آزار و اذیت کودکان، واقعیتی است که خیلی وقتها انکار میشود. خطری که همه را تهدید میکند و ممکن است برای هر کودکی اتفاق بیفتد. اما با آموزش درست به کودک میتوان از او در برابر آزارجنسی محافظت کرد.
تدبیر24»خیلی وقتها والدین به این دلیل درباره مسایل جنسی و محافظت از خود با او صحبت نمیکنند چون نگرانند ذهن کودک درگیر مسایلی فراتر از سن و سالش شود. اما واقعیت این است که لازم نیست برای هشیار کردن کودکتان در قبال آزار جنسی با او وارد گفتگوهای دشوار شوید، مسایل مربوط به بزرگسالان را مطرح کنید یا جزئیات رابطه جنسی را شرح دهید. اتفاقا هرنوع توضیحی فراتر از رشد فکری کودک، باعث اضطراب، سردرگمی یا کنجکاویهای بی مورد او خواهد شد. ۱٫ برای کودکان ۴ تا ۱۲ ساله، آموزش خود مراقبتی مهمتر از دانستن مسایل جنسی است. بنابراین به او یاد دهید که هر چیزی که با لباس زیر پوشانده شود عضو خصوصی است و هیچکس حق ندارد به آن دست بزند، بخواهد آن را ببیند و درباره اش حرف بزند. در هنگام شستن و تا کردن لباسها یا پوشیدنشان، به او بیاموزید که نه تنها اعضای خصوصیاش را باید محافظت کند، که لباسهای خصوصیاش را هم نباید به دیگران نشان دهد.
۲٫ به فرزندتان بیاموزید که بدن او فقط متعلق به خودش است و نه هیچکس دیگر و بنابراین پدر و مادر فقط هنگام حمام، و پزشک و پرستار فقط هنگام معاینه میتوانند به آن دست بزنند آن هم با اجازه او و با حضور پدر و مادر. بنابراین هر کس دیگری بدون اجازه به بدن او دست زد باید فورا فریاد بزند و پیش پدر و مادرش برود.
۳٫ کودک را مجبور نکنید دیگران را بغل کند، ببوسد یا اجازه دهد غریبهها او را ببوسند. وقتی کودک نمیخواهد بغل کسی برود و به او میگویید: «حالا برو یه بوس به عمو بده»، یا «بذار خاله بغلت کنه» در واقع در حال انتقال این پیام هستید که دیگران برای لمس بدن تو یا بوسیدنت مختارند و تو باید به هر کسی که خواست تو را در آغوش بگیرد، پاسخ مثبت بدهی.
۴٫ فرزند شما باید یاد بگیرد که حق مخالفت دارد. آن هم نه فقط در زمانی که کسی قصد تعرض به او را دارد، بلکه در همه امور ریز و درشت روزمره. به کودک بیاموزید نباید از نه گفتن احساس خجالت یا ناراحتی کند. وقتی کودک نه گفتن را یاد بگیرد و آن را حق خود بداند، یاد میگیرد که اختیار بدن و احساساتش دست خودش است.
۵٫ فضایی ایجاد کنید تا فرزندتان با آرامش از اتفاقات بد حرف بزند. به او بیاموزید که رازهای بد نباید راز بمانند. چون کودکآزاریها اغلب پنهان هستند و کودک باید یاد بگیرد که درباره موارد این چنینی فورا با شما صحبت کند؛ بدون آنکه از سرزنش، تحقیر، دعوا و مقصر دانسته شدن بترسد.