تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۱۰۹۶۱۴
تاریخ انتشار: ۰۲ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۸

وقتی درختان "خجالت" می کشند!

Crown shyness پدیده ای است که در برخی از گونه های درختان دیده می شود و سرشاخه های هم ارتفاع در درختان مجاور، یکدیگر را لمس نکرده، از هم فاصله می گیرند.
Crown shyness پدیده ای است که در برخی از گونه های درختان دیده می شود و سرشاخه های هم ارتفاع در درختان مجاور، یکدیگر را لمس نکرده، از هم فاصله می گیرند. این فاصله سبب ایجاد شکاف های مختلف میان سرشاخه ها می شود که در مجموع نمایی کاملا منظم و اعجاب انگیر دارد. اگر از زمین به بالا نگاه کنید، مرز بندی های به وجود آمده میان این درختان بهتر رویت می شوند.

 این پدیده بین درختان یک گونه خاص شایع تر است اما امکان رخداد آن میان گونه های متفاوت نیز  وجود دارد.

پدیده Crown shyness از 1920 تاکنون، بارها در نشریان علمی مختلف مورد بحث و بررسی قرار گرفته ، اما علت اصلی آن همچنان ناشناخته باقی مانده است. یکی از فرضیه های مطرح شده توضیح می داد که این فضاهای خالی بی ارتباط به باد و توفان نیست. به منظور بررسی این فرضیه، گونه خاصی از درختان با پدیده Crown shyness به طور مصنوعی از توفان و دیگر بلایای طبیعی محافظت شدند و در کمال تعجب باز هم شکاف های منظمی را در حد فاصل سرشاخه های خود شکل دادند. تصویری که در ادامه مشاهده می کنید درخت کافور مالایی است  در کوالالامپور پایتخت کشور مالزی:.

وقتی درختان

محققان همچنین دریافته اند که Crown shyness در درختان جوان و کوتاه به ندرت رخ می دهد و اغلب مربوط به درختان بلند و کامل است. 
یک دانشمند اهل مالزی که روی درخت کافور مالایی کار می کند، علت پدیده را حساسیت سرشاخه ها به سطح نور و توقف رشد آنها در صورت مجاورت با شاخه های دیگر عنوان کرده است. برخی محققان نیز معتقد اند که درختان از این پدیده به منظور جلوگیری از گسترش لارو حشرات (آن دسته از حشراتی که از برگ درختان تغذیه می کنند) بهره می برند.

یکی از بهترین مناطقی که می توانید در آن به وفور شاهد پدیده Crown shyness باشید، موسسه تحقیقات جنگلی مالزی در کوالالامپور است. اغلب تصاویری که در این مطلب گنجانده شده، از همین مکان گردآوری شده اند.

وقتی درختان

وقتی درختان

وقتی درختان

وقتی درختان

وقتی درختان

وقتی درختان

همانطور که پیش تر نیز اشاره شد، ممکن است یکی از دلایل اصلی بروز پدیده Crown shyness "نور" باشد. درختان مجهز به سیستم بسیار پیشرفته ای برای اندازه گیری سطح نور و زمان بهینه دریافت آن هستند. آنها همچنین می توانند تشخیص دهند که نور دریافتی از خورشید ساطع شده و یا انعکاس سطح برگ ها است. اگر نتیجه این آنالیز نور منعکس شده از برگ درختان دیگر باشد، دستور تغییر مسیر رشد به سرشاخه ها ارسال شده و شکاف های اعجاب انگیز مورد بحث نمایان خواهند شد.

وقتی درختان

تصویر بعدی نمونه ای از درختان با پدیده Crown shyness است که در بوئنوس آیرس؛ پایتخت آرژانتین زندگی می کنند.

علاوه بر این موارد، فرضیه ای وجود دارد که بر نقش آب و هوا در ایجاد پدیده مذکور تاکید می کند. تصویر قبلی در آرژانتین و تصویر زیر در یکی از مراکز تحقیقاتی مالزی به ثبت رسیده اند که البته هر دو دارای آب و هوای گرمسیری هستند!

وقتی درختان

وقتی درختان

وقتی درختان

وقتی درختان

وقتی درختان

وقتی درختان

وقتی درختان

وقتی درختان

وقتی درختان

وقتی درختان

وقتی درختان

وقتی درختان

وقتی درختان

وقتی درختان

وقتی درختان

برچسب ها: تدبیر24 درختان
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: