ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
جمعه ۰۳ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 25
کد خبر: ۱۱۳۱۶۵
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۷

شیر را از سفره مردم برمی دارند

با ادامه این روند احتمال می رود 10 هزار کارگر شاغل در صنایع لبنی کار خود را از دست بدهند.
تدبیر24»بی تدبیری برخی نهادهای دولتی متولی عرضه شیر خام و تولید لبنیات باعث شده است آینده شغلی 10 هزار کارگر شاغل در بخش تولید لبنیات کشور با خطر مواجه شود. برآورد می شود در صورت استمرار وضعیت کنونی عرضه شیر خام، در پاییز امسال 10 هزار نفر از کارخانه های لبنی اخراج شوند که با احتساب خانواده آنها حداقل 30 تا 40هزار نفر بدون درآمد ماهیانه خواهند شد.
به گزارش عصر ایران، با توجه به گزارشهای منتشرشده و اعلام انجمن صنایع لبنی، افزایش عجیب و غریب صادرات شیرخشک که کاهش شدید تولید محصولات لبنی را در پی داشته، پیشبینی می شود تا دو ماه آینده کارخانه های لبنیات با چالش های بزرگ اقتصادی مواجه شوند.

سؤال اینجاست که شیر تولیدی دامداری ها کجا می رود؟ شیری که با ارز دولتی تامین نهاده های دامی تولید می شود و باید به بازار و کارخانجات تولید محصولات لبنی برسد؛ در ماه های اخیر به جای آمدن بر سر سفره مردم، تبدیل به شیرخشک می شود و سپس تحت عنوان صادرات غیرنفتی از کشور خارج می شود تا دلار 9 هزار تومانی نصیب صادرکننده ها شود.

افزایش 40 درصدی صادرات شیرخشک در حالی است که فروشگاه های کشور با کمبود لبنیات مواجه اند و از دیگر سو، کارخانه ها تنها با 50درصد ظرفیت خود کار می کنند چرا که شیر به میزان لازم به کارخانه ها نمی رسد.
 
هر چند اصل افزایش صادرات غیرنفتی، امری مثبت است ولی تدبیر در تجارت ایجاب می کند ابتدا نیازهای داخلی 80 میلیون ایرانی برآورده و از شغل های ایجاد شده حراست شود و سپس در اندیشه صادر کردن اقلام مازاد بر نیاز داخلی به منظور درآمدزایی فعالان اقتصادی نماییم نه این که از سر سفره مردم برداریم و صادر کنیم!

 از متولیان امر انتظار می رود قبل از آن که قیمت لبنیات افزایش بی سابقه ای را تجربه کند، قبل از آن که هزاران نفر دیگر بیکار شوند و قبل از  آن که لبنیات نیز از سفره کم رونق مردم حذف شود، فرایند تولید و عرضه شیر خام را کنترل کنند تا شاهد یک نگرانی جدید در بین مردم نباشیم.
برچسب ها: تدبیر24 عصرایران
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: