ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
شنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۴ - 2025 June 14
کد خبر: ۱۱۰۱۷۴
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۷:۰۹

سالروز پرتاب ماموریت "جمنای 4"

ماموریت "جمنای 4"، در چنین روزی به فضا پرتاب شد.
تدبیر24»"جمنای 4"(Gemini 4)، دومین پرواز فضایی دارای سرنشین از پروژه جمنای ناسا و دهمین پرواز فضایی دارای سرنشین آمریکا بود که در 3 ژوئن سال 1965 صورت گرفت.

در این ماموریت، "جیمز مک‌دیویت" (James McDivitt) و "اد وایت" (Ed White)، موفق شدند به مدت چهار روز و برای 66 بار، زمین را دور بزنند و به رکورد پرواز پنج روزه "وستوک 5" (Vostok 5) نزدیک شوند.

نکته برجسته جمنای 4 این بود که در آن، برای نخستین بار یک آمریکایی موفق به پیاده‌روی فضایی شد و طی آن، وایت، حدود 20 دقیقه خارج از فضاپیما قرار داشت. نخستین پیاده‌روی فضایی، توسط "الکسی لئونوف"(Alexei Leonov) در مارس سال 1965 صورت گرفته بود. در حقیقیت، این ماموریت، یک رقابت فضایی با اتحاد جماهیر شوروی به شمار می‌رفت.

علاوه بر این، جمنای 4، نخستین تلاش برای یک ملاقات فضایی بود زیرا مک‌دیویت تلاش کرد فضاپیما را به مرحله بالاتر سیستم پرتاب "تایتان 2"(Titan II) که جمنای را به مدار پرتاب کرده بود، نزدیک کند اما این کار، موفقیت‌آمیز نبود.

این ماموریت، نخستین پرواز آمریکا برای اجرای بسیاری از آزمایش‌های علمی در فضا بود که از آن جمله، می‌توان به استفاده از یک "جایاب" یا " سکستانت" برای بررسی ناوبری فلکی در پرواز "آپولو" به ماه اشاره کرد.

جمنای 4، نخستین پرواز فضایی چند روزه بود که توسط آمریکا و برای نشان دادن امکان ماندن انسان در فضا برای زمان طولانی، صورت گرفت.

این فضاپیما، در 3 ژوئن سال 1965 از "پایگاه نیروی هوایی کیپ کاناورال"(CCAFS) فلوریدا به فضا پرتاب شد و در 7 ژوئن سال 1965 در اقیانوس اطلس شمالی فرود آمد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: