ازدواج مهمترین اتفاق زندگی هر فردی است تضمینی وجود ندارد که این ازدواج با فامیل صورت گیرد یا یک فرد غریبه. امروزه عوارض و بیماری های ازدواج فامیلی را زیاد میشنویم. ولی این نمیتواند دلیل محکمی باشد که کلا از ازدواج فامیلی صرف نظر کنید.
بنابراین بهتر است مزایا و معایب این ازدواج فامیلی را در نظر گرفته و بهترین تصمیم را برای زندگی خودمان بگیریم. اگر تصمیم به ازدواج فامیلی دارید باید همه جوانب و عوارض آن را در نظر گرفته و قبل از ازدواج با انجام آزمایشهای فراوان از میزان خطر آن اطلاع پیدا کنیم.
اکثر ما خطر ازدواج فامیلی را فقط در به دنیا آمدن کودک معلول بدانیم در حالیکه ازدواج فامیلی فقط به دنیا آمدن کودک معلول نیست بلکه خطراتی هم برای زوجین میتواند به دنبال داشته باشد. در ادامه خطرات ناشی از ازدواج فامیلی و بیماریهای مربوط به آن را بررسی میکنیم.
ژنتیک در جامعه پزشکی حرف اول را میزند گاهی اوقات ازدواج فامیلی باعث ایجاد بیماریهایی میشود که این بیماریهای ژنتیکی مشکلات زیادی را میتواند به بار بیاورد. با معیوب بودن ژنتیک بدن، ممکن است شما دچار ترس در جهت مبتلا شدن به بیماری های ازدواج فامیلی قرار گیرید ولی نگران نباشید با پشرفت علم پزشکان میزان احتمال بروز بیماری های ازدواج فامیلی را بررسی میکنند.
سقط جنین از عوارض ازدواج فامیلی
از دیگر خطرات ازدواج فامیلی سقط جنین میباشد پس بهتر است قبل از بچهدار شدن ابتدا به پزشک مراجعه کنید و سپس تحت نظر پزشک متخصص صاحب فرزند شوید.
نقص ایمنی، بیماری ناشی از ازدواج فامیلی
نقص ایمنی هم جزو بیماری های ازدواج فامیلی به شمار میآید. کودکانی که از ازدواج فامیلی به دنیا میآیند بیشتر در معرض بیماریهای عفونی هستند زیرا ممکن است ایمنی بدن آنان نسبت به کودکان دیگر ضعیفتر باشد پس اگر شاهد عفونت بیش از حد در کودک خود بودید، سریعا به پزشک متخصص مراجعه نمایید.
اگر سیستم دفاعی بدن کودک به صورت کمی و یا کیفی کار نکند. با نقص ایمنی بدن احتمال دارد فرد دچار بیماریهایی مانند هپاتیت، سرطان و … شود که هر یک مشکلات فراوانی را برای سلامتی بدن به وجود میآورند. این افراد باید به پزشک متخصص مراجعه کرده و سیستم ایمنی بدن کودک خود را در صورت ضعیف بودن، تقویت کنند این کار با کمک انواع قرصها و ویتامینها ممکن میباشد.
بیماری معلولیت کودک، خطر ازدواج فامیلی
همانطور که میدانید مهمترین خطر ازدواج فامیلی متولد شدن کودک معلول و یا نقص عضو است. در ازدواج فامیلی ممکن است اختلالات ژنتیکی فراوانی رخ دهد و این اختلالات در ذهن و یا جسم کودک تاثیر بگذارد.
تحقیقات جهانی نشان میدهد که حدود ۳ تا ۴ درصد از مرگ و میر نوزادان به دلیل اختلالات ژنتیکی رخ میدهد. اختلالات ژنتیکی معمولا در فامیلهای درجه دو خیلی بیشتر است (پسرخاله، پسر عمو و …) احتمال اختلالات حتی در دورترین ازدواجهای فامیلی نیز ۵ تا ۶ درصد است. طبق آمار جهانی احتمال تولد کودک معلول در ازدواج فامیلی ۲ تا ۳ برابر ازدواجهای معمولی است. همین دلیل، کافی است که آزمایشات ژنتیکی فراوانی صورت گیرد تا دچار بیماری های ازدواج فامیلی نشوید.
بیماری شب کوری، بیماری ناشی از ازدواج فامیلی
ازدواج فامیلی ممکن است با خود، شب کوری را به همراه داشته باشد، معمولا با افزایش سن این بیماری در افراد دیده میشود. شب کوری در طول زمان روی بینایی فرد تاثیر میگذارد و به دلیل کمبود ویتامین A و مشکلات ارثی تبدیل به کوری دائمی شود. همچنین شب کوری میتواند موجب خشکی چشم نیز میشود. برای پیشگیری از بیماری شب کوری باید مشاوره ژنتیکی به صورت کامل انجام شود تا هم از شب کوری و هم از بیماری های حاصل از ازدواج فامیلی در امان بمانند.
نکات مهم در مورد ازدواج فامیلی
درست است که هیچ ازدواجی بیخطر نیست ولی موارد بالا این مساله را بیان نمیکند که فقط ازدواج فامیلی مشکلات و بیماریهایی را به وجود میآورد بلکه ازدواج با فرد غریبه هم بیخطر نیست، فقط احتمال مبتلا شدن به بیماری از طریق ازدواج فامیلی نسبت به افراد غریبه، ۲ برابر است پس اگر ازدواج فامیلی داشتهاید مدام باید تحت نظر و کنترل دکتر باشید، مخصوصا وقتی که میخواهید صاحب فرزند شوید. ولی همه اینها دلیل نمیشود که از ازدواج فامیلی بترسید و نگران بمانید و یا حتی خودداری کنید فقط بهتر است ازدواج با غریبه صورت گیرد تا احتمال دچار شدن به بیماری های ازدواج فامیلی کاهش یابد.