ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۱۰۶۸۷۴
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۸

چرا پیش فروش سکه گران شد ؟

گرچه تاکنون بانک مرکزی توضیحی در رابطه با دلیل افزایش قیمت سکه در پیش فروش آن اعلام نکرده است، اما بررسی‌ها حاکی از اثر گرانی دلار در مدت اخیر در این تصمیم بانک مرکزی دارد.
با تصمیم بانک مرکزی از امروز (شنبه) قیمت پیش فروش سکه در دو سررسید شش ماهه و یکساله افزایش یافته است، به طوری که هر قطعه سکه تمام بهار آزادی که تا پیش از این با نرخ یک میلیون و ۴۰۰ هزار یکساله پیش فروش می‌شد به یک میلیون و ۴۷۵ هزار تومان رسید و هر قطعه در سررسید یکساله از یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان به یک میلیون و ۳۵۰ هزار تومان افزایش قیمت دارد.

در رابطه با این‌که چرا قیمت پیش فروش را بانک مرکزی افزایش داد فعلا اطلاعاتی از این بانک به دست نیامده است و اطلاعیه‌ای هم در این باره ندارد، ولی پرس‌وجوی موضوع از برخی مسئولان مربوطه و همچنین کارشناسان بازار سکه و ارز از این حکایت دارد که وضعیت بازار موجب تغییر قیمت پیش فروش شده است. این در حالی است که دلار عامل اصلی تعیین کننده قیمت سکه به حساب می‌رود و با توجه به این‌که بانک مرکزی پیش فروش سکه در ۲۸ بهمن‌ماه را با نرخ دلار حدود ۴۷۰۰ شروع کرد، اکنون با رشد حدود ۴۰۰ تومانی که دلار داشته و تا ۵۱۰۰ تومان در بازار معامله می‌شود، باعث افزایش قیمت ذاتی سکه شده است. به‌طوری که در حال حاضر قیمت ذاتی سکه حدود یک میلیون و ۵۷۰ هزار تومان تخمین زده می‌شود، بنابراین با توجه به رشدی که نسبت به قیمت پایه در زمان پیش فروش داشته افزایش نرخ در پیش فروش نیز منطقی به نظر می‌رسد.

در حال حاضر قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی تا یک میلیون و ۷۲۰ هزار تومان در بازار به فروش می‌رسد که این نرخ در مقایسه با حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان در پایان سال قبل نزدیک به ۱۲۰ هزار تومان افزایش دارد. این در شرایطی است که برای سکه بیش از ۱۲۰ هزار تومان حباب پیش‌بینی می‌شود.

اما تصمیم بانک مرکزی برای افزایش قیمت پیش‌فروش هرچند که از نظر کارشناسان مربوطه در حوزه سکه و ارز منطقی به نظر می‌رسد، اما چندان اقتصادی نیست، چرا که در هر صورت سود ناشی از این سرمایه‌ گذاری را برای مخاطبان تا حدی کاهش می‌دهد و حداقل در مقایسه با قیمت‌های فعلی و همچنین قیمت ذاتی سکه سود کاهش دارد. با این وجود خریداران سکه پیش فروش باید در انتظار تحولات آینده بازار و قیمت‌های نهایی در زمان سررسید باشند.

حراج برقرار شد

در سوی دیگر با توجه به این‌که حراج سکه از پایان سال گذشته به دلیل تعطیلات نوروزی متوقف شده بود، بار دیگر از امروز در بانک کارگشایی آغاز شده و متقاضیان می‌توانند از ساعت ۳ تا پنج عصر در این حراجی شرکت کنند که در روزهای زوج برگزار می‌شود. در حراج سکه قیمت‌های پایه از سوی بانک مرکزی اعلام و در نهایت به بالاترین نرخ به همراه ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده فروش می‌رود. بسته‌های ۵۰ ‌تایی و ۱۰۰ تایی نیم و تمام بهار آزادی در حراج سکه عرضه می‌شود.
برچسب ها: پیش فروش سکه
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: