بدلیل فاصله اندک جام جهانی تا بازیهای اروپایی، کشورهای اروپایی حاضر در این رقابت ها خواستار تعویق ۷ ماهه جام جهانی اهواز شده بودند اما سرانجام با مذاکره و در کنار آن تهدید ایران مبنی بر شرکت نکردن در جام جهانی کشتی آزاد، اتحادیه جهانی برای اینکه این مسابقات در فروردین ماه برگزار شود متقاعد شد بجای هشت کشور رقابتها را با حضور شش کشور در اهواز برگزار کند.
از سوی دیگر از میان این شش کشور چهار کشور اروپایی و در راس آنها روسیه بعنوان یکی از مدعیان اصلی کسب عنوان قهرمانی، بخاطر اهمیت بیشتر بازیهای اروپایی قصد داشتند با تیم دوم خود در جام جهانی اهواز شرکت کنند که همین امر راه را برای قهرمانی شاگردان اشکانی در جام جهانی بیش از پیش هموار میکرد، اما لغو این رقابتها، این فرصت ارزشمند را از کشتی ایران سلب کرد.
پس از ناکامی تیم ملی کشتی فرنگی ایران در رقابت های قهرمانی آسیا و انتقادات بسیار نسبت به این تیم، قهرمانی در جام جهانی با تشویق تماشاگران بیشمار خوزستانی میتوانست جام قهرمانی از آن ایران شود تا با روحیهای مضاعف و بدست آوردن انگیزه زیاد، خود را برای حضور قدرتمند در بازیهای آسیایی جاکارتا که اهمیت زیادی برای ورزش ایران دارد، آماده کنند.
البته با انتشار نامه لغو این رقابتها از سوی اتحادیه جهانی کشتی که توسط فدراسیون کشتی منتشر شد، دبیر کل کمیته ملی المپیک که ابتدا این موضوع را انکار کرده بود، بلافاصله طی نامهای به نناد لالوویچ رییس اتحادیه جهانی کشتی بر آمادگی کامل ایران برای میزبانی این رقابتها و مخالفت مجمع فدراسیون کشتی با استعفای خادم تاکید کرد و خواستار تجدیدنظر اتحادیه جهانی در تصمیم خود شد.
باید منتظر ماند و دید آیا اتحادیه جهانی کشتی در تصمیم خود مبنی بر لغو رقابتهای جام جهانی کشتی فرنگی ۲۰۱۸ در اهواز کماکان پافشاری میکند یا میزبانی را به ایران بازمیگرداند؟