تدبیر24»منصور مجاوری، مشاور اقتصادی و امور دارایی وزیر آموزش و پرورش در
گفتوگو با پانا درباره طرح مجلس مبنی بر تاسیس بانک فرهنگیان و جایگزینی
آن با صندوق ذخیره گفت: «در وهله اول باید بپذیریم که صندوق ذخیره فرهنگیان
یک هولدینگ اقتصادی و متشکل از چند شرکت تجاری وابسته است که هریک از آنها
در حیطههای مختلف اقتصادی در حال فعالیت هستند.»
وی ادامه داد: «در
همه جای دنیا این هولدینگها برای پیشبرد کارهای اقتصادی خود با بانکهای
مشخصی وارد تعامل میشوند. این هولدینگها تبدیل به بانک نمیشوند اما
منابع مالی خود را از طریق بانک مشخص، هدایت میکنند.»
مجاوری در ادامه به سرمایهگذاری صندوق ذخیره فرهنگیان در بانک سرمایه اشاره کرد و گفت: «هدف صندوق ذخیره فرهنگیان در سال ۸۵ و در آستانه تاسیس بانک این بود که با خرید بخشی از سهم این بانک، بتوانیم از طریق یک کانال مطمئن، منابع درآمدی صندوق ذخیره را به گردش دربیاوریم تا هم برای اقتصاد کشور و هم برای صندوق ذخیره مفید واقع شود.»
مشاور وزیر آموزش و پرورش گفت: «صندوق ذخیره فرهنگیان دارای یک ماهیت مشخص است که با ماهیت بانک تفاوت عمده دارد. آموزش و پرورش هیچ وقت به دنبال این نبوده است که صندوق ذخیره فرهنگیان را تبدیل به بانک کند چون معتقدیم این کار از اساس اشتباه است.»
این موضوع که وزارت آموزش و پرورش و فرهنگیان بانکی داشته باشند ایده بدی نیست. مجاوری در ادامه با تاکید بر اینکه تاسیس بانک برای وزارت آموزش و پرورش و در کنار صندوق ذخیره، ایده بدی نیست، گفت:« تاسیس بانک بدان معنا نیست که آموزش و پرورش قصد اداره بانک به طور مستقیم را دارد. اگر بانکی تاسیس شود به مانند دیگر بانک ها تابع قوانین بانک مرکزی است.»
او ادامه داد: «آیا بانک رفاه کارگران توسط وزارت رفاه اداره می شود؟ بانک رفاه و انصار و دیگر بانکها همگی توسط تیم های اقتصادی و با ضوابط خاص و تحت نظارت بانک مرکزی اداره میشوند.»
مجاوری در پایان صحبتهای خود گفت: «حضور بانک در کنار یک هلدینگ اقتصادی مانند صندوق ذخیره فرهنگیان لازم است و نظر شخصی من این است که اگر یک وزارت خانه که منابع مالی در گردش داشته باشد و بتواند طبق مقررات بانک مرکزی، بانک تاسیس کند اتفاق مثبتی محسوب میشود و به اقتصاد آموزش و پرورش کمک شایانی می کند»
پانا