تدبیر24: رئيسجمهور اسبق كشورمان در پاسداشت مقام شهدا در بيت شهيدان اسماعيلي با بيان اينكه « اگر روزي ياد شهيدان، جانباران، رزمندگان و آزادگان در جامعه ما ضعيف شد آن روز بايد نگران شد»، به انتقاد از برخي تلاشها براي سوءاستفادههاي سياسي و گروهي از شهدا، جانباران و ايثارگران پرداخت و تاكيد كرد كه اين ارزشها و عزيزان، يك بار مصرف نيستند كه بتوان از آنها به نفع يك حزب و گرايش استفاده كرد و بايد از سوءاستفاده آن جلوگيري شود. حجتالاسلام والمسلمين سيد محمد خاتمي تاكيد كرد: « اگر روزي ياد شهيدان جانبازان رزمندگان و آزادگان در جامعه مان ضعيف شد و اگر فاصله ذهني و روحي مان با دفاع مقدس زياد شد بايد نگران باشيم؛ چرا كه مايه انقلاب و علت بقاي آن و توانمندي انقلاب ما در كاري است كه شهيدان كردند و اوج عظمت انقلاب ما در دفاع مقدس آشكار شد، اگر ما با آن فاصله بگيريم بايد نگران آينده مان باشيم كه آيا ما ميتوانيم با دور شدن از چشمه و منشأ بتوانيم آن دستاورد كه اصل انقلاب و نظام جمهوري اسلامي است نگه داريم يا نه؟» وي با بيان اينكه «بايد همواره در جامعه ما ذكر و ياد شهيدانمان، ياد و ذكر جبهههاي ما و ياد و ذكر جانبازان و ايثارگران ما زنده باشد»، اظهار داشت: « البته آن طرف قضيه هم هست كه اگر خداي نكرده از اين سرمايه عظيم كه منشأ عظمت كشور و ملت ما و انقلاب ماست سوءاستفاده بشود و به نام شهيدان و جانبازان و ايثارگران در جهت سياستهاي خاص بهرهبرداري شود و كسانيكه مخالفتي با بعضي سياستها و روشها دارند به عنوان كساني كه با شهادت و دفاع مقدس مشكل دارند مورد فشار قرار بگيرند، از آن هم بايد نگران باشيم. » خاتمي تاكيد كرد: « در عين حال كه بايد ياد شهيدان و جبههها و بچههاي جنگ را زنده بداريم، بايد جلوي اينكه از اين سرمايه عظيم سوءاستفاده بشود، را گرفت. »
آيتا... هاشمي امين امام در جنگ بود
خاتمی اظهار داشت: « آيتا... هاشميرفسنجاني با آن سابقه بلند مبارزاتي، از ياران نزديك امام (ره) بودند در دوران دفاع مقدس به عنوان امين امام و قائم مقام فرمانده كل قوا در جنگ حضور كارساز و نقش ممتازي داشتند و جناب آقاي روحاني به عنوان قائم مقام آقاي هاشمي، به عنوان كسي كه همه تلاشش را در دوران جنگ در اختيار اين جبههها قرار داده بود و نقش ممتازي داشت امروز رئيسجمهور ماست. » وي يادآور شد: « من خودم در دولت جناب آقاي مهندس موسوي بودم و ديدم كه عنايت به جنگ چقدر زياد بود و اين افتخار را داشتم كه در چند ماه آخر جنگ، قبل از پذيرش قطعنامه كه بنا شد ارتباط ميان جبهه و دولت تنگاتنگ باشد و به اين نتيجه رسيديم كه دولت بشود ستادعمليات جنگ و ستاد فرماندهي كل قوا و آقاي مهندس موسوي رئيس ستاد شد و چند تن از وزرا، معاونان آن ستاد شدند؛ من هم يكي از آنان بودم علاوه بر اينكه ما قبل از آن هم با جنگ در رابطه بوديم ولي يكي از افتخارات بزرگ بنده اين است كه اين انتصاب و خدمت رسمي را داشتم. » وي در ادامه به ذكر خاطرهاي پرداخت و گفت: « قبل از آنكه مهندس موسوي مسئوليت را بپذيرند، يادم هست در سال 64 كه بودجه را ميبستيم توقعاتي دوستان ما داشتند، بر آورد ما آن بود كه براي سال 65 مجموع درآمد ارزي ما 6 ميليارد دلار باشد كه هم بايستي جنگ را اداره كنيم و هم مملكت را! حالا اين را مقايسه بكنيد با سالي 120-110 ميلياردي كه همين 8 سال اخيرنصيب دولت شد. در آن سالها دولت با كمال سخاوت و يك جا نصف درآمد ارزياش را براي جنگ اختصاص داد و با نصف ديگر كل مملكت را قرار شد اداره بكند و كرد يعني همه از صدر تا ذيل نسبت به جنگ احساس مسئوليت ميكرديم. » رئيس دولت اصلاحات افزود: « در آن روزها خود حضرت امام؛ رئيسجمهور آن روز و رهبر امروز ما، آقاي هاشمي كه رئيس مجلس بودند، آقاي روحاني به عنوان معاون ايشان، آقاي مهندس موسوي، ما و همه در خدمت جنگ بوديم.»
انقلاب اسلامي رفعكننده خشونت است
خاتمي تصريح كرد: « انقلاب اسلامي انقلاب رحمت است و مهرباني. اين انقلاب ضد خشونت است، انقلاب ضد ساواك و ضد حكومت نظامي است، انقلاب ضد سر نيزه است، انقلاب ضد حاكميت مستشاران خارجي در كشور و تحقير ملت ايران است، اين انقلاب انقلاب خشونتگرا نيست، اين انقلاب دفعكننده خشونت است. وي در ادامه با يادآوري اينكه انقلابيون 57 در نخستين گام حتي قبل از اينكه انقلاب پيروز شود گفتند ميخواهيم جمهوري اسلامي برقرار كنيم، افزود: اين يعني مردم بر سرنوشت خودشان حاكم بشوند يعني حاكمان بر آمده از اراده مردم باشند، يعني حاكمان در مقابل مردم مسئول باشند و مردم آزاد باشند كه از حاكمانشان انتقاد بكنند و جمهوري اسلامي يعني اين و نيز علاوه بر همه اينها كه در همه جمهوريها هست اخلاق، صداقت و عدالت و راستي در آن حاكم باشد اين انقلاب انقلاب خشونت است؟ اين انقلاب، انقلاب خشونت گراست يا ضد خشونت است؟» وي در بخش پاياني سخنانش به ذكر مصيبت حضرت علي اكبر (ع) پرداخت و اظهار داشت: « شما جوان داديد، ابا عبدالله هم جوان داد آن هم جواني مثل علي اكبر كه الگو واسوه جوانان ما در جبههها و همه ايثارگران و رزمندگان بود. علي اكبر كه بود؟او كسي بود كه حضرت ابا عبدالله ميگفت او شبيهترين افراد از نظر ظاهر و خلقت و اخلاق و گفتار و منطق به حضرت محمد(ص) بود و هر وقت دلمان براي جدمان تنگ ميشد به او نگاه ميكرديم. » وي افزود: « يك جوان برازنده، آن هم جواني كه آيينه شخصيت پيامبر(ص) بوده، اين جوان جوان ارزشمندي است، با آن خلوص و معرفت و بزرگي كه علي اكبر داشته كه نمونهاش را در مسير كربلا نشان داد، حضرت ابا عبدالله در مسير مكه به كربلا خوابشان برد، علي اكبر مثل پروانه دور پدر ميچرخيد و ايشان از خواب بيدار شد و گفت انا لله و انا اليه راجعون، اين كلمه استرجاع معمولا جايي گفته ميشد كه مصيبتي و خطري در كار هست، حضرت علياكبر نگران شد، آمد كنار پدر و پرسيد ميبينم استرجاع ميكنيد آيا مشكلي هست؟ فرمودند نه من خواب ديدم، يا به من اين طور الهام شد اين كاروان ميرود در حالي كه مرگ بالاي سر آن است و به سوي مرگ ميرود، اين جوان پر از شور زندگي، قاعدتا بايد از مرگ نگران شود ولي او علي اكبر است معرفت دارد نگفت بابا برگرديم يا... يك دغدغه دارد و آن اينكه آيا ما بر حق هستيم يا نه؟ رو به پدر كرد و گفت آيا ما بر حقيم؟امام فرمود آري؛ گفتاي پدر اگر بر حقيم ما باكي از مرگ نداريم. »