ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
شنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 26
کد خبر: ۱۰۸۹۲۶
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۱

خواست مردم تداوم روش دیپلماتیک

با توجه به این واقعیت که کشور در شرایط حساسی قرار دارد و از هر زمان دیگر نیازمند وحدت و انسجام ملی و حمایت از دولت هستیم، مشاهده می‌شود عده‌ای از مدت‌ها پیش دولت را آماج حملات حساب‌ شده خود کرده، با خروج آمریکا از برجام بر شدت حملات خود به دولت افزوده‌اند.

تدبیر24»حملات و انتقاداتی که امروز مطرح می‌شود به طور عمده از جانب دلواپسان است که منافع خود را در وجود بحران و تداوم تحریم‌ها می‌بینند. دلواپسان که دلخور از شکست در چند دوره انتخابات هستند، همواره از روند عادی‌سازی و تنش‌زدایی در عرصه روابط بین‌المللی توسط دولت اعتدال گلایه داشته و با این روند مخالفت می‌کردند. آنان به این علت با اقدامات دولت مخالف هستند زیرا روند عادی‌سازی روابط و لغو تحریم‌های ظالمانه را بر خلاف منافع جناحی خود می‌بینند. هویت و حیات این افراد در حاکم بودن بحران و تداوم تنش است. ضدیت با روش‌های عقلانی از خصوصیات دلواپسان است چراکه تنها در سایه رفتارهای ماجراجویانه می‌توانند به اهداف و منافع خود دست یابند. از این رو در طول چند سال گذشته شاهد مخالفت‌های گسترده دلواپسان با روند مذاکرات و در نهایت برجام بودیم. رفتارهای جریان دلواپس در جهت مخالف منافع و خواست ملت بوده چرا که انتخاب روحانی به عنوان یک رئیس‌جمهور دیپلمات و حقوقدان اراده ملت بود تا با تدبیر او بتوان از سد مشکلات عبور کرده و ثبات و آرامش را به کشور بازگرداند. بنابراین آنچه که از رئیس‌جمهور انتظار می‌رود آن است که بر ادامه راه خود مبتنی بر خردورزی و تعامل سازنده با طرف‌های اروپایی استمرار بخشیده و بدون توجه به جریان‌سازی‌های دلواپسان داخلی و دشمنان خارجی، از منافع و مصالح کشور دفاع کند. در شرایط فعلی هرگونه رفتار تنش‌زا و ماجراجویانه اثر مستقیمی بر زندگی مردم دارد و تاثیر منفی بر جامعه و اقتصاد کشور می‌گذارد. بر همین اساس مردم از مجموعه دولت انتظار دارد همچنان روش‌های دیپلماتیک را به عنوان نقطه مثبت خود دانسته و تحت تاثیر جریان‌های مخالف قرار نگیرد. نکته دیگر این است که دولت و در رأس آن آقای روحانی دارای نقطه ضعفی هستند که دلواپسان با سوءاستفاده از این نقطه ضعف هجمه خود را نسبت به آنان تشدید کرده‌اند. نقطعه ضعف دولت در شرایط فعلی عدم دسترسی کافی به رسانه است. به همین دلیل کمتر این فرصت برای دولت فراهم می‌شود تا مسائل را به طور شفاف با مردم در میان گذاشته و ملت را از آنچه که در کشور و در سطح بین‌الملل می‌گذرد، آگاه سازند. یکی از عمده‌ترین انتقاداتی که به دولت روحانی مطرح می‌شود، مساله اقتصادی است. همانطور که اشاره شد دولت به دلیل عدم دسترسی کافی به رسانه‌های فراگیر‌ نمی‌تواند به طور شفاف با مردم سخن بگوید و معضلاتی که بر اقتصاد کشور سایه ‌انداخته را معرفی کند. این انتقاد نیز به آقای روحانی وارد است که به عنوان رئیس جمهور می‌باید از هر طریق ممکن به مردم در خصوص بودجه کشور و اینکه چه میزان از بودجه سالیانه در اختیار دولت قرار دارد، اطلاع‌رسانی کند. قوه مجریه به دلیل محدودیت‌ها و ساختارهای غلط قادر نیست از تمام ظرفیت‌های موجود برای توسعه کشور بهره‌برداری کند و از این رو با مشکلات زیادی در تخصیص بودجه کشور مواجه است. بنابراین انتظاری که مردم از مسئولان کشور دارند این است که با صراحت مسائل را با ملت درمیان گذاشته و موانع موجود در عرصه‌های اقتصادی و سیاسی را برای عموم تشریح کنند. به طور قطع ملت ما همانگونه که در طول این سالیان ثابت کرده‌ همچنان حامی دلسوزان حقیقی کشور و مدافعان مصالح و منافع کشور خواهند بود و از کشور خود در مقابل بدخواهان داخلی و دشمنان خارجی دفاع خواهند کرد.



 اروجعلی محمدی، فعال سیاسی فعال سیاسی و فرماندار اسبق تبریز
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: