تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۱۰۷۲۱۴
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۰

استحصال عصاره گیاهان دارویی

مدیرپژوهشی پردیس ابوریحان دانشگاه تهران از ارائه روش نوین برای عصاره‌گیری گیاهان دارویی خبر داد و گفت‌: در این روش علاوه بر کاهش زمان عصاره‌گیری، افت احتمالی ترکیبات در عصاره‌گیری حذف خواهد شد.

تدبیر24»عادل اسدزاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا گفت: امروزه دستگاه‌های تولید کننده امواج مافوق صوت کاربردهای گوناگون علمی و صنعتی به خود اختصاص داده‌اند.

وی با بیان اینکه پدیده "حباب‌زایی" (Cavitation) با کمک امواج فراصوت باعث بروز اثرات شدید موضعی مانند ایجاد فشاری برابر با 200 بار و یا افزایش فشار می‌شود، اظهار کرد: این ویژگی مهم برای استخراج عصاره گیاهی، تجزیه سلولی و بسیاری از موارد دیگر کاربرد دارد.

اسدزاده با تاکید بر اینکه عصاره‌های گیاهان دارویی حاوی ترکیبات ثانویه وسیعی است و اغلب فعالیت زیستی دارند، یادآور شد: از آنجایی که عصاره‌های گیاهی به طور وسیع در صنایع دارویی، غذایی و بهداشتی استفاده می‌شوند، از این رو نیاز به روش‌های نوین برای عصاره‌گیری این گیاهان مورد نیاز است.

مدیر پژوهشی پردیس ابوریحان دانشگاه تهران ادامه داد: روش‌های سنتی عصاره‌گیری از گیاهان دارویی مانند روش "سوکسله" بسیار زمان‌بر است، ضمن آنکه نیاز به مقادیر زیادی حلال دارد. از این رو تقاضا برای استفاده از روش‌های جدید عصاره‌گیری با ویژگی کاهش زمان و مصرف حلال رو به افزایش است.

وی از اجرای تحقیقاتی در این زمینه از سوی محققان پردیس ابوریحان دانشگاه تهران خبر داد و اظهار کرد: در این تحقیق فناوری‌های مربوط به عصاره‌گیری از منابع گیاهی برای استخراج ترکیبات فعال گیاهان دارویی مورد ارزیابی قرار گرفت.

اسدزاده اضافه کرد: در این تحقیق پژوهشگران با طراحی و ساخت دستگاهی توانستند عصاره گیاهان دارویی را با کمک فراصوت استحصال کنند.

اسدزاده خاطر نشان کرد: با به کار بردن امواج فراصوت نسبت به روش‌های متداول، کارایی بالاتر و زمان عصاره‌گیری کمتر است، ضمن آنکه میزان مصرف حلال نیز کاهش می‌یابد. علاوه بر آن هیچ‌گونه درگیری شیمیایی برای افت احتمالی ترکیبات شیمیایی نمونه در عصاره‌گیری با امواج فراصوت وجود ندارد.

به گفته وی، این طرح از سوی دکتر محمد ابونجمی، دانشیار گروه فنی کشاوری پردیس ابوریحان اجرایی شده است.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: