ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۲۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 August 12
کد خبر: ۱۱۱۷۳۰
تاریخ انتشار: ۱۶ تير ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۹

توسعه منهای فرهنگ مساوی است با شکست!

این روزها که فشار اقتصادی بر زندگی مردم سایه انداخته، آیا خرج کردن برای هنر لازم و قابل قبول است؟ «هر نوع توسعه‌ای که زیرساخت‌های فرهنگی آن فراهم نباشد محکوم به شکست است و این اصلا ولخرجی نیست.»

تدبیر24»ایران امروز با چالش‌های سیاسی و اقتصادی مواجه است. در این دوره کار کردن در حوزه فرهنگ و هنر هم سخت است و هم مورد انتقاد قرار می‌گیرد که وقتی اقتصاد کشور روبراه نیست، چرا این همه برای فرهنگ و هنر هزینه شود؟ 

این محوریت پرسشی است که خبرنگار ایسنا از قهرمان سلیمانی ـ رایزن فرهنگی ایران در روسیه ـ پرسید. این پرسش در حالی مطرح شد که همزمان با بالا رفتن نرخ ارز و برخی مشکلات اقتصادی، منتخب ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر ملی ایران در سه شهر روسیه به اجرای برنامه پرداخت.

رایزن فرهنگی ایران در فدراسیون روسیه به این پرسش چنین پاسخ داد: من فکر می‌کنم اگر می‌خواهیم شکوفایی اقتصادی داشته باشیم حتما باید از حوزه فرهنگ آغاز کنیم. محال است ما بتوانیم تنظیم رابطه منطقی با خود و جهان داشته باشیم و بستر فرهنگی آن بستر مناسبی نباشد. این فرهنگ است که می‌تواند دریچه‌های ارتباط ما را با سطح جهان باز کند و به اقتصاد، شکوفایی و خلاقیت ببخشد و امکان توسعه ملی را فراهم کند. هر نوع توسعه‌ای که زیرساخت‌های فرهنگی آن فراهم نباشد، محکوم به شکست است و این اصلا ولخرجی و ضایع کردن بیت‌المال نیست، بلکه مجموعه این کار حتما لازم است.

او همچنین اضافه کرد: بسیاری از اتفاقات دنیا را دیدیم که در ظاهر با عنوان توسعه زیرساخت‌های اقتصادی آغاز شده اما چون بستر فرهنگی آن فراهم نبوده به شکست انجامیده است. به ویژه در موقعیت جدید احتیاج داریم این دست کارها حتما انجام شود.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: