تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۱۱۴۹۸
تعداد نظرات: ۵ نظر
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۰
تنور ديپلماسي هسته‌اي داغ شد

مذاكره محرمانه ظريف و كري

محمدجواد ظريف در گفت‌وگو با شبكه خبري سي‌بي‌اس تاكيد مي‌كند كه گرچه ايران از دور جديد تحريم‌هاي وزارت خزانه‌داري آمريكا عصباني است اما مذاكرات درباره‌ برنامه‌ هسته‌‌اي ...
تدبیر24: آقاي ديپلمات بيدي نيست كه با اين بادها بلرزد. تلاطم‌هاي بيروني و انتقادات دروني هنوز بدان حد از قدرت نرسيده كه «ظريف حريف» را از ميدان به در كند. او نشان داده اهل مسامحه و عافيت‌جويي نيست و براي ذره‌ذره لحظات، كنش منحصربه‌فردش را دارد و با بهره‌گيري از تمامي ابزارها و ادوات رسمي و عمومي ماشين ديپلماسي را به پيش مي‌راند. پس از آنكه وزارت خزانه‌داري آمريكا با اضافه كردن نام 19شركت و فرد به ليست تحريم‌ها، يك شوك غيرمنتظره به روند مذاكرات وارد كرد و در پي آن منتقدين تندرو داخلي كه از همان اول بر توافقنامه ژنو تاخته و آن را محل ايراد مي‌دانستند، هجمه رسانه‌اي و سياسي عليه ادامه مذاكرات و كليت توافقنامه آغاز كردند، ظريف دوباره موتورش را روشن كرد؛ يك استاتوس فيسبوكي آغاز كارزار دوباره آقاي ديپلمات براي بازگرداندن فضا به آرامش و طي طريق در مسير ديپلماسي سازنده بود. او كه در پيام فيسبوكي‌اش پاسخ صريحي به منتقدين داخلي داده و به انتقاد از مخالف‌خواني‌هاي بي‌مورد آنان پرداخته، در دومين قسمت از اقدامات تازه و هدفمندش، معطوف به افكار عمومي بيروني به مصاحبه با دو رسانه غربي و بين‌المللي پرداخت و به تشريح مواضع اصولي دستگاه ديپلماسي جمهوري اسلامي ايران اقدام کرد. او ضمن ابراز گلايه و عصبانيت از اقدام تازه آمريكايي‌ها تاكيد مي‌كند كه جمهوري اسلامي به تعهدات خود پايبند است. در واقع او امكان پروپاگانداي رسانه‌هاي مغرض غربي روي سخنان نسنجيده و حساب نشده داخلي را مي‌بندد و از سوي ديگر به دنيا اين پالس را مخابره مي‌كند كه ايراني‌ها بر عهد و پيمان خود استوار هستند و اگر قصوري رخ دهد مقصر طرف‌هاي ديگر هستند.

عصباني هستيم اما توافق ژنو پابرجاست

محمدجواد ظريف در گفت‌وگو با شبكه خبري سي‌بي‌اس تاكيد مي‌كند كه گرچه ايران از دور جديد تحريم‌هاي وزارت خزانه‌داري آمريكا عصباني است اما مذاكرات درباره‌ برنامه‌ هسته‌‌اي ايران نمرده است. ظريف با اشاره به اقدام تازه وزارت خزانه‌داري آمريكا مي‌گويد: اين اقدام بسيار اشتباهي بود كه او را «غمگين»كرده است ولي وي به توافق كوتاه‌مدتي كه امكان يك دوره‌ 6ماهه براي مذاكرات بيشتر را فراهم مي‌كند متعهد است. وي با اشاره به حسن‌نيت ايران و حفظ تعهداتش تاكيد دارد كه اين رويكرد براي رسيدن به نتيجه به تنهايي كافي نيست و بايد دو طرف تمايل و رغبت بر ادامه كار داشته باشند. وي در ادامه نيز تاكيد مي‌كند: ما در تلاشيم تا مذاكرات را در مسير قبلي قرار دهيم و اين مسير را اصلاح كنيم و مذاكرات را ادامه دهيم، زيرا معتقدم پاي منافع زيادي براي دو طرف در ميان است. ظريف در پاسخ به وضعيت لوينسون و سرنوشت اين جاسوس آمريكايي ادامه می‌دهد كه وي ردي در ايران از او ندارد و اين تبعه آمريكايي در زندان‌هاي ايران نيست. البته بر اين نكته هم تاكيد مي‌كند كه هيچ چيز غيرممكن نيست و اگر وي در ايران پيدا شود، طرف ايراني با آمريكا براي بازگرداندن وي مذاكره مي‌كند. البته اين وعده به مذاكره تنها خبر پيرامون مذاكره ميان ايران و آمريكا نيست چراكه ظريف در گفت‌وگو با خبرنگار واشنگتن‌پست تاكيد مي‌كند بعد از ژنو با وزير خارجه آمريكا سخن گفته است.

با آمريكايي‌ها مذاكره داشته‌ام

گفت‌وگوي وزير خارجه كشورمان با روزنامه پرتيراژ واشنگتن‌پست نيز نكات جالبي دارد كه مهم‌ترين بخش آن تاييد رايزني و گفت‌وگو ميان وزراي خارجه ايران و ايالات متحده پس از مذاكرات ژنو است. هر چند تابوي ديدار اين دو در نيويورك و سپس ژنو شكست اما اين ديدارها در قالب رسمي و در جريان مذاكرات با حضور ديگر نماينده‌هاي كشورهاي حاضر بود، هر چند كه بخشي از آن دوجانبه نيز بود اما حضور ديپلمات‌هاي ديگر وجه زياد خصوصي و محرمانه‌اي به اين ديدارها نمي‌داد. ظريف در گفت‌وگو با واشنگتن‌پست به صراحت بر گفت‌وگو با جان كري پس از مذاكرات ژنو تاكيد مي‌كند، نكته‌اي كه تاكنون و بدين شكل در طول 35 سال گذشته مسبوق به سابقه نبوده است. وي ضمن آنكه به موضوع برقراري تماس خصوصي با مقامات 1+5 اشاره مي‌كند و آن را بخشي از روندی طبيعي مي‌داند، تصريح مي‌كند: من با مقامات آمريكايي و همينطور ساير مقامات گروه 1+5 و نيز كاترين اشتون صحبت كرده‌ام و همه دنبال احتمالاتي براي حركت به جلو هستند. وي از افشاي متن مذاكرات خصوصي سر باز مي‌زند و تاكيد مي‌كند كه مايل نيست متن گفت‌وگو‌ها را علني كند اما اضافه مي‌كند: چيزي كه من از جان كري و خانم اشتون شنيده‌ام اين است كه آنها به نهايي كردن زودهنگام پروسه ژنو با هدف رسيدن به يك توافق جامع متعهد هستند و من در اين هدف شريكم.

روند پر فراز و نشيبي خواهيم داشت

وزير خارجه كشورمان ضمن آنكه تاكيد مي‌كند ايران به تعهدات خود پايبند است و با همان شجاعتي كه در زمينه رسيدن به توافق مصروف داشته شده به دنبال ادامه اين روند است، مي‌گويد: هدفمان اين است كه برنامه غني‌سازي داشته باشيم و در عين حال نگراني‌ها و نيز محدوديت‌هاي اعمال شده توسط جامعه بين‌المللي رفع شود. از آنجا كه معتقديم برنا‌مه‌هایمان منحصرا براي مقاصد صلح‌آميز است، قصد نداريم هيچگونه شك و ترديدي درباره ماهيت منحصرا صلح‌آميز برنا‌مه‌هایمان باقي بگذاريم، پس راه‌حل براي رسيدن به توافق نهايي ساده است و تنها به حسن‌نيت و اراده سياسي جدي نياز است. ظريف با اشاره به انتقاد دروني از وي و اينكه برخي در داخل كشور خواستار عزل وي شده‌اند، تاكيد مي‌كند: ما مي‌دانيم چندصدايي در آمريكا و در مواضع 1+5 همانند داخل ايران وجود دارد و اينكه نمايندگان آمريكا هم به‌دنبال وضع تحريم‌هاي تازه باشند بر اساس اصول دموكراسي و حضور نيروهاي مختلف در قدرت طبيعي است اما اگر منافع ملي توسط موافقان و مخالفان لحاظ شود اين نكات قابل حل است. وي ادامه می‌دهد: مخالفت‌ها در خارج از دولت طبيعي است اما وقتي اقدامي در داخل دولت آمريكا در تضاد با توافقنامه انجام مي‌گيرد غير قابل تحمل است و پذيرفتني نيست. ظريف در ادامه سخنانش تصريح مي‌كند: مطمئنم كه ما در مسيرمان به موانع ديگري برخواهيم خورد، زيرا مردم و دولت ايران نسبت به نيات طرف مقابل شك دارند و آنها نيز نگراني‌هايي درباره نيات ما دارند. مسير پرپيچ و خمي را پيش‌رو داريم و متاسفانه نيروهايي بسيار قوي وجود دارند كه سعي مي‌كنند در اين پروسه اختلال ايجاد كنند. ما بايد از اين مساله آگاه باشيم و با ذهن باز عمل كنيم.

آخرين فعل و انفعالات پيرامون مذاكرات

پس از انتشار گفت‌وگوي ظريف با روزنامه واشنگتن‌پست كه در آن در چند وهله ظريف با صراحت از گفت‌وگو با وزير خارجه آمريكا و كاترين اشتون سخن مي‌گويد، وزارت خارجه كشورمان با صدور اطلاعيه‌اي ضمن تاييد برقراري تماس ميان اين دو تاكيد كرد: پيرو تحولات اخير در زمينه اجراي اقدام مشترك، وزير خارجه آمريكا با ظريف تماس تلفني داشته و وزير خارجه كشورمان مراتب نارضايتي ايران را اعلام كرده است. در این بيانيه گفت‌وگوي تلفني ميان اشتون و ظريف هم مورد تاييد قرار گرفته است. از سوي ديگر قرار است عباس عراقچي مذاكره‌كننده ارشد ايراني صبح امروز با كاترين اشتون مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا در بروكسل ديدار و گفت‌وگو كند. اين ديدار همزمان با جلسه شوراي وزيران خارجه اتحاديه اروپا درباره مساله هسته‌اي ايران كه صبح ديروز برگزار شد و اشتون پيرامون مذاكرات و توافق به عمل آمده و روند آن سخن گفته بود، برگزار خواهد شد. هر چه هست به نظر مي‌رسد جان تازه‌اي در روند مذاكرات دميده شده و دوباره تنور ديپلماسي داغ شده باشد.

رضا رئيسي

منبع:آرمان

 

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
3
3
ظریف دوست داریم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
1
0
ظریف ازت متنفریم
کاظم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
1
0
آقای ظریف وقتی مذاکرات بقول شمادرمسیر قبلی قرارمیگیرد که تحریمهای جدیداتحادیه اروپاوخزانه داری امریکاحذف شودیاشماهم تعدادی سانتریفیوژجدیدبکارانداخته وبگوئیدقبل ازتوافق تصمیم اینکارگرفته شده بوده واقدام جدیدی نیست.اینکه آنهاهرغلطی دلشان خواست انجام دهندوشمافقط به لبخندیااعتراض زبانی بسنده کنیدجزاینکه آنهااحساس قدرت بیشترنموده وشمارابیشتردرموضع ضعف تصورکنندنتیجه دیگری ندارد.شمافقط چندروزی مذاکره رابتعویق انداخته ایدوخسارت هزینه رفت وبرگشت گروه مذاکره کننده رابگردن بیت المال گذاشته اید.شماکه میدانستیدقراراست بدون هیچ دستاوردی مذاکره راادامه دهیدوهیات پارلمانی اروپا دربیخ گوش شماباوقاحت ضمن اینکه تکرارمیکنداین مفهوم راکه شما دراثرتحریمهاشرایط ماراپذیرفته اید(بی توجه باینکه براساس نظرسنجی خودشان 96درصدایرانیهامعتقدند پیشرفتهای هسته ای رابه لغو تحریمهاترجیح میدهند)ومیگویدماسیاست دوگانه همچنین تحریمهارا دررابطه باشماادامه میدهیم وجلالی فقط چشمانش رامیشویدوحرفهایشان راتائیدمیکند!چرابااینهمه خودراسبک کردیدمذاکره رابدون قطع کردن ادامه میدادید.(مذاکره که چه عرض کنم.مراحل تسلیم زیبنده تراست.).دوستان شماآنچنان بروی مذاکرات کری باشمامانورمیدهندکه انگارفتح الفتوح شده است.این مذاکرات جزترغیب شمابادامه مذاکرات البته بیتوجه به عملکردآنها چه نتیجه ای برای کشورداشته است؟!گفته ایداین اقدام درداخل دولت امریکاغیرقابل تحمل است.ولی شماکه ظاهرابرخلاف کمردردتان (که ناشی ازپرتاب برگ گل توسط داخلیهابوده)تحمل فوق العاده ای درمقابل پیمان شکنی های غربی دارید.وگرنه مابازائی میگرفتید؟!ودرپایان تنوردیپلماسی راعشق است گورپدرمنافع وحیثیت ملی آنچه ارزشمنداست دقایقی بیشترکنارغربیها نشستن ودیالوگ باآنهاست.مردیم ازبس باچپیه بگردنهای پشمالوی خاک وخلی نشست وبرخواست کردیم؟!غربیهای اتوکشیده وادکلن زده وسانتی مانتال راعشقه؟!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of)
ببخشید کدوم 96 درصد؟؟؟؟؟ طرز فکر مقاومتی شماها که نمایندش جلیلی بود حتی ده درصد رای نیاورد.ظریف هر کاری کرد از کلاس فلسفه جلیلی که بهتر بود
مهدی
| Iran (Islamic Republic of)
آبو بریز همونجا
نظر شما: