ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۱۰۸۹۵۹
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۴

مردی که خونش معجزه کرد! + تصاویر

جیمز هریسون که به مردی با «بازوی طلایی» معروف است به واسطه اهدای خون جادویی خود جان میلیون‌ها نوزاد را نجات داده است.

تدبیر24»جیمز هریسون که به «مردی با بازوی طلایی» معروف است طی 60 سال گذشته با اهدای خون خود، جان بیش از دو میلیون و 400 هزار نوزاد را نجات داده است. پلاسمای خون او حاوی آنتی بادی بسیار نادری است که در ساخت نوعی دارو موسوم به «آنتی - دی»برای جلوگیری از مرگ نوزادان مبتلا به عامل «ارهاش» استفاده می شود. این دارو به مادرانی تزریق می شود که ارهاش منفی خون آنها مغایر با ارهاش مثبت خون جنین است.

هریسون در سن 81 سالگی پس از هزار و صد و هفتاد و سومین اهدای خون خود از بازوی راستش-بیش از یک هزار کیسه خون- بازنشسته شد.

این شهروند استرالیایی به واسطه اهدای بیش از یک هزار کیسه خون نام خود را در کتاب رکوردهای گینس ثبت کرده است. او در مصاحبه با سیدنی هرالد گفت: امیدوارم کسی پیدا شود که این رکورد را بشکند.

صلیب سرخ استرالیا ضمن انتشار بیانیه ای همزمان با بازنشستگی او اعلام کرد «مهربانی او یک میراث گرانبها است».

هریسون پیش از این در توضیح علت اهدای خون خود گفت: در سال 1951 زمانی که 14 سال داشتم طی یک عمل جراحی سینه، یکی از شش هایم برداشته شد. چند روز پس از عمل، پدرم از فداکاری غریبه ها برای نجات جان من صحبت کرد. او گفت در طول جراحی 13 واحد خون دریافت کردم که بیشتر آن را افرادی به من اهدا کردند که نمی شناختم. پدرم هم به من خون اهدا کرده بود. این باعث شد با خود تصمیم بگیرم وقتی بزرگتر شدم اهداکننده خون شوم.


8003196_286


پس از آنکه هریسون برای نخستین بار خون اهدا کرد پزشکان در کمال ناباوری اعلام کردند آنچه در رگ های او جاری است درمان عامل مهلک «رزوس» یا «ارهاش» برای نوزادان است. دانشمندان با استفاده از آنتی بادی (پادتن) خون او واکسن «آنتی دی» را تولید کردند که جان نوزادان را پیش از تولد نجات می داد. این واکسن به مادرهایی که خونشان ارهاش منفی داشت، تزریق می‌شد تا بدنشان در دوران بارداری، پادتن تولید نکند.

هریسون در سال 1999 مدال مخصوص استرالیا را برای حمایت از تولید واکسن آنتی دی دریافت کرد. او یکی از 50 نفر در استرالیا است که گفته می شود خونشان حاوی آنتی بادی ارهاش است.

برچسب ها: تدبیر24 مرد
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: