دیدار قریبالوقوع رئیسجمهور آمریکا با رهبر کره شمالی یک دیدار تاریخی و مهم است که اگر منجر به توافق بین آمریکا و کره شمالی بشود، در آینده، شبهجزیره کره شاهد تحولات جدیدی خواهد بود.
تدبیر24»اما برآیند گزارشهای رسانهای نشان میدهد که آمریکا بهویژه شخص دونالد ترامپ، رئیسجمهور این کشور طرف مذاکره کننده قابل اعتمادی نیست و اگر رهبر کره شمالی بدون تضمینهای مهم و قابل اعتماد از سلاحهای هستهای خود چشمپوشی کند، به سرنوشت معمر قذافی، دیکتاتور سابق لیبی دچار خواهد شد. کره شمالی در عین حالی که دهها سال است تحت محاصره ظالمانه آمریکا و غرب قرار دارد، با این حال توانسته با امکانات بومی خود یک سامانه دفاعی قابل اعتماد تولید کند. اما از آنجایی که سیاست دونالد ترامپ مقابله جدی با چهار قدرت جهانی و منطقهای روسیه، چین، کره شمالی و ایران قرار دارد لذا رویکرد رئیسجمهور آمریکا به زانو درآوردن کره شمالی است. اگر رهبر کره شمالی با هوشمندی کامل و با شرایط این کشور در مذاکرات آینده در برابر زیادهخواهی آمریکا ایستادگی کند، قطعا این مذاکرات با شکست مواجه خواهد شد. اما اگر رهبر کره شمالی بدون دریافت ضمانتهای بینالمللی این مذاکرات را به پایان برساند، قطعا سرنوشت خوبی در انتظار کره شمالی نخواهد بود. رهبران این کشور باید از تعامل غیرمنطقی دونالد ترامپ با ایران در حوزه برجام درس عبرت بگیرند و فریب تهدیدات آمریکا را نخورند. وزیر خارجه آمریکا در اظهارنظری تنها چیزی را که به عنوان دستاورد دیدار با رهبر کره شمالی قابل قبول میداند، خلع سلاح کامل هستهای، قابل تایید و برگشت ناپذیر است که در این صورت به رفع تحریمها منجر میشود ولی به نظر نمیرسد که رهبر کره شمالی تا این حد ناپختگی به خرج دهد و سلاحهایی را که با دهها میلیارد دلار در طول چهار دهه گذشته در کره شمالی تولید شده، نابود کند. قطعا رهبر کره شمالی با برخورداری از تجربه سیاسی بالا تحت هیچ عنوانی زیر بار پیش شرطهای آمریکا نخواهد رفت زیرا آمریکا همین رفتار فریبنده را با رهبران عراق و لیبی داشت و کره شمالی قطعا با شرایط خود در این مذاکرات شرکت خواهد کرد. قطعا مذاکرات ادامه خواهد داشت و مذاکراتی طولانی و بسیار پیچیده خواهد بود.
زیرا کره شمالی هرگز سلاحهای خود را بدون تضمینهای بینالمللی نابود نخواهد کرد و قطعا این پروسه یعنی مذاکرات آمریکا و کره شمالی بسیار طولانی خواهد بود. اما اگر واقعا تلقی دونالد ترامپ -به گفته خودش- اینگونه است که «در دقایق اول مذاکره با کیم جونگ اون متوجه خواهد شد که این مذاکرات به نتیجه میرسد یا نه و در صورت برداشت منفی وقت «اون» را هدر نخواهد داد» و میز مذاکرات را ترک میکند، منطقه شبهجزیره کره در آینده شاهد تنشهای بیشتر خواهد بود و کره شمالی به سمت تولید سلاحهای هستهای پیشرفتهتر متمایل خواهد شد، هرچند تحریمها و فشارها علیه این کشور در آینده افزایش یابد. حتی ممکن است به یک جنگ هستهای در شبهجزیره کره منجر شود.
حسن هانی زاده،تحلیلگر مسائل بینالملل