وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۷ هزار یتیم تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند، اظهار کرد: برخی از این افراد نزدیک به پنج حامی دارند که ماهانه ۱۴۰ هزار تومان به حساب آنها واریز میشود.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) در پاسخ به سوالی مبنی بر وجود این ابهام که آیا صدقات مردم در لبنان و یمن هزینه میشود؟ تصریح کرد: تمام مبالغ جمعآوری شده از محل صدقات مردم به دقت توزیع شده و حتی یک ریال از آن در محلی غیر از آنچه شرع اجازه داده است، هزینه نمیشود. اگرچه برخی میگویند بخشی از این صدقات به خارج از کشور میرود اما ما مسئول هستیم و صددرصد صدقات در همان استانی که مردم آنها را در اختیار کمیته امداد قرار داده است و در همان محلی که آنها تعیین کردهاند هزینه میشود.
فتاح با بیان اینکه در حال حاضر جامعه هدف کمیته امداد گسترده است، ادامه داد: قصد داریم ابعاد جامعه هدف را کم کنیم تا به افراد باقیمانده سهم بیشتری برسد. در حال حاضر خیرانی هستند که تا یک میلیون تومان ماهیانه به یک یتیم کمک میکنند. اصلیترین ماموریت کمیته امداد این است که جامعه هدف آن روی پای خود بایستد.
وی با بیان اینکه تنها ۲۲ روز پس از پیروزی انقلاب اسلامی، کمیته امداد تاسیس شده است، اضافه کرد: این مساله نشان میدهد که رسیدگی به حال محرومان و فقرزدایی تا چه حد برای امام خمینی (ره) اهمیت داشته است. عدالت اجتماعی جزو اصول اولیه امام بوده و ایشان همواره میفرمودند که یک موی کوخنشینان را به کاخنشینان نمیدهم.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان اینکه براساس اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی حداقل دستمزد ۹۳۰ هزار تومان است و افرادی که کمتر از این رقم درآمد دارند، زیر خط فقر هستند، افزود: در حال حاضر حدود سه میلیون نفر تحت پوشش کمیته امداد هستند و دو میلیون نفر به شکل موردی خدمات دریافت میکنند. کمیته امداد تلاش میکند تا درآمد این افراد را به حداقل سطح دستمزد برساند.
فتاح در پاسخ به این سوال که آیا فقر در جامعه رشد بیشتری پیدا کرده یا با کمک فضای مجازی نمود بیشتری یافته است؟ گفت: این مساله به تعریف ما از فقر برمیگردد. ابتدای انقلاب تعریف فقر به مساله معیشت مربوط بود این در حالی است که در حال حاضر کمیته امداد بیش از ۱۸ خدمت متفاوت را به جامعه هدف خود ارائه میدهد. بنابراین میتوان گفت مسئولیت اجتماعی کمیته امداد بسط یافته است و حوزههایی مانند بهداشت و درمان، بیمه درمانی و تکمیلی، حوادث، بیمه اجتماعی و ... را در بر میگیرد.
وی با بیان اینکه تعریف خط فقر ابعاد اجتماعی و سیاسی مختلفی دارد، اظهار کرد: کمیته امداد تنها متولی تعیین خط فقر در جامعه نیست و نهادهایی مانند سازمان بهزیستی، تامین اجتماعی و ... نیز این مسئولیت را برعهده دارند. رئیسجمهور وعده داده است که فقر مطلق را از بین ببرد و تبصره ۱۴ بودجه نیز به این امر اختصاص یافته است.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان اینکه از ابتدای سال ۹۶ مستمری افراد تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی سه برابر شده است، تصریح کرد: این افزایش، طرحی بود که به تصویب مجلس رسید و دولت نیز آن را اجرایی کرد. این طرح نزدیک به چهار هزار میلیارد تومان هزینه در بر داشته است.
فتاح با بیان اینکه تا پیش از امسال درآمد خانوادههای ۵ نفره در کمیته امداد شامل مستمری و یارانه آنها کمتر از ۴۰۰ هزار تومان در ماه بود، گفت: این مبلغ با افزایش یارانه آنها به نزدیک ۷۰۰ هزار تومان رسید که با احتساب سایر خدمات خانوادههای تحت پوشش تا ۹۳۰ هزار تومان افزایش مییابد.
به گفته وی هزینه ۴ هزار میلیارد تومانی این افزایش برای سال آینده در تبصره ۱۴ به ۷ هزار میلیارد تومان رسیده است که براساس آن برای رفع فقر مطلق با سازمان مدیریت و وزارت رفاه توافق کردهایم.
وی با بیان اینکه سال آینده ۱۰ درصد به یارانه افراد تحت پوشش از محل این ۷ هزار میلیارد تومان افزوده میشود، گفت: مابقی این مبلغ به افراد پشت نوبتی اختصاص خواهد یافت. همچنین بالاترین رشد بودجه نیز با ۷۵ درصد افزایش مربوط به ردیف بودجه نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد بوده که نشان میدهد دولت و مجلس تا چه حد با یکدیگر هماهنگ عمل میکنند.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان اینکه در بهمنماه یک میلیون و ۵۰۹ هزار خانوار نزدیک به ۲۴۷ میلیارد تومان مستمری دریافت کردهاند، تصریح کرد: این میزان در هر ماه تغییر میکند چراکه عدهای به کمیته امداد وارد شده و عدهای نیز از آن خارج میشوند. این میزان در برخی از ماهها تا ۲۶۰ میلیارد تومان افزایش داشته است.
فتاح با بیان اینکه عیدی کمیته امداد به افراد تحت پوشش خود تا هفته آینده پرداخت میشود از افزایش سه برابری عیدی برای زلزلهزدگان اخیر کشور خبر داد و گفت: امسال بیشترین وام تاریخ کمیته امداد با کمک دولت و مجلس برای ما ثبت شده است به طوری که تا به امروز ۱۶۰۰ میلیارد تومان از این مبلغ را دریافت کردهایم و این میزان تا آخر سال به ۱۷۵۰ میلیارد تومان خواهد رسید.
وی با بیان اینکه ۵۰۰ میلیارد تومان از منابع کمیته امداد به متقاضیان وام پرداخت میشود، ادامه داد: این وام از ۵ میلیون تا ۲۰ میلیون تومان متغیر است و امسال به ۱۴۰ هزار نفر وام برای اجرای طرحهای خوداشتغالی پرداخت شده است.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) با تاکید بر اینکه طی یک سال و نیم نزدیک به ۱۵ درصد از افراد تحت پوشش کمیته امداد از این نهاد خارج شدهاند، اظهار کرد: هدف ما این است که این افراد دیگر نیازی به حمایت نداشته باشند. به همین علت ما ابتدا مشکل و علت مراجعه این افراد به کمیته امداد را بررسی میکنیم. با این وجود برخی از افراد مبتلا به بیماریهای صعبالعلاج و ... از این سیستم خارج هستند و کمیته امداد تا پایان عمر در خدمت این عزیزان خواهد بود.
فتاح در ادامه با بیان اینکه طرحهای معافیت سربازی برای مددجویان تا ۳۰ میلیون تومان و کمکهزینه مسکن نیز تا ۵۰ میلیون تومان هزینه در بر دارد، تصریح کرد: افرادی که از پوشش کمیته امداد خارج میشوند، در وهله اول مستمریشان قطع میشود و این به معنای قطع شدن خدمات دریافتی آنها نیست.
وی با بیان اینکه بخشی از این خدمات از محل کمکهای مردم هزینه میشود، گفت: اینگونه خدمات از محل بودجه دولت نیستند.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به طرح اکرام و ایتام محسنین اظهار کرد: در این طرح نزدیک به ۹۰۰ هزار حامی وجود دارد. همچنین در حال حاضر نزدیک به ۱۷۰ هزار یتیم در کشور داریم که برای هر کدام از آنها پنج حامی وجود دارد و کمک به آنها تا سن ۱۸ سالگی ادامه دارد.
فتاح با بیان اینکه در ردیف اصلی بودجه کمیته امداد امام خمینی (ره) ۴۲۰۰ میلیارد تومان برای پرداخت مستمری و ارائه خدمات پیشبینی شده است، گفت: پیشبینی میکنیم تا پایان سال بیش از ۹۰ درصد از این بودجه از سازمان مدیریت پرداخت شود. با این وجود آقای نوبخت قول دادند تا همچون سالهای گذشته تا پیش از پایان سال ۱۰۰ درصد این بودجه پرداخت شود.
وی در ادامه با بیان اینکه یکی از خدمات فنی کمیته امداد مربوط به بحث تامین اجتماعی است، تصریح کرد: در همین راستا کمیته امداد حق بیمه افراد تحت پوشش را پرداخت میکند و به همین ترتیب اگر فردی بالای ۶۰ سال سن و حداقل ۱۰ سال سابقه بیمه داشته باشد از پوشش کمیته امداد خارج شده و مانند یک بازنشسته تامین اجتماعی از یکسوم حداقل حقوق بهرهمند میشوند.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان اینکه انفاق به مردم به نیات آنها بستگی دارد، تصریح کرد: انفاق ممکن است در قالب جهیزیه، تامین مسکن، معیشت و ... باشد یا اینکه مردم پولشان را به صندوق صدقات بیندازند. با این وجود امسال یک ردیف به محل مصرف صدقات مردم افزوده شده است تا بتوانیم از این طریق با استفاده از صدقات وام قرضالحسنه پرداخت کنیم.
فتاح در پاسخ به سوالی درباره آسیب به صندوقهای صدقات و دزدی از آنها نیز توضیح داد: عمده آسیبهای واردشده به صندوقهای صدقات مربوط به استان تهران است و در ۹۵ درصد از شهرستانها آسیبی به صندوقهای صدقات وارد نمیشود. در تهران نیز این اتفاق بیشتر از سوی معتادان به وقوع میپیوندد با این وجود بیشترین درآمدهای ما از محل صندوقهای صدقات خانگی است.
وی در ادامه با بیان اینکه در سال جاری ۱۴ درصد صدقه، ۲۶ درصد از محل طرح اکران و ۵۰ درصد در حوزه زکات با افزایش روبهرو بودهایم، اظهار کرد: با همکاری دولت و مجلس در بودجه ۹۷، ۵۰ هزار واحد مسکن مهر بدون متقاضی در اختیار کمیته امداد قرار خواهد گرفت.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) با تاکید بر اینکه معوقات بانکی مددجویان کمیته امداد زیر دو درصد است، گفت: سقف وام امسال نیز ۲۰ میلیون تومان است و برای پرداخت این وام به دو ضامن نیاز است.
فتاح با بیان اینکه بیش از ۸۰ درصد از افرادی که وام دریافت کردهاند توانستهاند به نتیجه مدنظرشان و توانمندی بیشتر برسند، گفت: صددرصد خانههای تخریبشده افراد تحت پوشش کمیته امداد در مناطق زلزلهزده ساخته خواهد شد و حتی به این مددجویان قول دادهایم که منزل آنها را تجهیز کنیم. بنابراین این افراد بدون پرداخت هیچگونه مبلغی به خانههایشان خواهند رسید.