ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۱۰۹۳۴۱
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۸:۱۶

فراکسیون امید و انتخابات هیات رئیسه مجلس

در آینده‌ای نه چندان دور مجلس شورا شاهد انتخابات داخلی برای تعیین هیات رئیسه مجلس و در نهایت رئیس قوه مقننه خواهد بود.
تدبیر24»هیات رئیسه مجلس شورا به‌وسیله رأی مستقیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای یک دوره یک‌ساله انتخاب می‌شود و با توجه به آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی تکرار اعضای هیات رئیسه مجلس منع قانونی ندارد. رئیس مجلس، رئیس هیات رئیسه نیز می‌باشد. رئیس مجلس وظیفه اداره مجلس را به‌عهده دارد و در صورت حضور نداشتن وی در جلسه به ترتیب نواب اول و دوم رئیس عهده‌دار این سمت هستند. طبق آیین‌نامه‌های داخلی مجلس، هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی مرکب از رئیس، دو نایب‌رئیس، ۶ دبیر و سه ناظر می‌باشد. انتخاب رئیس با اکثریت مطلق آرای نمایندگان و انتخاب سایر اعضای هیات رئیسه جداگانه و با اکثریت نسبی استفراکسیون امید در این میان قصد دارد نسبت به دوره‌های گذشته با حضوری پررنگ ظاهر شود و در تمام سطوح هیات رئیسه مجلس کاندیداهایی را معرفی کند. این انتظار بحق مردم و رأی‌دهندگان است که نمایندگان و منتخبان‌ آنها حضوری فعال و موثر در مجلس داشته باشند و بر همین اساس فراکسیون امید تصمیم گرفت به دور از حاشیه‌ها به خواست مردم عمل کند و در مناصب تاثیرگذار مجلس حضور یابد. در حال حاضر یک اجماع منسجم در فراکسیون امید پیرامون جناب عارف به وجود آمده و به اتفاق همه نمایندگان این فراکسیون از وی به‌عنوان کاندیدای ریاست مجلس حمایت می‌‌کنند. البته این احتمال نیز وجود دارد که ساختار هیات رئیسه مجلس تغییر چندانی نکند، اما با صحبت‌هایی که پیرامون این موضوع مطرح شده است تغییر محسوسی در جایگاه ویژه جناب عارف نسبت به دوره‌های قبل دیده می‌شود که حکایت از حمایت بالای نمایندگان از رئیس فراکسیون امید دارد و البته انتخاب جناب عارف به‌عنوان رئیس مجلس می‌تواند تاثیر بسیار خوبی در آینده مجلس داشته باشد. جناب عارف چهره‌ای شناخته شده و کاریزما در عرصه سیاسی هستند و ظرفیت‌های زیادی برای ایجاد وحدت میان نیروهای اصلاح‌طلب و سازماندهی جریان‌های وابسته به این گفتمان را دارند. از این رو اکثریت قریب به اتفاق نمایندگان اصلاح‌طلب و اعتدالگرای مجلس بر این باورند که حضور جناب عارف به‌عنوان رئیس مجلس می‌تواند آثار مثبتی در روند پیگیری مطالبات ملی و پیشبرد اهداف اصلاحات در جهت منافع ملی باشد. در دوره‌های قبل به‌دلیل حضور برخی از نمایندگان که به نام لیست امید وارد مجلس شده و برخلاف سیاست‌های فراکسیون رفتار کردند، تصویری ناهماهنگ از این فراکسیون در انظار عمومی به وجود آمد، اما با گذشت زمان این فراکسیون توانست با بازسازی بدنه خود و ایجاد ساختار تشکیلاتی نقاط ضعف خود را برطرف و نقاط قوت خود را تقویت کند و در این مدت توانست سیاستی هماهنگ را در موضوعات مختلف اتخاذ کند. در همین راستا فراکسیون امید در پی جلسات متعدد به این نتیجه رسید که با توجه به جایگاه ویژه جناب عارف در عرصه سیاسی کشور و با توجه به سوابق درخشان او در مسئولیت‌های مختلف در صورتی که جناب عارف به‌عنوان کاندیدای ریاست مجلس اعلام آمادگی کند، با تمام ظرفیت‌های موجود از وی برای تصدی مسئولیت ریاست قوه مقننه حمایت خواهد کرد.



محمدرضا بادامچی، نماینده مجلس
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: