ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۱۰۸۴۵
تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۸

اتهامات کرزی به مقامات آمریکایی

رئیس‌جمهور افغانستان با انتقاد از آمریکا اعلام کرد که این کشور با استفاده از تهدید به دنبال حفظ نیروهای نظامی خود در افغانستان است.

تدبیر24: حامد کرزی، رئیس‌جمهور افغانستان در مصاحبه‌ با روزنامه لوموند فرانسه با اعلام این مساله که آمریکا با تهدید درخصوص توافق‌نامه امنیتی قصد حفظ نیروهای خود در این کشور پس از 2014 را دارد به انتقاد از مقامات واشنگتن پرداخت.

کرزی در مصاحبه با این روزنامه گفت: "آمریکا کاملا شبیه به یک قدرت استعماری به دنبال اعمال فشار به وی است تا پیش از سال میلادی جاری توافق‌نامه امنیتی با افغانستان امضا شود." این روزنامه به نقل از وی نوشت: " آنها تهدید می‌کنند ما حقوق‌ها را پرداخت نمی‌کنیم و شما را به یک جنگ داخلی مواجه می‌کنیم. اینها همه تهدید هستند."

مقامات واشنگتن و ناتو معتقدند که این توافق‌نامه برای حفظ هزاران نیروی خارجی در افغانستان پس از سال 2014 با هدف آموزش و ماموریت مقابله با تروریسم ضروری است.

حامد کرزی رئیس جمهور افغانستان حاضر نیست تا پیمان امنیتی با آمریکا را پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آوریل 2014 امضا کند و برای امضای این پیمان پیش شرط هایی را تعیین کرده است.متوقف شدن حمله نظامیان آمریکایی به خانه های مردم افغان و آزاد شدن زندانیان افغانی از زندان گوانتانامو و همکاری آمریکا برای آغاز مذاکرات صلح با طالبان از مهمترین پیش شرط های کرزی به شمار می رود. از سوی دیگر باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا خواستار امضای این پیمان تا پایان امسال شده است.

ماموریت نیروهای خارجی در افغانستان اواخر سال آینده به پایان خواهد رسید و در صورت عدم امضای پیمان امنیتی کلیه نیروهای خارجی از افغانستان خارج خواهند شد. آمریکا قصد دارد با امضای این پیمان حداقل 8 تا 12 هزار نیرو نظامی خود را در افغانستان نگه دارد.


بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: