ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 20
کد خبر: ۱۰۷۵۲۷
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۳

کاهش ۸ سانتی متری تراز دریاچه ارومیه

مدیر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی از کاهش ۸سانتی متری تراز دریاچه ارومیه خبر داد.

تدبیر24»فرهاد سرخوش در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه تراز فعلی دریاچه ارومیه ۱۲۷۰.۷۴ سانتی متر است افزود: اگر چه نسبت به مدت مشابه سال گذشته شاهد کاهش ۸ سانتی متری تراز دریاچه هستیم ولی بی شک احیای دریاچه ارومیه محقق می شود.

سرخوش گفت: با توجه به تبخیر آب در ورودی دریاچه و با وجود رهاسازی آب همچنان تراز منفی را شاهد هستیم.

وی با اشاره به مرحله دوم رهاسازی آب از سدها به پیکره دریاچه ارومیه تصریح کرد: رهاسازی آب از سد شهر چای از بیست و دوم فروردین ماه آغاز شده و تاکنون بیش از ۹.۵ میلیون متر مکعب آب رهاسازی شده که احتمال می‌رود این میزان تا ۱۵ میلیون مترمکعب نیز ادامه داشته باشد.

مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی گفت: اقدامات تاثیرگذاری در راستای تثبیت و احیای دریاچه ارومیه تاکنون انجام شده که از جمله آنها می‌توان به جلوگیری از چرای بی رویه دام، برداشت علوفه و رهاسازی آب در سدهای استان اشاره کرد که از اقدامات موثری بوده است.

وی با اشاره به طرح انتقال آب از وان ترکیه به دریاچه ارومیه گفت: از سال ۹۳ با توجه به اهمیت احیای دریاچه ارومیه به سبب خسارتی که خشک شدن آن می توانست به جوامع محلی، اقتصاد منطقه و شهرهای اطراف داشته باشد، مصوب شد که تمامی راهکارهایی که می‌توانند با انتقال آب به دریاچه ارومیه کمک کنند مورد بررسی قرارگیرد که در بین آنها انتقال آب از حوزه خزر، ارس،سه وان، وان و انتقال آب بین حوضهای در داخل کشور مورد مطالعه و بررسی قرارگرفت.

سرخوش با بیان اینکه مطالعات در همه حوزه هایی که امکان انتقال آب وجود داشت انجام شد که این مطالعات در حد امکان سنجی بوده و به معنای قصد انتقال آب نیست، ادامه داد: انتقال آب از منابع داخلی از طریق صرفه جویی در مصرف آب کشاورزی سیاست اصلی ستاد احیای دریاچه ارومیه است.

مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی افزود: مطالعات شرایط اب دریاچه وان و ارومیه از لحاظ زیست محیطی، شیمیایی و فیزیکی انجام شده است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: