ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
پنجشنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 24
کد خبر: ۱۰۵۴۶۹
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۷

مردم سخنگوي خود شوند

در دنيا دو نوع كشور وجود دارد؛ نخست كشور‌هايي كه دموكراسي بر آن حاكم است و ديگري كشور‌هاي درحال توسعه موسوم به جهان سوم.
 تدبیر24»در كشورهايي كه دموكراسي وجود دارد مردم نيازي به سخنگو نداشته و سخنگوي خود هستند. در اين نظام مردم با حضور در انتخابات يا ديگر فرصت‌هاي قانوني نظرات خود را مطرح مي‌كنند اما در كشورهاي جهان سوم، حاكميت بلند گو‌ها و رسانه‌ها را در اختيار دارد. در كشور ما به عنوان كشوري كه در مسير دموكراسي و مردم‌سالاري قرار داريم، ‌انتخابات جايگاه رفيعي دارد و مردم با استفاده از اين فرصت نمايندگان خود در قواي مختلف را انتخاب مي‌كنند. همچنين احزاب، اصناف و سنديكا‌هاي مختلف نيز با حضوري فعال در عرصه جامعه مطالبات و دغدغه‌هاي صنفي و تشكلي خود را در كشور عنوان مي‌كنند. اخيرا رييس‌جمهور عنوان كردند اگر قرار است كسي سخنگوي مردم باشد اين رييس‌جمهور است. اين موضوع به اين دليل گفته مي‌شود كه در سال‌هاي اخير هر فردي كه رسانه و تريبوني قوي‌تر در اختيار داشته است، توانسته اثر‌گذاري بيشتري داشته باشد.

در سال‌هاي اخير به بركت گسترش فضاي مجازي انحصار صدا و سيما شكسته شده و همه افراد مي‌توانند نظرات خود را بيان كنند. با اين وجود به واسطه قدرتي كه اين رسانه در اختيار دارد و با توجه به آنكه سليقه‌اي خاص در آن اعمال مي‌شود رسانه ملي همچنان اثرگذار‌ترين رسانه بر افكار عمومي است. در فضاي مجازي كمي اين معادله برهم ريخته است اما هنوز برخي از رسانه‌ها و تريبون‌ها تا حدي خود را در تمامي مسائل سياسي، اجتماعي و فرهنگي ذي‌حق مي‌دانند كه اجازه نمي‌دهند رييس‌جمهور منتخب مردم درباره موضوعي اظهارنظر كند. به عنوان نمونه مي‌توان به موضوع علم و دين كه رييس‌جمهور اخيرا مطرح كردند اشاره كرد. در اين موضوع برخي با استفاده از تريبون‌هاي مختلف، آنچنان به ريييس جمهور پرخاش كردند كه گويي آنها از رييس‌جمهور محق‌تر هستند. اين افراد خود را در همه زمينه‌ها ذي‌حق مي‌دانند اما زماني كه نوبت به رييس‌جمهور، نمايندگان مجلس و... مي‌رسد اين حق را انكار مي‌كنند. اين روز‌ها ما در مرحله انتقالي قرار داريم به نحوي كه مردم بتوانند در زمان مختلف حرف، نظر و انتقاد خود را مطرح كنند و اين بسيار موضوع مهمي است. اگر اين شرايط فراهم شود، مردم سخنگوي مردم مي‌شوند. هرچند صندوق آرا و انتخابات در كشور ما موثر و تعيين‌كننده است و هركسي به ميزان اقبالي كه به او نشان داده مي‌شود مي‌تواند درباره موضوعات مختلف اظهارنظر كرده و خواسته مردم را مطرح كند اما بايد شرايطي فراهم شود كه مردم سخنگوي خود باشند.



محمود میرلوحی،عضو شورای شهر
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: