ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۱۱۰۹۴
تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۹

مسئولان آمریکایی فاش کردند

رئیس ستاد گروه ارتش آزاد سوریه به قطر گریخت
مسئولان آمریکایی فاش کردند که درپی کنترل گروه‌های مسلح بر مناطق شمال سوریه رئیس ستاد گروه موسوم به ارتش آزاد سوریه مجبور شد تا به قطر فرار کند.

 

به گزارش تدبیر24 به نقل از روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از مسئولان آمریکایی نوشت: سلیم ادریس رئیس ستاد موسوم به ارتش آزاد سوریه مجبور شد که بعد از تسلط گروه‌های تندرو مسلح بر مواضع ارتش آزاد در شمال سوریه، از این کشور به دوحه فرار کند.

این روزنامه افزود: تندروها همچنین توانستند انبارهای مهمات و تجهیزات نظامی را به غنیمت بگیرند که واشنگتن آنها را به شورای نظامی عالی وابسته به ارتش آزاد تحویل داده بود. این شورا کار تقسیم تجهیزات و مهمات آمریکایی در بین گروه‌های جنگجوی مختلف (ارتش آزاد) را برعهده داشت.

شماری از گروه‌های مسلح اخیرا تحت لوای "جبهه اسلامی" مقر نیروهای موسوم به ارتش آزاد سوریه را به کنترل خود درآوردند.

هم اکنون گروه‌های مسلح به سه گروه ائتلاف جبهه اسلامی، جبهه النصره و گروه موسوم به دولت اسلامی درعراق و شام (داعش) تبدیل شده‌اند که با یکدیگر و همچنین با ارتش سوریه درحال نبرد هستند.

در درگیری بین این گروه‌های مسلح تاکنون شمار زیادی از اعضای آنها کشته و زخمی شده‌اند و هریک برای تصرف و نگهداری منطقه تحت نفوذ خود تلاش می‌کند.

این منابع آمریکایی گفتند: ادریس ابتدا به ترکیه گریخت و سپس یکشنبه گذشته وارد دوحه پایتخت قطر شد.

مسئول بلندپایه آمریکایی گفتند: انبارهایی که جبهه اسلامی به غنیمت گرفته است، حاوی انواع مهمات و تجهیزات نظامی کشنده و غیرکشنده مثل خودروهای زرهی مجهز به سلاح‌های آمریکایی و دستگاه‌های ارتباطی است.

تاکنون روشن بود که ادریس و گروهش از کشورهای دیگری مثل عربستان سلاح تحویل می‌گیرند اما به نوشته وال استریت ژورنال، نفوذ رو به رشد جبهه اسلامی باعث شد که آمریکایی و هم پیمانان آنها گفت‌وگوهای مستقیمی را به نمایندگان این جبهه به منظور متقاعد کردن آنها جهت شرکت در اجلاس ژنو 2 درباره سوریه در 22 ژانویه آینده، انجام دهند.

 
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: