آموزش کودکان برای فردای بهتر سرزمین

آموزش کودکان برای فردای بهتر سرزمین

شینا انصاری - روز جهانی و هفته ملی کودک فرصتی است برای پرداختن به دغدغه‌ها، مشکلات، بحران‌ها، علاقه‌مندی‌ها و حقوق کودکان، این جوانه‌های زندگی و امیدهای آینده. کودکان در نقاط زیادی از دنیا در حالی اولین قربانی سیاست، فقر، خشونت و جنگ هستند
جهان در آستانه‌ی بازچینش رقابت

جهان در آستانه‌ی بازچینش رقابت

محمدمهدی محمدی-رقابت‌پذیری در سال ۲۰۲۵ تنها یک رتبه‌بندی نیست، بلکه نمایی است از آنچه جهان به سمتش می‌رود: ثبات، شفافیت، و هوشمندی سیاست. کشورمان اگر بخواهد سهمی در آینده اقتصادی جهان داشته باشد، باید نه‌تنها در زمره بازیگران مهم این تغییر جهانی و همکار در سازمان های جدید بین اللملی قرار بگیرد، بلکه باید طراح مسیر خود با پایبندی به موازین و استراتژی های خود باشد. مسیری که از درون طراحی، اصلاح و اجرا می‌شود، نه از بیرون تحمیل.
چهارشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۴ - 2025 October 15
کد خبر: ۱۱۲۰۸۳
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۸

واگذاري به شرط تضمين

ابتداي دولت يازدهم اعلام شد كه ٧٥ هزار طرح ناتمام وجود دارد كه از ٥ درصد تا ٨٥ درصد در آنها سرمايه‌گذاري شده است.
تدبیر24»در همان مقطع ما به عنوان فعالان بخش خصوصي كشور براي راه‌اندازي اين طرح‌ها اعلام آمادگي كرديم و از دولت خواستيم تا تمامي طرح‌هاي ناتمام را به بخش خصوصي واگذار كند. همچنين به دولت پيشنهاد كرديم طرح‌هايي كه در آنها زير ٥٠ درصد سرمايه‌گذاري شده را به شرط اينكه در يك دوره زماني مشخص در بخش خصوصي به توليد برسند، به صورت رايگان واگذار كند و طرح‌هايي كه بيش از ٥٠ درصد سرمايه‌گذاري در آنها صورت گرفته با بخش خصوصي تفاهم شود تا هزينه‌هايي كه صرف اين طرح‌ها شده، بخش خصوصي تحت يك زمان مشخصي مثلا ٥ تا ١٠ ساله به دولت برگرداند. استدلال ما هم اين بود كه اگر اين طرح‌ها به توليد و اشتغال برسند، دولت سرمايه‌گذاري‌اي كه در آنها انجام داده، از محل توليد و اشتغال به دست خواهد آورد. ما همچنين معتقد بوديم كه اگر طرح‌ها همين طور بلاتكليف بمانند، هزينه طرح‌هاي نيمه تمام بيش از آن پولي خواهد شد كه دولت از فروش آنها به دست مي‌آورد. در حال حاضر نيز بعد از ٦ سال به همان نقطه رسيده‌ايم. هم‌اكنون با توجه به تحريم‌ها و مساله ارز، ديگر جذابيتي براي بخش خصوصي وجود ندارد كه به اين طرح‌هاي نيمه‌تمام ورود پيدا كند زيرا وجود برخي محدوديت‌هاي بين‌المللي شرايطي ايجاد كرده كه تامين مواد اوليه و ماشين‌آلات براي كارخانه‌ها سخت و پيچيده شده است. حال كه دولت درصدد واگذاري طرح‌هاي نيمه‌تمام به بخش خصوصي است بايد بعد از اينكه تكليف موانع و تحريم‌ها روشن شد چنين طرحي را اجرايي كند و چشم انتظار نتيجه تفاهم و مذاكرات ايران با اعضاي اروپايي برجام بود.

در مقطع كنوني فعالان بخش خصوصي منتظر روشن شدن اين قضيه هستند چرا كه مي‌دانيم نمي‌توان روي روسيه و چين حساب باز كرد و آنها براي ما كاري نخواهند كرد. ايران بهتر است شانس خود را با اروپايي‌ها امتحان كند و به فكر تفاهمنامه‌اي جديد يا طراحي فرمول جديدي براي همكاري خود پيدا كند. موضوع حائز اهميت ديگر اين است كه دولت چه تضاميني براي واگذاري طرح‌هاي نيمه تمام به بخش خصوصي مي‌دهد؟ اين طرح‌ها مسلما بايد در راستاي رونق توليد و افزايش اشتغالزايي راه‌اندازي شوند اما آيا هم‌اكنون بستر جذابي براي ورود بخش خصوصي آن هم در شرايط تحريم وجود دارد؟ معتقدم بايد در وهله اول از پيچ تحريم‌ها عبور كرد و بعد پاي بخش خصوصي را به اين طرح‌ها باز كرد.



مسعود دانشمند

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: