ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
پنجشنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 24
کد خبر: ۱۰۴۶۴۷
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۰

رهایی از دردهای عصبی

نتایج یک پژوهشی مقدماتی‌ نشان می‌دهد که یک رژیم غذایی سخت‌گیرانه فاقد "گلوتن" می‌تواند به محافظت در برابر دردهای عصبی که برخی از افراد مبتلا به حساسیت به "گلوتن" آن‌ها را تجربه می‌کنند، کمک کند.
تدبیر24»"پاناگیوتیس زیس"، پزشک و محقق دانشگاه "شفیلد" انگلستان و عضو آکادمی نورولوژی آمریکا در این رابطه می‌گوید: "این یافته‌ها هیجان‌انگیزند، چرا که معنی آن‌ها می‌تواند این باشد که یک تغییر ساده‌ی مناسب در رژیم غذایی، می‌تواند به تسکین علائم دردناکی که با نوروپاتی گلوتن همراه است کمک کند”.

حساسیت به گلوتن با بیماری "نوروپاتی محیطی” ارتباط دارد. در این بیماری، اعصاب محیطی آسیب می‌بینند و اغلب موجب ضعف، بی‌حسی و درد به‌خصوص در دست‌ها و پاها می‌شود. زمانی که فردی درد اعصاب دارد و نمی‌توان آن را طور دیگری توضیح داد و ضمناً به گلوتن حساسیت دارد، تشخیص پزشک می‌تواند "نوروپاتی گلوتن” باشد.

پژوهش مورد اشاره فوق شامل 60 نفر با میانگین سن 70 سال بود که به نوروپاتی گلوتن مبتلا بودند.

از آنها درباره‌ شدت درد، دیگر علائم نوروپاتی، سلامت روانی و این‌که آیا از یک رژیم غذایی سخت‌گیرانه فاقد گلوتن پیروی می‌کنند یا خیر، سؤال شد. درمجموع 33 شرکت‌کننده، یا 55 درصد، درد ناشی از نوروپاتی داشتند.

بر اساس نتایج، افرادی که از یک رژیم غذایی فاقد گلوتن پیروی می‌کردند، در مقایسه با افرادی که از یک رژیم غذایی فاقد گلوتن سخت‌گیرانه پیروی نمی‌کردند، احتمال بیشتری داشت که درد نداشته باشند.

در مجموع 56 درصد از افرادی که درد نداشتند، در مقایسه با 21 درصدی که درد داشتند، رژیم غذایی فاقد گلوتن داشتند.

در این تحقیق و پس از تعدیل سن، جنسیت و وضعیت سلامت روانی، پژوهشگران دریافتند که افرادی که از یک رژیم غذایی سخت‌گیرانه پیروی می‌کردند نسبت به کسانی که از چنین رژیمی پیروی نمی‌کردند، 89 درصد کمتر احتمال دارد که درد مرتبط با نوروپاتی داشته باشند.

این پژوهش همچنین نشان داد افرادی که نوروپاتی گلوتن دردناک داشتند نمرات ارزیابی سلامت روانشان، که از 0 تا 100 نمره بندی شده بود، به‌طور معناداری بدتر بود.

دکتر زیس در این خصوص می‌گوید: "این پژوهش، امیدوار کننده است، زیرا نشان می‌دهد که رژیم غذایی فاقد گلوتن می‌تواند به کاهش خطر درد در افراد مبتلابه نوروپاتی گلوتن کمک کند. ولی پژوهش‌های بیشتر برای تأیید بیشتر این نتایج موردنیاز است.”

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: