ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۱۱۴۲۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۹
دكتر يوسف مولايي کارشناس برجسته روابط بین الملل

پيامدهاي مثبت يك سفر

وقتي اين نهاد حاضر مي‌شود به ايران نمايندگاني بفرستند، نشان مي‌دهد كه امروز افكار عمومي اروپايي نگاه متفاوت و جديدي به مساله ايران دارند و مي‌خواهند رابطه خود را با كشور ايران بازتعريف كنند . . .

تدبیر24 : هيات پارلماني 8نفره اروپايي براي بحث و تبادل‌نظر درباره مسائل منطقه‌اي و پارلماني وارد تهران شده است. سفر هيات پارلماني اروپايي به ايران از جهات مختلف داراي اهميت است و تاثير زيادي در بهبود رابطه ايران با كشورهاي اروپايي خواهد گذاشت. واقعيت اين است كه بعد از اينكه در سال 2007 و در معاهده ليسبون اختيارات پارلمان اروپايي به تصويب رسيد، اين نهاد مدني اهميت زيادي پيدا كرده است.

دليل اهميت پارلمان اروپايي را مي‌توان در سه مورد جمع‌بندي كرد؛ اول اينكه اين پارلمان از طريق آراي مردم انتخاب مي‌شود و لذا به عنوان يك نهاد مدني، تاثير مستقيم و فراواني در نزديك كردن ايران و اروپا خواهد داشت. دوم اينكه اين نهاد نقش قانون‌گذاري دارد و سوم نقش نظارتي آن است. در اين چارچوب است كه مي‌توان از تاثيرگذاري بالاي پارلمان اروپايي سخن گفت. اين نقش را بويژه مي‌توان در بخش ديپلماسي عمومي تعريف كرد. با توجه به همين مساله انتخاب مستقيم اعضاي پارلمان اروپايي توسط مردم، اين نهاد را نه به عنوان نماينده دولت‌ها بلكه به عنوان نماينده ملت‌هاي اروپايي شناسانده است که بخشي از اراده سياسي مردم اروپا را نمايندگي مي‌كند.

وقتي اين نهاد حاضر مي‌شود به ايران نمايندگاني بفرستند، نشان مي‌دهد كه امروز افكار عمومي اروپايي نگاه متفاوت و جديدي به مساله ايران دارند و مي‌خواهند رابطه خود را با كشور ايران بازتعريف كنند. به نظر مي‌رسد اين سفر در مناسبات بين‌المللي سفري مهم و تاثيرگذار باشد. از طرفي ديگر همانطور كه تصميم اين هيات براي سفر به ايران داراي اهميت بوده است، تصميم طرف ايراني براي پذيرش اين افراد نيز قابل اهميت است و نشان از آن دارد كه در ايران نيز زمينه مثبتي براي افزايش روابط و مناسبات بين دو كشور وجود دارد. البته بديهي است پارلمان اروپايي ممكن است بر اساس اتفاقات مختلفي كه در كشورهاي مختلف رخ مي‌دهد افرادي را به اين كشورها اعزام كند اما طبيعتا اگر اوضاع حقوق بشر در كشور ما خوب نبود يا با مشكلات سياسي روبه رو بوديم اين سفر امكان‌پذير نبود.

به هر حال به نظر مي‌رسد اين اتفاق متاثر از انتخابات خردادماه ايران و تغييرات مثبتي است كه در ايران به وجود آمده و مردم اروپايي به دنبال آن هستند كه از نزديك و بطور مستقيم از تحولات ايجاد شده در كشورمان آگاه شوند و در رابطه با يك ايران متفاوت تجديد نظر كنند.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۱
سپیده
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۵
1
0
دوست داری اروپا بهت نگاه کنه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
نظر شما: