ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۱۱۲۴۶۷
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۰:۰۰

صداوسیما کارتون می‌خواهد؟

اگر پیشرفت صنعت انیمیشن در ایران یکی از اهداف صداوسیمایی باشد که از متولیان اصلی این ساختار است، به نظر می‌رسد بیش از برگزاری جشنواره‌ها و ایراد سخنرانی‌ها، نیاز به تزریق بودجه و حمایت‌های مادی و معنوی است.

تدبیر24»در همین راستا محمد میرکیانی، نویسنده کودک و نوجوان در گفت‌وگویی با ایسنا درباره وضعیت انیمشین در ایران، اظهار کرد: در سه دهه‌ اخیر اتفاق‌های خوبی در عرصه انیمیشن رخ داده است. مجموع فعالیت‌هایی که برای تربیت نیرو صورت گرفته بود، الان جواب داده است و جمع گسترده‌ای از فعالان جوان به عنوان هنرمندان عرصه انیمشین وارد میدان شده‌اند که نیاز به حمایت‌های مادی و معنوی دارند.

او انیمشین را هنر گران و زمان‌بری برشمرد و گفت: پویانمایی هنر گرانی است که در درازمدت جواب می‌دهد. باید به این نکته توجه شود که صنعت انیمیشن فقط به یک نهاد یا سازمان وابسته نیست، بلکه تمام نهادهایی که برای آنها ماموریت فرهنگی تعریف شده است، باید وارد میدان شوند به صنعت انیمیشن کمک کنند. کسانی که می‌خواهند به هنر انیمیشن کمک کنند باید بسیار صبور باشند؛ انمیشین هنری زمان‌بر است و هنرمندان باید برای هر فریم وقت بسیاری صرف کنند تا بتوانند اثری قابل قبول تولید کنند. اما سرمایه‌گذاری روی انمیشین قطعا نتیجه‌بخش است. اگر مسؤولان بدانند که چقدر سرمایه‌گذاری روی انیمیشن بازخورد دارد، به اندازه نفت روی آن سرمایه‌گذاری خواهند کرد.

نویسنده مجموعه انمیشین «قصه ما مثل شد» با بیان اینکه جاذبه‌های انیمیشن با سایر هنرهای نمایشی متفاوت است، گفت: هنرمندان عرصه انیمیشن ممکن است سال‌ها کار کنند ولی کسی آنها را به چهره نشناسد، کما اینکه همین الان هم مخاطبان بسیاری از پیشکسوتان انیمیشن را نمی‌شناسند. نمی‌توان همان انتظاری که از سینما می‌رود را از انیمیشن هم داشت. گاهی در سینما یک چهره در گیشه تحول ایجاد می‌کند و باعث جذب حداکثری مخاطب و فروش می‌شود، اما انمیشین باید خودش مخاطب را جذب و موج ایجاد کند. به همین خاطر هم می‌گویم که انیمیشن نیاز به حمایت‌های صبورانه و دقیق دارد.

میرکیانی اظهار کرد: یکی از عواملی که به انیمیشن ایران آسیب زد همین کارتون‌های «تام و جری» و «پلنگ صورتی» بوده است؛ هنوز هم تصور بسیاری از مخاطبان از انمیشین همین کارتون‌هاست. در صورتی که عرصه تولید در انیمیشن بسیار گسترده است. کشور ما از نظر منابع تولید محتوا و فکر در دنیا بی‌نظیر است و می‌توان گفت که در مقام مقایسه از انیمیشن دنیا کم نداریم، اما رسیدن به این عرصه رقابتی نیازمند توجه، محبت و پیگیری و تحت تاثیر جو خاصی قرار نگرفتن است.

او با تاکید بر اینکه انمیشین ایران نیاز به حمایت‌های مادی و معنوی بیشتری دارد، گفت: هنرمند نیاز به توجه، محبت و تعامل دارد. ما باید هنرمندان حوزه انیمیشن را باور کنیم و تا زمانی که این باور ایجاد نشود اتفاق ویژه‌ای در این عرصه رخ نخواهد داد. مسؤولان باید بدانند و باور کنند که سرمایه‌گذاری در صنعت انیمیشن برگشت‌پذیر است.


برچسب ها: تدبیر24 صداوسیما
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: