ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۱۱۲۰۸
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۲ - ۱۲:۱۷

تحویل ماهواره تدبیر برای پرتاب

رئیس دانشگاه علم و صنعت با اشاره به وضعیت بودجه و طرح‌های پژوهشی این دانشگاه گفت: ماهواره تدبیر برای پرتاب تحویل شده است.
به گزارش تدبیر24 به نقل از تسنیم،  محمدسعید جبل‌عاملی رئیس دانشگاه علم و صنعت با اشاره به وضعیت بودجه پژوهشی دانشگاه‌ها در سال آینده اظهار داشت: در حال حاضر بودجه به کشور به مجلس تقدیم شده است و تا زمانی که از مجلس خارج شود، ممکن است تغییراتی را داشته باشد.

وی با بیان اینکه هنوز اطلاعات کاملی از لایحه بودجه ندارم، اظهار داشت: نمی توان الان قضاوتی درباره لایحه بودجه و اینکه برای بخش پژوهش کافی است یا نه داشت. ما حتما برای فعالیتهای پژوهشی نباید خود را به بودجه ‌های دولتی وابسته کنیم و سرنوشت پژوهش‌های دانشگاه را به بودجه های دولتی گره بزنیم. قطعا از عهده دولت بر نمی‌آید که بتواند همه فعالیتهای پژوهشی کشور را پشتیبانی کند و باید به فکر منابع پژوهشی دیگری باشند و از طریق قراردهای صنعتی و ماموریتهای تحقیقاتی که از بخش های مختلف میگیرند اعتبارات پژوهشی خود را تامین کنند.

جبل عاملی با اشاره به اینکه این مساله تمهیداتی دارد، تصریح کرد: هم باید در خود دانشگاه‌ها سازمان و ساختار آن ایجاد شود و هم باید بخشی از طریق مقررات دانشگاه‌ها حمایت شوند و هم اینکه دولت در این زمینه کمکهایی را انجام دهد. یعنی هم دانشگاه‌ها، هم دولت و هم بخش قانونگذاری باید تمهداتی ایجاد شود تا اعتبارات پژوهشی دیگر بخش ها به سمت دانشگاه‌ها هدایت شود.

وی درباره وضعیت طرحهای کلان ملی این دانشگاه نیز گفت: طرحهای کلان ملی دانشگاه علم و صنعت همزمان با سایر دانشگاه‌های کشور در سال گذشته فعال شدند و در حال حاضر متوقف نشده است، اما اگر قرار باشد در آینده کامل اجرا شود، باید حتما منابع لازم برای آنها در نظر گرفته شود.

رئیس دانشگاه علم و صنعت یادآور شد: دانشگاه علم و صنعت یک سیستم متمرکز مدیریت برای انجام این طرح‌ها در پژوهشگاه علم و صنعت فراهم کرده است.

وی درباره آخرین وضعیت ماهواره این دانشگاه نیز گفت: ما در دانشگاه علم و صنعت ماموریت ماهواره نوید و ظفر را برعهده داشتیم. در شرایط جدید مامویت جدید برای دانشگاه تعریف شده که ارتقای ماهواره نوید است. این ماهواره تحت عنوان ماهواره تدبیر آماده شده است و به صورت کامل آزمایشهای کیفی را با موفقیت گذرانده است و برای پرتاب تحویل شده است.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: