ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۱۰۴۶۸۵
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۹

لزوم اصلاحات برای‌گشایش‌های سازنده

تقریبا اکثر تحلیلگران بر این امر معتقدند که برای حل مشکلات کشور و ایجاد گشایش‌های سازنده برای جامعه و مردم راهی جز اصلاحات وجود ندارد.
تدبیر24» این امری مسلم است، چون از سویی برخی از روش‌هایی که در کشور دنبال شده و سیاست‌هایی که اتخاذ شده به‌ویژه جنبه‌هایی که متاثر از رفتارهای افراطی و افکار بسته و متصلب بوده، موجب شده که کشور با برخی مشکلات و ناکارآمدی‌ها مواجه شده و شرایط در برخی زمینه‌ها سخت‌ شود. طبیعی است که تداوم این روش‌ها جواب نداده، موجب انباشت مشکلات و منجر به توسعه و گسترش نارضایتی‌ها می‌شود و یأس و دلسردی را بر جامعه و مدیریت کشور حاکم می‌کند. از طرف دیگر اگر از اصلاحات گذر کنیم؛ بدیل دیگر آن طرح‌های گذار از نظام و طرح‌هایی است که بیشتر دشمنان نظام مترصد آن هستند و با عملیات روانی بر روی آن کار می‌کنند. بنابر این همه جناح‌های کشور به خصوص هیات حاکمه باید به طور عمیق‌تر از گذشته بدین نکته توجه کنند که کشور نیازمند تجدید نظر در برخی از سیاست‌ها به‌ویژه آن بخش‌هایی که متأثر از سیاست‌های انقباضی و تندروانه است تا گشایش‌هایی در جامعه حاصل شود و این روند چالش‌زا به روندی هم‌افزا و سازنده تبدیل گردد. برای مثال، رسانه‌هایی در کشور که از بیت‌المال ارتزاق می‌کنند نباید با روش‌های تخریبی و با وارد شدن در جناح‌بندی‌های سیاسی در ایجاد یأس در جامعه نقشی داشته باشند. چنین رسانه‌هایی نباید خود را یک طرف ماجرا فرض کرده و با طرح مستمر مشکلات و برجسته‌سازی آنها، در جامعه سرخوردگی، سیاه‌نمایی و انفعال ایجاد کنند. برخی رسانه‌ها از این روش در بخش‌های سیاسی خود استفاده می‌کنند و در مقابل توصیه‌ها هم تغییری نشان نمی‌دهند. در موضوع انتخابات نیز بارها گفته شده که روش‌های انقباضی و عدم تایید صلاحیت‌ها اگر مبتنی بر قانون نباشد به هیچ وجه به صلاح کشور نیست. این امر صرفا موجب می‌شود که کشور، نظام و مدیریت کشور از نیروهای برجسته و کارآمد محروم شود و زمینه برای کسانی باز شود که از تجربه و کارآمدی لازم برخوردار نیستند و این نمی‌تواند حلال مشکلات پیش روی کشور باشد. نگاه انقباضی و سخت‌گیرانه به مدیریت و جامعه، موجب انفعال می‌گردد و احساس ناخوشایندی ایجاد می‌کند که بسیار مضر و مخرب بوده و موجب خواهد شد که مدیران منفعل شده و شجاعت خود را از دست بدهند و جامعه نیز از این نیروها محروم شود. اگر در حوزه اقتصادی به دنبال توسعه و گشایش‌های جدی در کشوریم که از آن طریق به توسعه کسب و کار مردم بپردازیم و اشتغال را رونق دهیم، نیازمند جامعه‌ای آرام هستیم. سرمایه‌گذاران باید بدون هیچ دغدغه‌ای بتوانند وارد کشور شوند و سرمایه‌گذاری کنند و در عین حال بخش‌هایی که باید نظارت داشته باشند به کار نظارتی خود بپردازند. البته در بخش‌هایی گاه با نگرش خاصی مواجه می‌شویم که به هیچ عنوان زیبنده و در شأن نظام و ملت ایران نیست. نگاه‌های بسته جنبه بازدارنده دارد و منجر به چالش‌های فراگیر و مخرب می‌شود. باید در این روش‌ها تجدید نظر صورت گیرد و اقدامات موثری اتفاق بیفتد تا با ایجاد گشایش‌های منطقی و سازنده بتوان فضایی در جامعه ایجاد کرد که همه نیروها فرصت حضور در صحنه و خدمت به مردم و کشور را پیدا کنند.




مرتضی مبلغ،فعال سیاسی اصلاح‌طلب
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: