تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 22
کد خبر: ۱۰۶۵۵۲
تاریخ انتشار: ۱۲ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۴

احزاب حرفه‌اي

زماني قرار بود در كشور پارلماني تحت عنوان پارلمان دانشجويي تشكيل شود اما با وجود ارايه تصوير اجمالي درباره اين پارلمان، متاسفانه اين موضوع در حد ايده باقي ماند و محقق نشد.
 تدبیر24»در اين پارلمان قرار بود دانشجويان در يك مجموعه گسترده‌تر ازدانشگاه كه متشكل از كميسيون‌هاي مختلف بود، حضور داشته و درباره موضوعات مختلف سياسي، اجتماعي، فرهنگي، زيست محيطي و غيره فعاليت داشته باشند اما اين پارلمان حتي در حد پايلوت نيز اجرا نشد. امروز موضوع پارلمان اصلاحات در ميان اصلاح‌طلبان مطرح شده است اما واقعيت آن است كه اين پارلمان در حد يك طرح ذهني است و امري است كه مي‌تواند مورد گفت‌وگو قرار گرفته و بررسي شود كه آيا مي‌توان درباره اين مفهوم صحبت كرد يا خير؟

آيا عناويني به اين شكل در سطح جهاني وجود دارد؟ اگر وجود دارد با كدام مكانيزم فعاليت مي‌كند و نقطه كانوني پارلمان چيست و چه انتظاراتي بايد از اين پارلمان داشت؟ اين مباحث در عرصه گفت و شنود موضوع جذابي است اما اينكه آيا محقق مي‌شود يا خير، جاي صحبت دارد. شوراي عالي سياستگذاري اصلاح‌طلبان به اصلاح ساختاري نياز دارد و بايد بررسي شود كه آيا اين شورا مي‌تواند به پارلمان تبديل شود يا خير؟ سوال ديگري كه مطرح مي‌شود آن است كه پارلمان اصلاحات يك نياز ذهني است يا يك تجربه عيني؟ اصلاح‌طلبان با توجه به ساز و كاري كه تا امروز داشتند، تمرين‌هايي كه در اين مدت به ويژه در شرايط بحراني انجام داده و توانستند با همين سازو كار‌هاي حداقلي گام‌هاي مثبت بسياري برداشته و تجربه‌اي كه در دهه ٩٠ به دست آوردند، در گام نخست نياز به اصلاح ساختار شوراي عالي سياستگذاري دارند. اصلاح ساختار و كاركرد شوراي عالي سياستگذاري عيني‌تر از پارلمان است و مانند پارلمان در حد حرف نيست. براي رسيدن به مفهوم پارلمان به يك نظريه منسجم و روشن نياز است. براي تبديل اين نظريه به يك كار عملي، بايد تجربه‌اي معين وجود داشته باشد كه در اين باره فاصله براي رسيدن به يك واقعيت عيني بسيار زياد است. مفهوم‌شناسي، پيشينه‌شناسي و تبار‌شناسي پارلمان موضوع خوبي است كه مي‌توان درباره آن به گفت‌وگو نشست اما براي تحقق اين پارلمان چون عرصه نظري و ذهني اين موضوع مجهول و مبهم است بايد ابتدا از آن رفع ابهام صورت پذيرد. نياز مبرم امروز جريان اصلاحات، استفاده از احزاب حرفه‌اي و تقويت ساختارهايي است كه امتحان خود را پس داده‌اند. با گذشت بيش از ١١٠ سال از آغاز مدنيت جديد، همچنان احزاب در مسير غير حرفه‌اي فعاليت دارند و امروز بايد احزاب در يك مسير چند ساله تقويت و حرفه‌اي شوند تا بتوانند تاثير‌گذاري مناسب بر جامعه داشته باشند. جريان اصلاحات يكي از كانون‌هاي اميد جامعه است به همين دليل بايد بتواند افق روشن نسبت به مسائلي كه جامعه بايد طي كند ارايه دهد. حرف و گفت‌وگو زياد انجام مي‌شود اما افق مناسبي از آينده در اين گفت‌وگو‌ها ارايه نمي‌شود و همين موضوع سبب شكل‌گيري شبهه‌اي مي‌شود كه مردم سوال كنند آيا اين جريان مي‌تواند كشور را از مشكلات نجات دهد يا خير. جريان اصلاحات بايد منابع خود را صرف حرفه‌اي‌تر شدن احزاب كند تا بتواند براي آينده تصوير دقيقي ارايه دهد.



غلامرضا ظریفیان
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: