ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۱۰۸۵۴۷
تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۲

موضع نظام از زبان رييس‌جمهور

استراتژي جمهوري اسلامي ايران استراتژي بازدارندگي است. از همان ابتداي انقلاب نظام ما بر شعار (نه شرقي، نه غربي) و استقلال داخلي پافشاري كرد و اين به معناي آن است كه ايران نه وابستگي به ابرقدرت‌هاي غربي دارد و نه قصد تجاوز به ساير كشور‌ها.
تدبیر24»در چند صد سال اخير ايران هيچگاه آغاز‌گر جنگ نبوده، با وجود آنكه برخي كشور‌ها به ايران حمله كردند و ما از تماميت ارضي خود دفاع كرده‌ايم. حتي پس از آنكه كشور‌هاي متجاوز در موضع ضعف قرار گرفتند، ايران هيچگاه قصد انتقام‌گيري نداشته است. استقلال كنوني كشور، سبب شده است تا ما استراتژي بازدارندگي خود را بر مبناي رصد تهديد اتخاذ كنيم. منظور آن است كه ايران استراتژي بازدارندگي خود را با توجه به افزايش يا كاهش تهديد‌ها اتخاذ مي‌كند. ايران در برجام برمبناي مفاد قطعنامه ٢٩٣١ كه به آن متعهد شده است، حركت مي‌كند بنابراين هرگز نمي‌پذيريم خارج از چارچوب برجام موضوعي مطرح شود يا به دليل خواسته برخي كشور استراتژي بازدارندگي خود را تغيير دهيم. مبناي استراتژي ما تكيه بر نيروي داخلي است و تمام سلاح‌ها و موشك‌هايي كه متناسب با استرتژي ما است، لازمه حفظ كشور است. ما در سال‌هاي گذشته تجاوز به خاك، تهاجم، عمليات تروريستي و اتفاقات بسيار ديگري را تجربه كرده‌ايم و مردم ما با استفاده از اين تجربيات متوجه شده‌اند كه كسي جز خود مردم به آنها كمك نخواهد كرد. بنابراين ما از هيچ كشوري براي سرزمين خود كسب اجازه نمي‌كنيم و معتقديم در چارچوب دفاع از مرزها بايد قدرتمند بود. سخن روز گذشته رييس‌جمهور حرف آحاد مردم، مقام معظم رهبري و نمايندگان مجلس بود. همگان در حراست از مرزها و حراست از ايران عزيز يك‌دل و همصدا هستيم و هيچ اختلافي در اين موضوع وجود ندارد. حتي تمام جريان‌هاي سياسي كشور نيز در فاز دفاع از تماميت ارضي كشور يكسان مي‌انديشند كما اينكه در دفاع مقدس ما تجربه‌اي مشابه داشته‌ايم. با عنايت به اينكه ما شاهد نقض قطعنامه سازمان ملل از سوي ترامپ هستيم، در اين عزم جدي‌تر و همدل‌تر شده‌ايم. رييس‌جمهور روز گذشته پيامي مشخص به امريكا و ساير اعضاي سازمان ملل اعلام كردند كه آن از طرف مردم بود. پيام صريح رييس‌جمهور اين بود: ما در موضوعات و دكترين دفاعي هيچ گونه مذاكراتي انجام نخواهيم داد.



عباسعلی منصوری آرانی،نماینده پیشین مجلس
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: