اسنپ‌بك و تداوم ابهام راهبردي

اسنپ‌بك و تداوم ابهام راهبردي

ابراهیم متقی - فشارهاي بين‌المللي و محدوديت‌هاي اقتصادي ايران پس از 5 مهر افزايش بيشتري پيدا مي‌كند. اين امر به‌گونه اجتناب‌ناپذير تأثير خود را بر زندگي اقتصادي و قابليت‌هاي تاكتيكي ايران به‌جا خواهد
اقتصاد دیجیتال و تاب‌آوری زنجیره ارزش پتروشیمی زیر فشار تحریم

اقتصاد دیجیتال و تاب‌آوری زنجیره ارزش پتروشیمی زیر فشار تحریم

محمدمهدی محمدی- صنعت پتروشیمی ایران، به‌عنوان قلب تپنده صادرات غیرنفتی کشور، بارها این آزمون را پشت سر گذاشته و هر بار با زخمی تازه، اما همچنان زنده و ایستاده به مسیر خود ادامه داده است. اما امروز ماجرا پیچیده‌تر از همیشه است
شنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۴ - 2025 October 04
کد خبر: ۱۱۳۰۰۱
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۸

آشی خون ساز و مفید برای زنان باردار

آش خشکبار آش خوشمزه و مقوی است که در این مطلب به خواص آن و طرز تهیه آن اشاره می شود

تدبیر24»آش خشکبار یکی از غذا‌های سنتی استان همدان است که حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، D ، E ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۱۲ ، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، آهن، منیزیم، کولین، فسفر، روی و اسید چرب امگا ۳ است.

برای بررسی خواص آش خشکبار و اینکه مصرف این آش برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

این آش به علت داشتن ویتامین B۱۲ ، آهن، اسید فولیک، سایر ویتامین‌ها و املاح معدنی به تشکیل گلبول‌های قرمز و خونسازی بدن کمک شایانی می‌کند؛ آش خشکبار پروتئین بالایی دارد بنابراین انرژی بدن را افزایش می‌دهد و موجب عضله‌سازی در بدن می‌شود.

این آش به علت وجود ویتامین‌های A ، C ، E ، کولین و سلنیوم خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماری‌های مختلف، انواع سرطان‌ها و تومور‌های بدخیم محافظت می‌کند؛ آش خشکبار به علت داشتن کلسیم، فسفر، منیزیم و ویتامین D نقش موثری در تقویت استخوان‌ها، مفاصل و دندان‌ها دارد و از بروز پوکی استخوان در افراد هم جلوگیری می‌کند.

آش خشکبار به علت داشتن ویتامین‌های A ، C ، D ، E و گروه ویتامین‌های B تاثیر چشمگیری در جوان‌سازی، زیبایی و شادابی پوست و مو دارد؛ این آش چین و چروک را رفع و به تقویت و رشد مو‌ها هم کمک شایانی می‌کند.

آش خشکبار سیستم عصبی بدن را تقویت می‌کند؛ این آش به علت وجود اسید چرب امگا ۳ و سایر املاح معدنی نقش موثری در تقویت سیستم قلبی و عروقی دارد و از بروز سکته‌های قلبی و مغزی در افراد جلوگیری می‌کند.

آش خشکبار شادی و نشاط را در افراد ایجاد و استرس، اضطراب و افسردگی را رفع می‌کند؛ این آش به علت داشتن ویتامین‌ها و املاح معدنی برای زنان باردار بسیار مفید است.

آش خشکبار به علت وجود فیبر بالا تاثیر چشمگیری در عملکرد بهتر روده‌ها و رفع یبوست دارد؛ این آش سوخت و ساز بدن را هم افزایش می‌دهد.

آش خشکبار سموم بدن را از طریق روده‌ها دفع می‌کند؛ این آش به تقویت بینایی و پیشگیری از ابتلا به تباهی (از بین رفتن) لکه زرد هم کمک شایانی می‌کند.


مواد لازم برای تهیه آش خشکبار (چهار تا پنج نفر)
آش,آش خشکبار

  • سبزی آش (جعفری، گشنیز، برگ چغندر یا اسفناج) یا تره کوهی                         ۵۰۰ گرم
  • عدس                                                                                                            نصف پیمانه
  • نخود                                                                                                               یک پیمانه
  • گوشت گوسفندی با استخوان                                                                            ۲۰۰ گرم
  • برنج                                                                                                                سه قاشق غذاخوری
  • پیاز                                                                                                                  یک عدد
  • برگه زردآلو                                                                                                        نصف پیمانه
  • برگه هلو                                                                                                           نصف پیمانه
  • آلبالوی خشک شده                                                                                           نصف پیمانه
  • آلوی ترش خشک شده                                                                                       نصف پیمانه
  • رشته آش                                                                                                          یک بسته کوچک
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه                                                                                 به مقدار لازم
  • سرکه سیب                                                                                                      ۲ تا سه قاشق غذاخوری
  • لوبیا                                                                                                                   یک پیمانه
  • شیره انگور                                                                                                         به مقدار لازم
  • روغن زیتون                                                                                                         به مقدار لازم
  • پیاز، نعناع و سیر داغ                                                                                           به مقدار لازم برای تزئین

طرز تهیه آش خشکبار


 نخست حبوبات را از شب قبل خیس کنید. خشکبار را هم جداگانه خیس کنید.

گوشت، حبوبات و پیاز خُرد شده را بپزید سپس نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به آن‌ها اضافه کنید؛ در ۲۰ دقیقه آخر پختن، خشکبار، سبزی آش یا تره کوهی، رشته آش و برنج را به مواد بیفزایید.

در انتها سرکه سیب را با شیره انگور مخلوط و به سایر مواد اضافه کنید. آش را پس از آماده شدن داخل ظرف‌ها بکشید و با مخلوط روغن زیتون، پیاز، نعناع و سیر داغ روی آن را تزئین کنید.
برچسب ها: تدبیر24 خون ساز
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: