ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
پنجشنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 24
کد خبر: ۱۱۳۴۹۲
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۲

دیوار باستانی با قدمت حدود ۳۸۰۰ سال + عکس

باستان شناسان موفق شدند یک دیوار باستانی حاوی چندین نقش برجسته را در پرو کشف کنند که به قدیمی‌ترین تمدن در قاره آمریکا تعلق دارد.
تدبیر24»باستان شناسان موفق شدند یک دیوار باستانی حاوی چندین نقش برجسته را در پرو کشف کنند که به قدیمی‌ترین تمدن در قاره آمریکا تعلق دارد. دیوار محل قرار گرفتن این نقش برجسته‌ها حدود ۳۸۰۰ سال قدمت دارد و نقش چند مار و سر انسان روی آن دیده می‌شود. ارتفاع این دیوار یک متر و طول آن دو متر و ۸۰ سانتی متر است. منطقه باستانی محل کشف این دیوار، «ویچاما» نام دارد و در شمال لیما پایتخت پرو قرار گرفته است.

بر اساس اعلام باستان شناسان، نقش برجسته‌های این دیوار، حامل معنای باروری زمین است. مار نماد خدایگان آب است که در زمین نفوذ می‌کند و امکان باروری دانه‌ها را فراهم می‌سازد. منطقه باستانی ویچاما در ساحل رودخانه هواورا قرار دارد و برخی اماکن باستانی کشف شده در این منطقه به دوره پیش از سفال (سه هزار تا ۱۸۰۰ قبل از میلاد) باز می‌گردد. کاوش‌های باستان شناسی در این منطقه از سال ۲۰۰۷ آغاز شد. تمدنی که نقش برجسته‌های مذکور به آن تعلق دارد، پنج هزار سال قدمت دارد و قدیمی‌ترین تمدن در قاره آمریکا است. به گفته کارشناسان، کاوش‌ها در منطقه باستانی ویچاما در آینده ادامه خواهد داشت، زیرا هنوز مشخص نیست چه بر سر ساکنان این منطقه و فرهنگ آن‌ها آمده است. ساکنان این منطقه پس از ۳۰۰ سال و بعد از غلبه کردن بر قحطی که سرتاسر منطقه را فرا گرفته بود، به دیگر مناطق کوچ کردند.

منطقه باستانی ویچاما در سال ۲۰۱۵ نیز خبرساز شد. در آن سال، کاوشگران توانستند دیوار دیگری را در این منطقه کشف کنند که دارای نقش برجسته چند جسد با شکم‌های خالی و چشمان بسته بود. اشاره این نقوش به مرگ مردم بر اثر قحطی بود که در منطقه شایع شد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: