ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۱۱۱۴۶۱
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۱

امید ترامپ به لبخند پوتین!

با توجه به شرایط موجود و تحریم‌هایی که آمریکا علیه ایران اعمال کرده تا آبان ماه سال جاری یکسری هماهنگی‌ها با بسیاری از کشورهای خریدار نفت ایران خواهد داشت تا بتواند تحریم جدیدی علیه فروش نفت ایران صادر کند.
پادشاه عربستان هم به دونالد ترامپ قول داده که دو میلیون بشکه به حجم صادرات این کشور بیفزاید که در اینصورت ایران وارد یک مرحله پرچالش اقتصادی خواهد شد و آمریکایی‌ها سعی می‌کنند به نوعی ایران را از درآمدهای نفتی محروم کنند. طبیعی است ایران باید به سمت صادرات غیرنفتی حرکت کرده و شرایطی فراهم کند که تحریم‌های نفتی تاثیر چندانی بر وضعیت اقتصادی باقی نگذارد. لذا دولت از هم اکنون باید یک اقتصاد کاملا مقاومتی و یک اقتصاد منطبق با بحران جدید وضع و ایجاد کند که با شرایط تحریم‌های جدید نفتی در تقابل باشد و مقابله کند. به نظر می‌رسد جمهوری اسلامی ایران راهکارهای زیادی دارد و می‌تواند با همکاری دوستان خود مثل عراق، سوریه و سایر کشورهای منطقه تحریم‌های جدید نفتی را دور بزند. اما به هر حال شرایطی که آمریکا به ایران تحمیل می‌کند، شرایطی است برای وادار کردن ایران به تسلیم و قبول مذاکره بدون پیش شرط با آمریکا، و دولت از هم اکنون باید برای بحران آینده برنامه‌ریزی کند. جمهوری اسلامی ایران می‌تواند از طریق سازمان‌های بین‌المللی و از جمله بردن موضوع به دادگاه لاهه و همچنین فشار بر سایر اعضای اوپک برای مقابله با افزایش حجم صادرات عربستان لابی کند. به نظر می‌رسد عربستان الان خارج از اوپک سعی می‌کند تا منافع آمریکا را تامین کند و علیه ایران وارد یک جنگ اقتصادی شود و در این صورت ایران باید درخواست نشست اضطراری وزرای نفت اوپک را داشته باشد. رئیس‌جمهور آمریکا همچنین برای تقابل با ایران سعی می‌کند که به نوعی با روسیه، چین و هند نیز سازش کند و سفر اخیر نیکی هیلی به هند هم در همین راستاست. حتی با کره شمالی هم به صورت تاکتیک یک نوع آتش بس نانوشته برقرار خواهد کرد تا بتواند فشارهای بیشتری به ایران اعمال کند و به همین دلیل روس‌ها اکنون فاصله خود را با ایران افزایش داده و در حوزه‌های اقتصادی، نفتی و حتی موضوع سوریه سعی می‌کنند که جانب طرف دیگر یعنی آمریکا را بگیرند. بنابراین جمهوری اسلامی ایران خیلی نباید روی کمک‌های روسیه و حتی چین حساب کند بلکه باید با تمرکز بر امکانات محلی و تکیه بر وحدت ملی بر این بحران فائق شود. به نظر می‌رسد مشکلات بین آمریکا و روسیه به زودی حل خواهد شد و ولادیمیر پوتین تمایل بیشتری نسبت به دونالد ترامپ خواهد داشت.




حسن هانی زاده، تحلیلگر مسائل بین‌الملل
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: