ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
شنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 26
کد خبر: ۱۰۶۰۵۱
تاریخ انتشار: ۰۲ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۸:۱۲

سیاست ‌خارجی در ‌سال‌‌ 97

هرچند سال ‌96 به نوعی سال استفاده از دستاوردهای برجام درحوزه‌های مختلف بود اما با روی‌کار آمدن ترامپ عملا مشکلات زیادی بر سر راه برجام به وجود آمد. به طوری که او تلاش دارد در این مسیر اروپایی‌ها را هم با خود همراه کند.
 تدبیر24»واقعیت آن است که در رابطه ایران با جهان خارج تغییر چندانی درسال آینده به وجود نخواهد آمد و حتی شرایط منطقه و حتی حوزه بین‌الملل به رهبری آمریکا سخت‌ترخواهد شد. بنا به خبری که در رویترز منتشر شد، اروپایی‌ها در مسائل حقوق بشری و منطقه قصد اعمال تحریم‌هایی علیه ایران دارند، در نتیجه در سال آینده نمی‌توان تنها به برجام امیدوار بود. سال آتی در سیاست خارجی از سال فعلی مطلوب‌تر نخواهد بود و با توجه به اصرار آمریکایی‌ها به موضع‌گیری اروپا علیه ایران احتمالا فضا برای ایران سنگین‌تر می‌شود. واقعیت آن است که باید با روندی دیپلماتیک در مقابل غربی‌ها ایستادگی‌ کرد. تا زمانی که ایران چند مولفه را ایجاد نکند، شرایط تغییر جدی نخواهد کرد. اگر شرایط بین‌المللی برای کشورمان ثابت بماند در آن صورت باید ارتباط تنگاتنگ مسائل داخلی با سیاست خارجی را در نظرگرفت. اگر در داخل انسجام ملی وجود نداشته باشد در سیاست خارجی به امتیاز منفی تبدیل خواهد شد. برای نمونه جریانات دی‌ماه از نظر سیاست ‌خارجی هزینه افزاست و قدرت‌های خارجی و کشورهایی که به دنبال بهانه هستند زمانی که به نارضایتی در داخل پی‌ می‌برند، به فشار‌های مختلف می‌افزایند. از سوی دیگر زمانی که در داخل نتوانیم مشکلات را حل و فصل کنیم در مواجهه با غربی‌ها قدرت کمتری خواهیم داشت. درنتیجه اگر قرار است در مقابل فشارهای غربی‌ها ایستادگی کنیم، باید به نوعی ‌به ایجاد انسجام ملی بپردازیم. از سوی دیگر در داخل رویکرد جزیره‌ای به سیاست‌خارجی‌داریم. نظرات و تفکرات مختلفی بر سیاست خارجی‌ ما نهفته است. نظراتی که البته در تمامی کشورها که حرفی برای زدن در عرصه بین‌الملل دارند، وجود دارد اما در این کشورها نظرات با هم جمع‌بندی شده و صدای واحدی از دیدگاه‌های متکثر به بیرون منتقل می‌شود اما در کشورما جمع‌بندی نظرات مختلف با دشواری همراه است و سخنان برخی از سیاستمدارن موجب اعمال فشار خواهد شد. برای نمونه نامه‌های رئیس دولت سابق به نوعی به اهرم فشار علیه کشورمان تبدیل شده است. دشمنان از چنین اقداماتی سوء استفاده خواهند‌ کرد. در نتیجه ایجاد وحدت ملی و سیاست خارجی واحد، نکات بسیار مهمی است که برای مقابله با فشارهای دشمنان کمک‌کننده خواهد بود که در آینده شرایط بین‌المللی و منطقه‌ای علیه کشورمان سخت‌تر نشود.



نصرت الله تاجیک؛ تحلیلگر مسائل بین‌الملل
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: