ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
شنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۴ - 2025 June 14
کد خبر: ۱۱۰۶۴۹
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۱

منشا تندروي در فضاي عمومي

رفتارهاي تندي كه در فضاي عمومي از سوي جريان‌هاي تندرو در قالب تهديد فعالان سياسي صورت مي‌گيرد، مساله‌اي جديد نيست و مسبوق به سابقه است. اين نوع رفتارهاي سازماندهي شده عمدتا يك جريان خاص يعني جريان اصلاحات و اعتدالي را هدف گرفته است.
تدبیر24»در گذشته نيز چنين تندروي‌هايي از جمله توهين به شخصيت‌هاي اصلاح‌طلب از سوي اين جريان به طرق مختلف را شاهد بوده‌ايم. گاها اين جريان‌ها تلاش مي‌كنند تا با سازماندهي طيفي از مردم به تخريب اصلاح‌طلبان بپردازند. طراحان اين رفتارهاي تند در واقع دولت پنهان است كه براي عملياتي كردن چنين پروژه‌هايي بر موج نارضايتي‌هاي مردم سوار مي‌شود. آنها سعي مي‌كنند تا اين نوع تندروي‌ها را به مردم منتقد و ناراضي منسوب كنند. درحالي كه مردم با وجود انتقاداتي كه نسبت به دولت و مجلس دارند، هيچگاه به صورت عادي و غير سازماندهي شده چنين كاري نمي‌كنند.

چرا در دوران دولت‌هاي نهم و دهم و وقتي كه اكثريت مجلس به دست محافظه‌كاران بود، شاهد چنين تندروي‌هايي نبوديم؟ در عين حال در دولت اصلاحات و دولت آقاي روحاني چنين تندروي‌هايي در فضاي عمومي به كرات رخ مي‌دهد. اين مساله نشان مي‌دهد كه اين نوع رفتارهاي تند سازماندهي شده هستند. نوعي وحدت فرماندهي در اين نوع فعاليت‌ها ديده مي‌شود كه به نظر مي‌رسد با جريانات تند بي‌ارتباط نباشند. متاسفانه اين جريان‌ها حتي توصيه‌هاي مقام معظم رهبري مبني بر لزوم وحدت و همگرايي جناح‌ها را جدي نمي‌گيرند. پيگيري پيامك‌هايي كه به نمايندگان مجلس تحت عنوان «دانشجو» ارسال شده بود، نشان مي‌دهد كه اين جريان مركز ثقلي در شهر مشهد داشته. جرياني كه حاضر است مردم را نسبت به مسوولان نظام بدبين كند. برخي سايت‌هايي هستند كه اخبار و مسائل كشور را به صورت وارونه جلوه مي‌دهند. براي رسيدن به اهداف‌شان حاضر به دلزده كردن مردم هستند. استراتژي اين نوع جريان‌هاي تندرو به دلزده كردن مردم براي به حاشيه راندن آنان است. اين نوع رفتارها در راستاي منافع ملي نيست.



علی تاجرنیا، نماینده پیشین مجلس
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: