مجلس شورای اسلامی بعد از ظهر روز سه شنبه؛ بیست و دوم اسفند برای استیضاح عباس آخوندی، وزیر راه آغاز به کار کرد.
تدبیر24»اولین دستور کار جلسه علنی امروز (سهشنبه) مجلس بررسی طرح استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نوبت صبح بود که نمایندگان با ۱۲۶ رای موافق، ۱۲۴ رای مخالف، ۲ رای ممتنع و ۱ رای باطله از مجموع ۲۵۳ رای ماخوذه با طرح استیضاح علی ربیعی مخالفت کردند.
در جلسه ظهر امروز فراکسیون امید، موضوع استیضاح آقای آخوندی مورد بررسی قرار گرفت و نهایتا جمعبندی اعضا این شد که فراکسیون امید با استیضاح آقای آخوندی مخالفت کند. فراکسیون امید در جلسه صبح امروز نیز با استیضاح ربیعی مخالفت کرده بود.
سخنگوی فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی هم گفت که این فراکسیون چگونگی رای به استیضاح وزیر راه را به عهده اعضا گذاشته است.
همچنین سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی در توضیح جلسه امروز ظهر امروز این فراکسیون برای بررسی استیضاح وزیر راه گفت: اکثریت نمایندگان این فراکسیون موافق استیضاح آقای آخوندی هستند.
****
علیرضا بیگی، نادر قاضیپور، احد آزادیخواه، احمد مرادی، قسیم عثمانی و داریوش اسماعیلی به عنوان متقاضیان استیضاح به ایراد سخن میپردازند و بعد از آن وزیر از خود دفاع میکند. بعد از دفاعیات وزیر، احمد امیرآبادی و محمدعلی وکیلی به عنوان دو متقاضی دیگر استیضاح توضیحاتی را ارائه میدهند و در نهایت آخوندی مجددا در پشت تریبون از عملکرد خود دفاع خواهد کرد.
قرار است جلسه استیضاح در طول سه ساعت به اتمام برسد.
****
موافقان استیضاح وزیر راه
بیگی: آقای وزیر شما به واسطه زدوبند فامیلی آنجا هستید
به گزارش ایسنا، علیرضا بیگینماینده مردم تبریز در جایگاه موافقت با استیضاح وزیر راه و شهرسازی گفت: آقای وزیر اگر شما در آنجا هستید به واسطه زدوبند فامیلی است. شما نتوانستید عملکردی از خود ارائه دهید.
نماینده مردم تبریز در در جلسه علنی امروز (سهشنبه) مجلس در جایگاه موافقت با استیضاح وزیر راه و شهرسازی گفت: امروز از جمله مسائلی که مطرح است این است که تردیدهایی در جامعه به وجود آمده که اگر برطرف نشود همواره به عنوان درد بر روح و جان مردم سنگینی می کند. کانون این تردیدها نقاط مختلفی است. وزارت راه و شهرسازی از جمله این نقاط است که سبب شده آتش بر خرمن اعتماد مردم در خصوص کارآمدی و پاسخگویی مسئولین نسبت به مسئولیتی که به آنها داده شده بیفتد.
وی افزود: هر روز شواهد متعددی از راه میرسد که این عدم کارآمدی را اثبات می کند. این عدم کارآمدی باعث به مخاطره افتادن جان و آبروی مردم شده است و مجلس باید در این باره به وظیفه قانونی خودش عمل کند. یکی از مباحثی که هنوز بر جان و روح مردم در آذربایجان سنگینی می کند، حادثه قطار تبریز – مشهد است. به واسطه ناکارآمدی و عدم پیش بینیهای لازم 50 نفر جان خود را از دست دادند البته در این باره به دستگاه قضایی ایراد جدی وارد است که پس از 16 ماه تکلیف رسیدگیها را مشخص نکرده است.
نماینده مردم تبریز تصریح کرد: البته از قوه مجریه و وزارت راه و شهرسازی انتظار این بود که در این باره کسانی که در مسیر انجام وظیفه خود دچار سستی بودند، مورد برخورد قرار می گرفتند که در این باره اقدامی صورت نگرفت. ما در حادثه قطار شاهد این بودیم که قطاری با سرعت 140 کیلومتر با 800 تن بار همراه با صدها مسافر بدون اینکه دارای شرایط ایمنی باشد با قطار دیگری تصادف می کند و نتیجه آن کشته شدن 50 نفر می شود. حتی یک چکش در این قطار نبود که مردم بتوانند جان خود را نجات دهند.
بیگی تاکید کرد: دلیل اینها این است که صاحب کار بالای سر کار خود نیست. به ویژه در وزارت راه و شهرسازی که بخش عمدهای از فعالیت آن فعالیت اجرایی است و انتظار میرود وزیر پیگیری کند و موارد را بررسی کند. وزیر باید در هفته سفر داشته باشد و با سرکشی خود موارد را بررسی و در خصوص آنها تصمیمگیری کند. وقتی این اتفاقات رخ نمی دهد، تصمیم گیریهای ذهنی و فضایی فاقد مبنای اجرایی خواهد شد و آن وقت نتیجه آن سرخوردگی ملی می شود.
وی ادامه داد: حوادث غیرمترقبه دیگری به واسطه این عدم توجه اتفاق افتاد. ما شاهد زلزله، بارشهای اخیر، سانحه هواپیمایی بودیم که مردم حس می کنند اقداماتی در این خصوص در حوزه پیشگیری انجام نشده است. وقتی بحران واقع شده و مردم جان خود را از دست دادند، وزیر در جلسه رسیدگی در کمیسیون عمران مسئولیت مدیریت بحران را متوجه وزارت کشور می داند. اما آنچه هزینه شده ضایع شدن اعتماد مردم است. همه بسته شدن اتوبانهای منتهی به پایتخت را شاهد بودیم. همه شاهد بسته شدن فرودگاههای بینالمللی مهرآباد و امام خمینی بودیم. رسیدن قطار گرمسار به تهران 13 ساعت به طول انجامید. در خصوص پیشرفت پروژه ها هرکدام از ما نمایندگان می توانیم پروژههای زیادی را بشماریم که عدم برنامه ریزی صورت گرفته را حکایت می کند.
بیگی اضافه کرد: یکی از موضوعاتی که امروز مورد توجه است بحث مسکن است. ما 2.5 میلیون نیاز انباشته در خصوص مسکن داریم. البته دو میلیون هم واحد خالی داریم که به درد مستضعفین نمی خورد. با روشهای مختلف می توانیم این 2.5 واحد را در بازار مسکن عرضه کنیم. البته کسی نیست که این برنامهریزیها را انجام دهد. وزیر حتی در حوزه ستادی خود کارآمدی لازم را نداشته است. کشور هنوز یک طرح جامع مسکن ندارد. مواردی مانند پراکندگی این نیازها، تامین منابع مالی، احیای بافتهای فرسوده. اصلا هنوز مدلی برای احیای بافت فرسوده نداریم. برنامه ریزی ما برای مسکن مردم به خصوص جوانان چیست؟
نماینده مردم تبریز خطاب به وزیر راه و شهرسازی گفت: آقای وزیر از مسکن اجتماعی صحبت می کنید. اگر در این پنج سال یک واحد مسکن اجتماعی ایجاد شده به مردم نشان دهید. شما از صندوق یکم صحبت می کنید. صندوق یکم چه می گوید؟ اینکه واجدین شرایط مسکن 40 میلیون سپردهگذاری یکساله انجام دهند و دریافت وام 80 میلیونی انجام شود. طبق بررسیهای بانک مرکزی ارزش سپردهگذاریهای یکساله تنها پاسخ 30 درصد آن وام دو برابر را می دهد. 70 درصد مابقی باید از محل بازگشت اقساط مسکن مهر داده شود. اینها از دلایل ناتوان ماندن مسکن مهر است.
وی در این خصوص ادامه داد: منابع مسکن مهر صندوق یکم شده و امروز شاهد 400 هزار مسکن مهر نیمه تمام هستیم. تکمیل این 400 هزار واحد، یک میلیون شغل ایجاد می کند استناد من از بیان این 400 هزار واحد از مصاحبه آقای مهرآبادی قائم مقام وزیر است. با این تفاسیر ما طرح جامع مسکن نداریم.
بیگی در پایان خطاب به وزیر راه و شهرسازی ادعا کرد: آقای وزیر شما از همان ابتدا در حوزه برنامه ریزی ناتوان بودید. بافت فرسوده آنقدر بلاتکلیف است که رئیسجمهور خودش ورود می کند. آقای وزیر اگر آنجا هستید به واسطه زدوبند فامیلی آنجا هستید. شما نتوانستید عملکردی از خودتان ارائه دهید. شما سهم یک آقایی از دولت هستید. چرا باید تاوان ناکارآمدی شما را مردم بدهند؟ مردم روستاهای ویران شده از جمله سرپلذهاب چه گناهی دارند وقتی شما مشغول شرکتها و فرزندان خود هستید؟ تعجب می کنم دولت آبروی خود را در سبد چنین فردی گذاشته است.
آزادیخواه: در بارشهای اخیر برف حتی یک مشت نمک در جادهها نبود
به گزارش ایسنا، احد آزادی خواه سخنگوی کمیسیون فرهنگی در جلسه علنی بعدازظهر مجلس شورای اسلامی در جلسه استیضاح عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی گفت: خدا از من نگذرد اگر بخواهم غیر از حقیقت بگویم. در بارشهای اخیر از ۳۰ کیلومتری تهران حتی یک مشت نمک در کنار جادهها نبود و مردم ۸ تا ۱۰ ساعت در برف گرفتار شدند.
وی گفت: این سومین بار است که وزیر استیضاح می شود. چه خوب بود قدری نسبت به این مسئله توجه می شد تا مشخص شود با وجود زحماتی که ایشان در وزارت راه و شهرسازی متحمل می شوند چرا وکلای ملت برای سومین بار ایشان را استیضاح می کنند.
نماینده مردم ملایر با اشاره به شایعاتی در خصوص بی علاقگی آخوندی به ادامه همکاری با دولت گفت شنیده ها حاکی از بی علاقگی آخوندی با ادامه همکاری با دولت دارد. حتی صحبت از استعفای ایشان نیز مطرح شده است. چرا وزیری که انگیزهای برای کار در این وزارتخانه ندارد باید به عنوان و زیر در این مجموعه باقی بماند؟
سخنگوی کمیسیون فرهنکی مجلس حذف بدهیهای وزارت راه و شهرسازی به پیمانکاران را ۱۲ هزار میلیارد تومان و پروژه های نیمه کاره تحت مدیریت این وزارتخانه را ۲۴۰ هزار میلیارد تومان ا علام کرد و با اشاره به بودجه این دستگاه اجرایی و همخوانی نداشتن آن با بدهی ها و پروژه های نیمه کاره این وزارتخانه گفت: بودجه وزارت راه ۵۲۰۰ میلیارد تومان است تفاوت این بودجه با پروژه های نیمه کاره وبدهی به پیمانکاران چگونه پر می شود. وزیر وظیفه دارد جذب منابع و سرمایه کند اگر پول و سرمایه نیست، چرا به مردم قول انجام پروژههای نیمه کاره را می دهید؟
آزادی خواه مسکن مهر را پدیدهای بی نظیر اما دارای مشکلات متعدد برای ساکنان آن دانست و افزود: این مسکن از سال ۸۶ موجب خانه دار شدن بخشی از حاشیه نشینان شهرها شده است. و وزیر نیز از توجه وزارت راه به کیفیت مسکن سخن گفته بود اما در عمل هیچ اتفاقی نیفتاده است. آقای آخوندی گفتند در حال بررسی ادامه دادن یا ادامه ندادن این مسکن هستیم اما هیچ نتیجهای از این بررسیها اعلام نکردند.
وی خطاب به آخوندی یادآور شد: گفتید در اجرای طرحهای دولت گذشته غرض شخصی ندارید و این پروژههارا به اتمام میرساندید اما به اتمام نرساندید. هنوز زیرساختهای مسکن مهر فراهم نشده است. ناموس مردم در سرما و گرما کیلومترها طی می کند تا فرزندش را به مدرسه ببرد. بسیاری از ساکنان مسکن مهر در آرزوی یک مرکز درمانی به سر می برند حالا فضای سبز پیشکش.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: برای خانه دار شدن مردم گفتید صندوقی تشکیل میدهید تا این صندوق شش هفت برابر سپرده مردم را وام دهد. مردم، اگر از این ناحیه تسهیلاتی دریافت کردهاید اعلام کنید تا استیضاحمان را از وزیر راه پس بگیریم. وعده مسکن اجتماعی را دادید. این مسکن در کدام شهر ساخته شد؟ خبر انعقاد قرارداد خرید بیش از ۲۰۰ هواپیما از ایرباس و بوئینگ را دادید اما تنها ۷ فروند هواپیما به دستمان رسید بقیه چه شد؟ چرا حقایق را به مردم نمی گویید؟ سهم وزارت راه از ۱۶ هزار نفر جانباخته در تلفات جادهای چقدر است؟
قاضیپور: وزارت راه و شهرسازی به جای اهمیت به مظلومان، به پول باد آورده آقازادهها فکر میکند
همچنین نادر قاضیپور یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در موافقت با استیضاح وزیر راه و شهرسازی، گفت: امروز باید اعلام کنم که کارنامه آقای آخوندی آغشته به خون کسانی است که مظلومانه قربانی بیتدبیری ایشان و مدیران ایشان شدهاند. این همه بیتدبیری در عملکرد یک وزیر در شان ملت نیست.
وی بیان کرد: امروز مجلس از باب نظارت استیضاح وزیر راه و شهرسازی را انجام میدهد و ملت ناظر عملکرد ما نمایندگان است که برای سومین بار استیضاح آقای آخوندی را مطرح میکنیم. در حکومت اسلامی شدیدترین برخوردها در زمینه اشرافیگرایی و احقاق حقوق محرومان و کارگران با مدیران حکومت است.
وی در ادامه گفت: در قاموس حکومت امام علی (ع) همواره اصل این بود که حق با مردم است. گویی همیشه فرمانداران متهم بوده مگر اینکه خلافش ثابت میشد. در سیره آن حضرت به محض اینکه کوچکترین شکایتی از سوی ضعیفترین فرد از یک مسئول میشد ایشان دیگر آرامش نداشته و در این زمینه تحقیق میکردند و در صورت ثابت شدن درستی شکایت، شدیدترین برخورد را با آن کارگزار میکردند.
قاضیپور افزود: در حکومت علوی کارگزاران نه خود باید اهل اشرافیگری و رفاهطلبی باشند و نه با چنین کسانی ارتباط داشته باشند. گویی اشرافیگری ویروسی بسیار خطرناک است که همگان خصوصا مسئولان حکومت باید بیشتر از آن اجتناب کنند. آقای آخوندی بحث امروز ما شرکتهای بیشمار و پیمانکارها و خانواده و شرکای شما نیست، بحث حلال و حرام بودن است. بحث ویلای لواسانات است. آیا درست است که احداث آن ویلا در لواسان با ساختمان مجلس بهارستان همزمان بوده و آیا مناسبتی دارد که میلگردهای زیادی وارد مجلس شده و از آنجا که پیمانکاران و شرکت ایرانیان متعلق به نزدیکان بودهاند، میلگردها به لواسانات برده میشد در حالیکه شما وزیر مسکن و شهرسازی بودهاید؟
نماینده مردم ارومیه در مجلس بیان کرد: اگر امروز امام علی (ع) در بین ما بود و با برخی از صاحب منصبان سخن میگفت، آیا زد و بندها و رانتخواریها و دزدیها و بازی با بیتالمال و خرج کردن آن در مقاصد شوم و پایمال کردن حقوق مظلومان را تحمل میکرد؟ امام مستضعفان نیز در خصوص خوی اشرافیگری مسئولین دولتی اظهارات محکمی داشتند. ایشان گفتند آن روزی که دولت ما توجهاش به کاخنشینی جلب شود آن روز باید فاتحه دولت و ملت را خواند. آن روزی که رییسجمهور خدای نکرده از کوخنشینی بیرون رود و به کاخنشینی توجه کند آن روز انحطاط برای ایشان و کسانی که با ایشان در ارتباط هستند ایجاد میشود. ایشان فرمودند من طبقه برجنشینان را از کاخنشینان بالاتر میدانم، اگر لایق مقایسه با شما باشم.
قاضیپور خاطرنشان کرد: آیا رواست با چنین اوضاعی که از کاخنشینی آمده عدهای زمامدار امور و قدرت باشند و بالاخره روزی میرسد که ظالم باید حق مظلوم را ادا کند اما چه بد روزی است که ظالم در ظلم خود مدهوش شود که حتی خون مردم برایش ارزشی نداشته باشد. ملت عدالت میخواهد، اتاق بزرگ وزیر نمیخواهد. ملت کار میخواهد. خوی اشرافیگری باعث شده تا وزیر راه تولید خارجی را به تولید داخلی ترجیح دهد. آن زمانی که ریلهای راهآهن ارومیه با جنس بیکیفیت از هندوستان وارد شد و تولید ذوبآهن اصفهان افول کرد بیانگر آن است که وزارت راه و شهرسازی به جای اهمیت به مظلومان، به پول باد آورده آقازادهها فکر میکند.
وی تصریح کرد: اینجاست که تولید ملی فلج میشود و کارگران بیکار میشوند و چه زیبا فرمود امام (ره) که راس امور وکلای از طبقه محرومان باشند و در فکر رفاه آنها باشند نه از سرمایهداران و زمینخواران که تلخی محرومیت را نمیتوانند بفهمند. ما در برابر جانباختگان حادثه قطار مشهد ـ تبریز و سقوط هواپیما و کشته شدن افراد در جادهها مسئول هستیم. هنوز زلزله زدگان سرپل ذهاب در چادر زندگی میکنند. اکنون که پشت این تریبون قرار گرفتهام اعلام میکنم که در حال حاضر کارنامه آقای آخوندی آغشته به خون کسانی است که مظلومانه قربانی بیتدبیری ایشان و مدیرانشان شدند.
قاضیپور گفت: فارغ از جناحبندیهای سیاسی اکنون زمان آن است که با دیدن کارنامه خونآلود وزارت راه، اجازه ادامه راه را ندهیم. این همه بیتدبیری در عملکرد یک وزیر در شان ملت نیست. چرا باید به ایشان اجازه ادامه کار داد؟ آقای آخوندی مسکن مهر چند سال است که ناتمام باقی مانده است. آقای آخوندی اول که آمدید گفتید هر سال 600 هزار واحد مسکونی احداث خواهم کرد اما در طول پنج سال شما آجری بر روی آجر مسکن کارگران نگذاشتهاید چون اعتقادی به کارگران و مظلومین ندارید. سال 95 بدترین آمار پولرسانی در تولید مسکن بوده است، چرا شما به کاهش حجم دولت اقدام نکردید؟ آقای آخوندی متوجه شدهاید که دولت لایحه تفکیک وزارت راه و شهرسازی را به دلیل عدم کفایت شما داده است؟
مرادی : سالی ۶۰۰۰ نفر در جادههای استان هرمزگان جان می بازند
احمد مرادی نماینده مردم بندرعباس هم در جلسه علنی امروز (سهشنبه) مجلس و در جریان استیضاح وزیر راه و شهرسازی گفت: در جادههای استان هرمزگان سالانه ۶۰۰۰ نفر جان خود را در تصادفات جادهای از دست می دهند.
وی با استناد و قرائت اصل ۶۷ قانون اساسی گفت: مطابق سوگندی که یاد کردهام پاسدار حریم اسلام و دستاوردهای انقلاب اسلامی هستم. دلیل امضای استیضاح نیز همین سوگند است و این حق قابل معامله و واگذاری هم نیست.
وی با بیان اینکه برخی وزرا وعدههایی که در رای اعتماد به مجلس می دهند را اجرایی نمی کنند، گفت: برخی وزرا قول و قرار می گذارند اما پس از گرفتن رای اعتماد از مجلس به قولهای خود عمل نمی کنند. آقای وزیر شما در وزارت راه و شهرسازی چه میزان از مشکلات مردم را حل کردهاید؟ شما باید با جانفشانی مشکلات مردم را حل کنید اما با فدای جان آنها مشکلات جدیدی برای آنها به وجود آورده اید.
نماینده مردم بندرعباس از عباس آخوندی پرسید: پاسخگوی کشته شدگان جادهای، دریایی، هوایی و ریلی کیست؟ ناتوانی شما در اداره زیر مجموعه وزارت راه و شهرسازی عامل مشکلات متعدد دراین حوزه ها است.
عثمانی: جادههای کشور به قتلگاه مردم تبدیل شده است
محمدقسیم عثمانی نماینده مردم بوکان در جلسه علنی ظهر امروز (سهشنبه) و در جریان موافقت با استیضاح وزیر راه و شهرسازی با انتقاد از وضعیت جادهها، گفت که جادههای کشور به قتلگاه مردم تبدیل شده است.
وی گفت: ما روزانه شاهد از بین رفتن جان و مال مردم و مجروح شدن هموطنان هستیم تا جایی که جادهها به قتلگاه مردم و جاده مرگ تبدیل شده است هر چند قطعا این موضوع فقط همت وزیر نیست و دولت هم باید اعتبارات بخش راه را به شکل جهشی به گونهای تدبیر کند که کم و کاستی چند ده ساله کشور را در بخش راه جبران کند.
وی اضافه کرد: ما آقای آخوندی را به عنوان نماینده دولت در بخش راه میشناسیم چه بسا خود ایشان از اعتبارات راه در بودجه پیشنهادی دولت گلهمند باشد اما به هر حال کشته شدن سالانه ۱۷ هزار نفر موضوع قابل تاملی است و ارزش اقتصادی آن بیش از بودجهای است که دولت برای بخش راه تامین میکند به ویژه بازماندگان این افراد به معضلات مختلف دچار میشوند.
عثمانی سوانح جادهای را به دلیل وضعیت نامناسب راههای کشور دانست و یادآور شد: کسانی که در راهها از بین میروند افرادی هستند که توان خرید خودروهای چند صد میلیونی را ندارند و پیکانسواران و پژوسواران هستند.
این عضو فراکسیون امید با بیان اینکه توزیع اعتبارات در بخش راه بر اساس چانهزنی است و عدالت در آن رعایت نمیشود، گفت: متاسفانه ما شاهد عدم توازون در پیشرفت پروژههای راهسازی هستیم و مناطقی که قدرت لابیگری بالایی دارند، بیشتر مورد توجه قرار میگیرند. بر این اساس به نظر میرسد شاخصهای منطقی و منصفانه برای توزیع اعتبارات استفاده نمیشود.
عثمانی ادامه داد: ضریب پوشش آسفالت راه روستایی در یک جا ۹۰ درصد و در جای دیگر کمتر از ۳۵ درصد است. این تفاوت باعث شکاف، نارضایتی و مسائلی از این دست میشود.
این نماینده مجلس با طرح این سوال که دولت چه اقدامی در حوزه مسکن انجام داده، گفت: مسکن مهر باعث شده بود بخش قابل توجهی از مردم که نمیتوانستند به مسکن دست پیدا کنند صاحب خانه شوند ولی دولت تدبیر و امید قرار بود مسکن اجتماعی را جانشین کند و بعد از پنج سال غیر از سکوت، هیچ اقدامی انجام نداده است. این در حالی است که وزارت راه متصدی مسکن کشور است.
عثمانی با انتقاد از مشکلات طرحهای جامع شهری، اظهار کرد: چرا به جان مهندسین افتادهاید؟ اگر کارفرما، ناظر خود را انتخاب کند آیا چیزی از نظارت باقی میماند؟ NGO ها و سازمان نظام مهندسی برای دولت بار مالی ندارند، چرا با بخشنامههای مکرر باعث میشوید کار نظام مهندسی مختل شود؟
وی با انتقاد از نحوه اجرای طرحهای هادی روستایی یادآور شد: باید محدوده طرحهای هادی روستایی هر ۱۰ سال بازنگری شود. متاسفانه بنیاد مسکن جلوی این کار گرفته، آیا این کار صحیحی است که از مردم پول بگیریم و بعد با پول مردم طرحهای هادی را اجرا کنیم؟
وی در پایان گفت: امروز کشور نیاز به تحرک دارد و موتور محرکه دولت باید به کار بیفتد در حالی که اکنون با خواست مردمی که به آقای روحانی رای دادند این سطح از کار و تحرک هرگز در سطح انتظار مردم نیست.
هاشمیپور: عملکرد آخوندی نشان دهنده ناکارآمدیاش در وزارت راه و شهرسازی است
به گزارش ایسنا، عدل هاشمیپور در جلسه علنی نوبت عصر امروز (سهشنبه) و در جریان بررسی استیضاح وزیر راه و شهرسازی به عنوان موافق استیضاح، با تاکید بر اینکه آخوندی با عملکردش، ناکارآمدی و فرار از مسئولیت را در وزارت راه و شهرسازی نشان داده است، گفت: آقای آخوندی در طول چهار سال و نیم فعالیتش در وزارت راه و شهرسازی ثابت کرده است که توانمندی لازم برای تصدی این وزارتخانه را ندارد.
وی گفت: ملت ایران به دلیل بصیرت و فرهنگ بالایشان همه اقدامات مجلس را زیر سوال دارند. امروز مردم میپرسند که سوالهای ما از وزرا برای استیضاح کارایی ندارد و به این فکر میکنند که پشت پرده چه چیزهایی وجود دارد.
هاشمیپور تاکید کرد: ملت ایران به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران دارای بصیرت معنوی و فرهنگی بالایی است که تمامی امور را رصد میکند. آنها از ما میپرسند که آیا وقت آن نرسیده برای رفع مشکلات اقتصادی، معیشتی و بیکاری جوانان تصمیم قاطعی گرفته شود؟
وی گفت: ما اکنون قرار است وزیری را استیضاح کنیم که چهار سال و نیم در این وزارتخانه مسئولیت داشته است. با نگاهی به عملکرد او این نتیجه حاصل میشود که آقای آخوندی در این جایگاه مهم و با ماموریتی بسیار خطیر عملکرد نارسایی داشته است که ناکارآمدی و بیعلاقگی او را همه میتوانند به خوبی ببینند.
نماینده کهگیلویه و بهمئی با تاکید بر اینکه هرگونه برخورد غیراخلاقی را محکوم میکنم، گفت: بنده در صحبتهایم غیر از صداقت چیزی نمیگویم. حرف بنده آن است که آقای آخوندی توانمندی لازم و احساس مسئولیت کافی برای وزارت راه و شهرسازی را ندارد. مردم ما به وزیر شجاع و با صداقت نیاز دارند تا امور را سامان ببخشد.
هاشمیپور خطاب به نمایندگان، گفت: اگر ما از راههای قانونی و نظارتی خودمان استفاده نکنیم نمیتوانیم برای حل مشکلات امیدی داشته باشیم. وقتی حادثهای رخ میدهد شاهدیم که افراد در ردههای بسیار پایین مقصر شناخته میشوند نمونه بارز آن در سقوط هواپیمای تهران ـ یاسوج است که در نهایت خلبانی که کشته شده مقصر شناخته شده است. به نظر بنده بهتر است با یک بلدورز دنا را صاف کنید تا هواپیماها عبور کرده و دیگر دنبال مقصر نگردید.
وی با ابراز امیدواری از نهادینه شدن فرهنگ صداقت در بین مسئولان، گفت: با نهادینه شدن این فرهنگ هر کس که دارای توانمندی باشد در مسئولیت خود میماند و افراد ناکارآمد خودشان کنار میروند نه اینکه بعد از بروز هرگونه اتفاقی نه شاهد عذرخواهی باشیم و نه اینکه مقصر اصلی شناسایی و به مردم معرفی شود.
هاشمیپور افزود: در حادثه سقوط هواپیمای تهران ـ یاسوج، حرفهای زیادی زده شده است ولی خودتان را جای خانوادههایی بگذارید که دست، پا و سر عزیزان دلشان را با گونی به پایین کوه منتقل میکنند. چه کسی میخواهد جوابگوی آنها باشد؟ در جلسه صبح آقای ربیعی رای آورد که امیدواریم در ادامه کار موفق باشد. آقای آخوندی شما هم رای میآورید که امیدوارم در ادامه کار پاسخگوی مردم باشید.
وی در پایان نسبت به افزایش بیرویه قیمت بلیت هواپیماها و تاخیر پروازهای خارجی و داخلی انتقاد کرد و بر لزوم رفع مشکلات تاکید نمود.
آخوندی: به عنوان بالاترین مسئول وزارت راه از مردم عذرخواهی می کنم
به گزارش ایسنا، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در جلسه امروز بعدازظهر (سهشنبه) و در دفاع از عملکرد خود در مقابل استیضاح گفت که به عنوان بالاترین مسئول این وزارتخانه برای هرنوع رنجی که برای مردم پیشآمده از آنها پوزش میخواهد.
وی گفت: حوادث اخیر نگرانیهایی را برای مردم ایجاد کرده زیرا عزیزتر از جان مردم و حفط ایمنی، رفاه وآسایش انها هیچ چیز دیگری نیست. من نمی خواهم توجیه کنم اما قبل از هر چیزی به عنوان بالاترین مسئول وزارت راه و شهرسازی از هر نوع رنجی که برای مردم پیش آمده اعم از اینکه قصور و تقصیری متوجه ما بوده یا نه پوزش می خواهم؛ چراکه به هرحال کار هیچ دستگاه اجرایی بدون نقص نیست.