ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۱۰۸۱۷۰
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۴

آیا جایزه صلح نوبل به ترامپ می‌رسد؟

پس از صلح میان دو طرف متخاصم در شبه‌جزیره کره، گمانه‌زنی‌هایی در این‌باره که رئیس‌جمهوری آمریکا لایق جایزه صلح نوبل است، مطرح می‌شود.
تدبیر24»حالا که غیرممکن تاحدودی ممکن شده و صلح میان کره جنوبی و کره شمالی برقرار شده، گمانه‌زنی‌هایی درباره این آغاز شده که «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، باید برنده جایزه نوبل صلح شود. اگر صلح در شبه‌جزیره کره برگزار شود، کمیته نوبل با انتخاب سختی در رابطه با نامزدی ترامپ برای نوبل صلح روبه‌روست. 

قدردانی از کسانی که صلح را در این منطقه به ارمغان آورده‌اند به‌نظر انتخاب آسانی می‌رسد، اما تصمیم به دادن این جایزه به ترامپ می‌تواند کمیته نوبل را وارد بحثی ناخوشایند در این‌باره کند که آیا باید به مردی جایزه بدهد که آشکارا رهبران خارجی را مسخره می‌کند، چندین حمله موشکی را ترتیب داده و تهدید به جنگ کرده است. 

نیوزویک در ادامه نوشت: اما چنانچه آشتی در شبه‌جزیره کره به‌صورت کامل حکم‌فرما شود، چطور می‌توان به این دستاورد بی‌توجه بود؟ «دونالد ترامپ جونیور»، فرزند رئیس‌جمهوری آمریکا، گفت که نتیجه این گفت‌وگوها و تلاش‌ها هرچه که باشد، پدرش هیچ‌گاه مورد تمجید قرار نخواهد گرفت. او در حساب توئیتری خود نوشت: «یادتان باشد چه کسی تصمیم این کارها را گرفت. نخبگان جهان هیچ‌گاه چنین تقدیری از او نخواهند کرد.»

بحث فقط بر سر ترامپ نیست. به گزارش مجله «نیویورک»، یک کارشناس احتمالات بریتانیایی اعلام کرده است که در سال جاری، ترامپ و «کیم جونگ‌اون»، رهبر کره شمالی، هر دو می‌توانند برنده این جایزه باشند. 

پس از دیدار موفقیت‌آمیز میان رهبران شبه‌جزیره کره، ترامپ نیز قرار است به‌زودی با رهبر کره‌شمالی دیدار کند. 

رهبران حزب جمهوری‌خواه معتقدند که چنانچه دیدار کیم جونگ‌اون و دونالد ترامپ منجر به صلح پایدار شود، اهدای جایزه نوبل به رئیس‌جمهوری آمریکا تضمینی برای آن است. 

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: