ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۱۱۲۲۵۵
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۰

وضعیت اقتصاد کشور جنگی است!

یک استاد دانشگاه با بیان تعریفی از جنگ‌های اقتصادی، کشور را در وضعیت یک جنگ اقتصادی ارزیابی کرد.
تدبیر24»قدرت اله امام وردی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد تهران مرکز، در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه ما در شرایط جنگ اقتصادی قرار داریم گفت: جنگ اقتصادی از جمله جنگ‌های نرم است که باعث می‌شود تا دولت‌ها نتوانند زیرساخت‌های برنامه‌ای و مدیریتی را در ثبات نگه دارند. جنگ اقتصادی علیه کشور ما با اعمال تحریم ها شروع شد و هدف آن این است تا جلوی فروش نفت ما را بگیرند.

وی با بیان اینکه غالب برنامه‌ریزی‌های ما بر مبنای درآمدهای نفتی صورت گرفته است، گفت: اعمال تحریم‌ها و جلوگیری از فروش نفت باعث می‌شود تا ما نتوانیم برنامه‌ریزی‌هایمان را که اغلب بر اساس فروش نفت بوده را پیش ببریم. اگر برنامه‌های اقتصادی ما دچار اختلال شوند آنگاه تحریم‌ها مصداق بارز یک جنگ اقتصادی است.

امام وردی با نام بردن از تعرفه ها به عنوان یک ابزار جنگ اقتصادی بیان کرد: این ابزار معمولا در رقابت های اقتصادی بین کشورهایی مانند چین، ژاپن و آمریکا به کار گرفته می شود. این کشورها از طریق ابزارهای تعرفه ای روی درآمد حاصل از صادرات برخی از محصولات سعی می کنند تا درآمد کشور مقابل را کاهش دهند.

وی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر صادرات برخی از اقلام کشاورزی، خواربار و فرش هم دچار ممنوعیت هایی شده است؛ در مورد احتمال ممنوعیت صادرات محصولات پتروشیمی ها و فولاد هم اضافه کرد: عمده فروش محصولات پتروشیمی و فولاد ما با کشورهای هند و چین است که اینها خود مشکلی با معامله با ایران ندارند اما شرکت هایشان ممکن است به دلیلی ترس از تحریم‌های آمریکایی این محصولات را وارد نکنند.

این عضو هیات علمی دانشگاه در پایان با بیان اینکه حالا دیگر مشکلات ما ریشه‌های اقتصادی ندارند اظهار کرد: واقعیت این است که ریشه مشکلات اقتصادی حالا دیگر ما سیاسی و حاکمیتی است و اگر راه حلی برای آن باشد آن راه حل در حوزه های سیاسی است.

گفتنی است خروج آمریکا از برجام و شروع تحریم‌های جدید باعث شده تا اقتصاد کشور در مسیر جدیدی قرار بگیرد. مسیری که بسیاری از کارشناسان معتقدند راه حل نجات آن دیگر نه در مسائل اقتصادی که در مسائل سیاسی و روابط بین‌الملل پیدا می‌شود.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: