ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
پنجشنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 24
کد خبر: ۱۰۸۳۴۷
تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۰
ظریف:

آمریکا مسئول پیامدهای خروج از برجام خواهد بود

وزیر امور خارجه کشورمان با تاکید بر اینکه در صورت خروج واشنگتن از برجام ایران پاسخ لازم را می دهد، گفت: در این صورت آمریکا باید مسئولیت پیامدهای خروج از برجام را بپذیرد.
تدبیر24»محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان روز پنج شنبه در پیامی ویدیویی، اظهار کرد: من محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران هستم. در دو سال اول خدمت در این منصب، بیشتر زمان خودم را در مذاکره با همتایان خود از اتحادیه اروپا، روسیه، چین، آلمان، فرانسه، انگلیس و آمریکا گذرانده ام. ما در سال 2015 به توافقنامه ای جامع درباره برنامه هسته ای ایران دست یافتیم که برجام نام گرفت. در این توافقنامه، کشور من قبول کرد تا گام های اساسی را برای برطرف کردن نگرانی هایی که عمدتا مربوط به آمریکا بود، بردارد.

وی افزود: در مقابل، آمریکا نیز متعهد شد تا تحریم ها را بردارد و دیگر در مسیر تجارت با ایران کارشکنی نکند. این توافقنامه، یک پیمان نبود که نیاز به امضا یا تصویب از هر طرف داشته باشد، اما این توافقنامه برای همه لازم الاجرا شد؛ زیرا در شورای امنیت سازمان ملل متحد به اتفاق آرا تصویب شد. از آن زمان تاکنون دیده بان هسته ای سازمان ملل متحد یعنی آژانس بین المللی انرژی اتمی یازده بار تایید کرده که ایران همه تعهدات خود را اجرا کرده است.

ظریف در ادامه گفت: اما آمریکا مرتب این توافقنامه را نقض کرده است به ویژه دیگران را از تجارت با ایران ترساند. در یک سال گذشته به ما گفته شد که رئیس جمهور ترامپ از این توافقنامه راضی نیست. اکنون به نظر می رسد پاسخ برخی از اروپایی ها این بوده است که از جیب ما به آمریکا امتیازات بیشتری ارائه کنند. این کار برای راضی کردن آمریکا به مثابه قول هایی برای تنظیم توافقنامه ای جدید است که شامل موضوعاتی است که ما همگی از ابتدای مذاکراتمان تصمیم گرفتیم آنها را وارد مذاکرات نکنیم.

وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: این مسائل شامل توانمندی های دفاعی ایران و نفوذ و تاثیر ایران در منطقه می شود، اما لطفا درک کنید که درباره هر دو موضوع، این ایران است نه غرب که دغدغه های جدی و خواسته های زیادی دارد. ما قرن هاست که به هیچ کشوری حمله نکرده ایم، اما به ما حمله کرده اند. در تاریخ معاصر، صدام حسین به ما حمله کرد. او در آن زمان تحت حمایت آمریکا و متحدان منطقه ای اش قرار داشت. غرب حتی فعالانه نگذاشت ما ابتدایی ترین ابزارهای دفاعی را خریداری کنیم و این در حالی بود که صدام حسین هم غیرنظامیان و هم نظامیان ایران را با تسلیحات شیمیایی بمباران می کرد.

ظریف خاطرنشان کرد: با وجود آن تجربه فراموش نشدنی و تلخ، ما هنوز بخش کوچکی از بودجه ای را که کشورهایی مثل عربستان سعودی و امارات عربی متحده برای مسائل دفاعی هزینه می کنند، به مسائل دفاعی خودمان اختصاص می دهیم و موشکهای ما برد کوتاهتری در مقایسه با موشکهای عربستان سعودی دارند. بر خلاف متحدان آمریکا در منطقه که گروه هایی مثل القاعده ، طالبان و داعش را شستشوی مغزی داده اند، تامین مالی کرده اند و مسلح کرده اند، ما در شکست دادن این گروه های تندرو نقشی محوری داشته ایم. بگذارید یک بار برای همیشه مطلقا روشن بیان کنم، ما نه امنیت خود را به دیگران می سپاریم نه درباره توافقنامه ای که با حسن نیت تاکنون اجرا کرده ایم، دوباره مذاکره می کنیم یا چیزی به آن اضافه می کنیم.

وی افزود: اگر بخواهم آن را با اصطلاحات معاملات املاک توضیح دهم، وقتی شما خانه ای می خرید و خانواده خود را به آنجا می برید یا اینکه خانه خود را تخریب می کنید تا به جای آن برج بسازید، نمی توانید دو سال بعد برگردید و دوباره درباره قیمت چانه بزنید. در روزهای آتی، آمریکا باید تصمیم بگیرد که آیا بالاخره به تعهدات و وظایف خود عمل می کند. ایران در برابر تلاش های بیهوده برای زورگویی، محکم ایستاده است. اگر آمریکا بخواهد همچنان توافقنامه را نقض کند یا اینکه کلا از توافقنامه خارج شود، از حق خود برای واکنش، آن طور که خودمان تشخیص می دهیم، استفاده خواهیم کرد.

ظریف اظهار داشت: زورگویی یا تهدید، برای آمریکا توافق جدیدی حاصل نمی کند به ویژه اینکه آمریکا به توافقی که قبلا قبول کرده است پایبند نیست و احترام نمی گذارد. تکیه به ادعاهای مضحکی که تکرار ادعاهای بیش از یک دهه پیش است و آژانس بین المللی انرژی اتمی به آنها پرداخته است، با هدف باطل کردن توافقنامه، کسی را نفریفته است. از این رو به آمریکا توصیه می شود بالاخره عمل به تعهدات خود را شروع کند، در غیر این صورت خودش مسئول پیامدهای عمل نکردن به تعهداتش خواهد بود.

به گزارش ایسنا، طی روزهای اخیر رسانه ها و مقامات واشنگتن از قطعی شدن خروج آمریکا از برجام توسط ترامپ خبر داده اند.

برچسب ها: تدبیر24 ظریف
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: