تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 02
کد خبر: ۱۱۱۵۳
تعداد نظرات: ۸ نظر
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۸
محمد تقی فاضل میبدی استاد دانشگاه مفید قم

فرصتي كه با نرفتن خاتمي ازدست رفت

چنين نشست‌هايي براي جهان نويدبخش است كه رفاقت رهبران راه را به سوي صلح جهاني بيشتر هموار مي‌سازد لذا جا داشت كشور عزیزمان ايران هم در اين كنگره بزرگ جهاني در سطح بالاتري حضور مي‌داشت و با رهبران جهان باب گفت‌وگوي بيشتري را . . .

تدبیر24 : براي وداع با نلسون ماندلا، رهبر صلح‌جو و عدالتخواه، ده‌ها رهبر و سياستمدارجهاني در ژوهانسبورگ گردهم آمدند و سخنراني‌هاي مهمي در تكريم و تعظيم روح بزرگ ماندلا ايراد كردند و همگان آرمان و اهدافش را ستودند. محور تمام صحبت‌ها ستايش از صلح، عدالت، آزادي و نكوهش سياست‌هاي تبعيض نژادي بود كه پربيننده‌ترين برنامه در سطح جهان بود.

سزاوار بود از سوي ايران هم فردي مانند حجت‌الاسلام سيدمحمدخاتمي در اين مراسم بس مهم حضور مي‌يافت و از پايگاه اسلام و ايران پيرامون صلح، عدالت و آزادي سخن مي‌گفت و از سوي ايران سياستمداري در كنار رهبران جهان مي‌نشست. شاهد بوديم كه رهبران آمريكا و كوبا پس از 60سال با هم دست دادند و دو كشوري كه سال‌ها با هم خصومت ورزيده بودند، از در صلح درآمدند. چنين نشست‌هايي براي جهان نويدبخش است كه رفاقت رهبران راه را به سوي صلح جهاني بيشتر هموار مي‌سازد لذا جا داشت كشور عزیزمان ايران هم در اين كنگره بزرگ جهاني در سطح بالاتري حضور مي‌داشت و با رهبران جهان باب گفت‌وگوي بيشتري را مي‌گشود. چند سال پيش شاهد بوديم كه پيشنهاد گفت‌وگوي تمدن‌ها از سوي آقاي خاتمي، مورد استقبال جهانيان قرار گرفت و سازمان ملل، آن سال را «سال گفت‌وگوي تمدن‌ها» نام نهاد.

 افسوس و دريغ اينكه دولتمردان بعدي اين گفتمان سياسي را پيش نبردند و آنچه شد كه نبايد مي‌شد زيرا جهان امروز تشنه صلح و عدالت است و نشست و گفت‌وگو را بر هر سياستي ترجيح مي‌دهد و ايران به خاطر بن‌مايه‌هاي فرهنگي‌اي كه دارد، بايد از پيشگامان صلح و خشونت‌زدايي در جهان باشد و اين سياست انساني و اسلامي را با حضور خود در سطح جهان نشان دهد و جايي بهتر براي اين امر جز در مراسم ماندلا يافت نمي‌شد چراكه سيره و گفتار اين مبارز نامدار آفريقايي با تعاليم اسلام ربطي وثيق داشت. پيامبر اسلام(ص) مرزهاي نژادي و سياه وسفيد را از بين برد. از فرازهاي مهم تاريخ اسلام ورود پيامبراسلام در سرزمين مكه است كه در روز پيروزي، به جاي شعار انتقام و خشونت، پرچم «اليوم يوم‌المرحمه» را برافراشت و تمام مخالفين خود را بخشيد به گونه‌اي كه مخالفين پيامبر و در راس آنان ابوسفيان كه كمترين انتظارشان مرگ بود، باورشان نمي‌شد كه چنين بخششي را از پيامبر رحمه‌للعالمين ببينند.  

كاري كه نلسون ماندلا را جاودانه كرد، پرچم بخششي بود كه پس از به قدرت رسيدن برافراشت وهيچ كينه‌اي را ازهيچ كس در دل خود جاي نداد، به‌گونه‌اي كه در تاقچه دل مخالفينش نيز مهربانانه جاي گرفت و سخن خواجه شيراز را به جد گرفت « با دوستان مروت، با دشمنان مدارا.» در يكي از سخنراني‌ها از قول ماندلا آمد كه ظالم را در كنار مظلوم بايد آزاد كرد، اين سخن انساني يادآور روايت پيامبر است كه فرمود: «انصر اخاك ظالما اومظلوما، به ياري برادران خود شتابيد، چه ستمكار باشند و چه ستمكش». لذا سوگي كه سفيدپوستان در مرگ او در دل دارند، كم از سياهان نيست و جهان او را پس از گاندي در اين قرن به عنوان قديس صلح مي‌شناسد و تمام ملت‌ها آرزوي اجراي سياست او را در جهان دارند و‌ اي كاش كساني كه براي مبارزه با مخالفين خود به خشونت دست مي‌زنند و رقيب خود را به هر روش مي‌خواهند ازميدان به در كنند و خون را مي‌خواهند با خون بشويند، از اقبال جهاني در مراسم وداع با ماندلا درس مي‌گرفتند البته اگر حوصله خواندن تاريخ پيامبر اسلام را ندارند و‌اي كاش در هر گوشه‌اي از جهان سياستمداراني به بزرگي ماندلا به عنوان آموزگاران صلح و عدالت، بشريت را به سوي آزادي و عدالت و معنويت هدايت مي‌كردند و ‌اي كاش برخي رسانه‌ها به جاي تيترهاي خشونت‌آمیز و جنگجويانه و اختلاف‌افكنانه، اخلاق و صلح و عدالت رادنبال مي‌كردند و همواره از به‌كارگيري كلمات « مرگ و اعدام » پرهيز می‌نمودند.

 چراكه آتش خشم و كينه بنيان صلح و عدالت راخواهد سوزاند. خشم تو تخم سعير دوزخ است/ هين بكش اين دوزخت را كين محنت است/ خشم و شهوت مرد را احول كند/ زاستقامت روح را مبدل كند. چون غرض آمد هنر پوشيده شد/ صد حجاب از دل به سوي ديده شد (مولوي)

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۲
شهرام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۳
6
8
مگه آدم قحطيه كه بايد خاتمي رو ميفرستادن؟
ميدونم مأموريت داريد اين آدم به انزوا رفته رو بزرگش كنيد ولي بايد بگم:اين ره كه تو ميروي به تركستان است
نقی
|
Germany
|
۱۲:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۳
7
6
فرصت برای چه کسی فتنه گران یا نظام درمورد نظام فرصت های زیادی داشته که تبدیل به خیانت شده فرصت های آینده را برای جبران خیانت ها غنیمت بشمارد تا بعد!!
چشم براه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۳
5
7
همين كه با وجودخيانتاش تاحالا اعدام نشده از سرش زياده_حالا توقع داري با بودجه ي مملكت آقا رو ببرن ددر؟
هموطن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۳
5
5
خيلي سايت چرتي داريد، نيگا كن تو رو خدا نشستن از كيا ميگن، مردم تو خرج روزانشون موندن اينا دارن غصه ي سفر نرفتن يكي ديگه رو ميخورن.
فدايي ولايت
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۳
4
7
به دنبال تطهیر خاتمي نباشيد پروندش سياه تر از اين حرفاست،خاتمي همون خائنيه كه ضدانقلاب پروري كرد و امثال گنجي و مهاجراني از دولتش بيرون زد
محسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۳
4
7
٩ دي نزديكه زياد چرت و پرت نگيد
مرگ بر فتنه گر
مريم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۳
5
7
خيلي پستيد كه از وطن فروشا حمايت ميكنيد، مثلا خاتمي چيكاره ي مملكته؟
قحط الرجال اومده كه اين فتنه گرو بايد ميفرستادن مراسم ماندلا؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
0
2
ماندلا خطاب به دشمنانش: می بخشم اما فراموش نمی کنم. کارهایی که خاتمی با این مملکت کرد قابل فراموشی نیست. حالا که رافت اسلامی شامل حال این آقا شده بهتر دیگه دست از سر این مملکت برداره و بشینه سر جاش.
نظر شما: