ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۱۰۵۵۶۳
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۱

برنامه وزارت علوم برای افزایش ۲۰ درصدی دانشجویان خارجی

قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل از حضور بیش از ۵۴ هزار دانشجوی خارجی مشغول به تحصیل در دانشگاه‌های کشور خبر داد و گفت: براساس برنامه وزارت علوم، این آمار در سال ۹۷ باید با افزایش ۲۰ درصدی به ۷۵ هزار دانشجو برسد.

تدبیر24»دکتر حسین سالارآملی در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن اعلام این مطلب به حضور بیش از ۵۴ هزار دانشجوی خارجی در کشور اشاره کرد و اظهارکرد: یکی از سیاست‌های مهم وزارت علوم در عرصه بین‌المللی سازی دانشگاه‌ها جذب دانشجویان خارجی است. به طوری که در حال حاضر ۵۴ هزار دانشجوی خارجی در ایران مشغول تحصیل هستند که ۲۶ هزار نفر آن‌ها در دانشگاه‌های وزارت علوم،‌۱۷ هزار نفر در جامعه المصطفی، ۱۰ هزار نفر در دانشگاه آزاد و مابقی در سایر دانشگاه‌های کشور مشغول تحصیل هستند.

وی در ادامه با اشاره به برنامه وزارت علوم برای افزایش ۲۰ درصدی تعداد دانشجویان خارجی دانشگاه‌های کشور در سال ۹۷ تصریح کرد: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده در سال آینده باید تعداد دانشجویان خارجی مشغول به تحصیل در دانشگاه‌های کشور از ۵۴ هزار به ۷۵ هزار دانشجو افزایش یابد. در واقع اگر براساس برنامه‌ریزی‌های انجام گرفته پیش برویم، باید در سال آینده با افزایش ۲۰ درصدی دانشجوی خارجی مواجه شویم.

قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل یادآور شد: در سال جاری تعداد دانشجویان خارجی که جذب دانشگاه‌های داخل کشور شده‌اند، حدود ۱۹ درصد افزایش یافته است.

دکتر سالارآملی با تاکید بر اینکه کشورهای اروپایی بیشترین هدف وزارت علوم برای جذب دانشجودر کشور می‌باشد، گفت: از بین کشورهای اروپایی،‌ آلمان، اتریش،‌ سویس، فرانسه و ایتالیا ۵ کشوری هستند که به عنوان کشورهای هدف برای گسترش تعاملات بین‌المللی وزارت علوم انتخاب شده‌اند.

وی تاکید کرد: در حال حاضر بیشترین دانشجویان ایرانی (۶۵۰۰ دانشجو) در کشور آلمان مشغول تحصیل هستند و سایر کشورهای اروپایی ۲ تا ۳ هزار دانشجوی ایرانی مشغول به تحصیل دارند.

قائم مقام وزیر علوم در پایان خاطرنشان کرد: وزارت علوم از طریق سازمان امور دانشجویان برای تمام دانشجویانی خارجی که قصد تحصیل در ایران را داشته باشند، دوره‌های بورسیه کوتاه مدت و بلند مدت در نظر گرفته است.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: