر انرژی آمریکا همراه با یک هیئت آمریکایی قرار است روز جمعه برای مذاکره با سعودی‌ها به لندن سفر کند.

این در حالی است که مقامات سعودی به دنبال برنامه‌ هسته‌ای است که احتمال هیچگونه محدودیتی برای غنی‌سازی اورانیوم در نظر نگیرد.

یک مقام آمریکایی دیگر نیز گفت: اما موضوع اینجاست که سعودی‌ها پیام‌هایی را به آمریکا مخابره کردند که در صورتی که توافق هسته‌ای برجام با ایران سخت‌گیرانه‌تر شود، ممکن است محدودیت‌ها برای غنی سازی اورانیوم را بپذیرند.

مذاکرات جداگانه در مورد تواناهایی‌های هسته‌ای ایران و عربستان سعودی، آمریکایی‌ها را در میان تلاش‌ها برای حفظ تعادل در خاورمیانه نوین قرار می‌دهد.

در واقع سعودی‌ها با پذیرفتن محدودیت‌ای غنی‌سازی اورانیوم هرگونه شانسی را برای دستیابی به سلاح هسته‌ای در آینده را از دست می دهند. در حالی که ایران که برنامه هسته‌ای‌اش با برجام محدود شده است با پایان برخی از محدودیت‌ها در این توافق، در یک دهه آینده می تواند فعالیت‌های مربوط به غنی‌سازی خود را گسترده‌تر کند.

اکنون وظیفه سختی برعهده دونالد ترامپ قرار دارد و با توجه به این‌که عربستان سعودی در میان نزدیک‌ترین شرکای آمریکا قرار دارد، سوالی که برای آن‌ها مطرح می‌شود این است که اگر ایران قادر به غنی‌سازی باشد، چرا ما نمی‌توانیم؟

عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان سعودی در کنفرانس امنیتی مونیخ گفت: هدف ما دستیابی به حقوق هسته‌ای است که دیگر کشورها نیز از آن بهره‌مند هستند.

برچسب ها: تدبیر24 برجام
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: