ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۱۰۶۵۰۵
تاریخ انتشار: ۱۱ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۱

فنلاند دیگر بی‌خانمان ندارد

آخرین گزارش‌های سازمان‌های مردم نهاد نشان می‌دهد که اروپا در ده سال اخیر شاهد افزایش بی‌سابقه و فاجعه بار تعداد افراد بی‌خانمان بوده است. در بسیاری از کشورها افزایش تعداد افراد بی‌خانمان بیش از ۱۵۰ درصد بوده است.
تدبیر24»در این میان تنها کشوری که موفق شده است با رشد منفی تعداد بی‌خانمان‌ها روبرو شود فنلاند است. به گفته سازمان‌های مردم نهاد که سالهاست در زمینه امداد به بی‌خانمان‌های اروپایی کار می‌کنند دولت فنلاند استثنای اروپایی است که موفق شده تعداد بی‌خانمان‌ها را به صفر برساند.

همکاری شهرداری‌ها با دولت فنلاند اجازه داده است که تعداد ۳۰ هزار بی‌خانمان این کشور در ۳۰ سال به صفر نزدیک شود.

این کشور اسکاندیناوی در عین شگفتی از یک مدل آمریکایی الهام گرفته است. نام آن این پروژه «اول خانه» است. طی این طرح دولت موظف می‌شود محل اسکان افرادی را تامین کند که مدت زیادی است بی‌خانمان هستند. خانه‌هایی که بصورت مجانی در اختیار این شهروندان قرار می‌گیرد. فرد بی‌خانمان در مقابل تحویل خانه متعهد می‌شود کارهای پیشنهادی دولت را بپذیرد.

به این ترتیب او هم هزینه زندگی را تهیه می‌کند و هم صاحب خانه می‌شود. همچنین دولت در قبال کار این افراد متعهد می‌شود تا هزینه‌های بیمه تامین اجتماعی و درمانی این افراد نیز مهیا باشد. این طرح در برخی از ایالت‌های آمریکا بطور موقت به اجرا گذاشته شد اما بدلیل شکایت‌های متعدد سیاستمداران جمهوریخواه متوقف شد.

برنامه اسکان بی‌خانمان‌ها در فنلاند از سال ۱۹۸۷ آغاز شد. در سال ۲۰۱۸ آمارها نشان می‌دهند که برخلاف اغلب کشورهای اروپایی، این کشور اسکاندیناوی موفق شده است معضل کارتن خوابی و بی‌خانمانان را رفع کند.

برچسب ها: تدبیر24 فنلاند
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: