ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۱۱۳۴۴
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۲ - ۱۵:۱۸

بهبود شرایط بازگشت پژو به ایران

با اعلام رسمی جدایی جنرال ‌موتورز از پژو شرایط برای بازگشت شرکت فرانسوی به ایران تسهیل شد.
به گزارش تدبیر24 به نقل از ایسنا، با اعلام رسمی جدایی جنرال ‌موتورز از پژو شرایط برای بازگشت شرکت فرانسوی به ایران تسهیل شد.
 
 دو روز پیش سخنگوی جنرال ‌موتورز رسما اعلام کرد که این شرکت قصد دارد هفت درصد سهام خود در شرکت پژو را واگذار کند.
 
جنرال ‌موتورز در فوریه سال 2012 معادل هفت درصد از سهام پژو را به ارزش 400 میلیون دلار خریداری کرد. هدف از این اقدام تولید محصولات مشترک و صرفه‌جویی دو میلیارد دلاری در هزینه‌های دو شرکت فرانسوی و آمریکایی بود.
 
با این حال به گفته تحلیلگران اولین ثمره شراکت جنرال ‌موتورز و پژو، قطع همکاری شرکت فرانسوی با خودروساز ایرانی به دنبال فشارهای وارده از سوی شریک آمریکایی و همچنین لابی صهیونیستی اتحاد بر ضد ایران هسته‌یی بود.
 
به دنبال این فشارها شرکت پژو از ابتدای سال 91 همکاری خود با ایران را قطع و به دنبال آن متحمل ضرر و زیان سنگینی از ناحیه توقف ارسال قطعات به ایران شد.
 
از آن سو نیز شراکت با جنرال ‌موتورز نتوانست مشکلات مالی شرکت فرانسوی را جبران کند و شرکت آمریکایی نیز به دنبال مشکلات داخلی عدیده پژو رسما از قصد خود برای خروج از شراکت با شرکت فرانسوی خبر داده است.
 
به گفته کارشناسان در این شرایط پژو برای تامین نقدینگی به دنبال فروش بخش دیگری از سهام خود است به‌گونه‌ای که با این کار مالکیت شرکت فرانسوی از دست خانواده پژو که بنیانگذار این شرکت محسوب می‌شوند خارج خواهد شد.
 
هم‌اکنون شرکت چینی دانگ فنگ و دولت فرانسه دو خریدار احتمالی سهام پژو محسوب می‌شوند و مذاکرات بین آن‌ها و شرکت فرانسوی برای خرید سهام ادامه دارد.
 
به نظر می‌رسد اعلام رسمی خروج جنرال ‌موتورز از شراکت با پژو شرایط را برای بازگشت شرکت فرانسوی به ایران تسهیل خواهد کرد. با این حال باید دید شریک جدید این شرکت فرانسوی چه موضعی در رابطه با همکاری با ایران خواهد داشت.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: