آموزش کودکان برای فردای بهتر سرزمین

آموزش کودکان برای فردای بهتر سرزمین

شینا انصاری - روز جهانی و هفته ملی کودک فرصتی است برای پرداختن به دغدغه‌ها، مشکلات، بحران‌ها، علاقه‌مندی‌ها و حقوق کودکان، این جوانه‌های زندگی و امیدهای آینده. کودکان در نقاط زیادی از دنیا در حالی اولین قربانی سیاست، فقر، خشونت و جنگ هستند
جهان در آستانه‌ی بازچینش رقابت

جهان در آستانه‌ی بازچینش رقابت

محمدمهدی محمدی-رقابت‌پذیری در سال ۲۰۲۵ تنها یک رتبه‌بندی نیست، بلکه نمایی است از آنچه جهان به سمتش می‌رود: ثبات، شفافیت، و هوشمندی سیاست. کشورمان اگر بخواهد سهمی در آینده اقتصادی جهان داشته باشد، باید نه‌تنها در زمره بازیگران مهم این تغییر جهانی و همکار در سازمان های جدید بین اللملی قرار بگیرد، بلکه باید طراح مسیر خود با پایبندی به موازین و استراتژی های خود باشد. مسیری که از درون طراحی، اصلاح و اجرا می‌شود، نه از بیرون تحمیل.
چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۴ - 2025 November 05
کد خبر: ۱۱۵۲۳
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۹

کشف فسیل ۴۰۰ هزار ساله انسان

باستان‌شناسان، استخوان‌های یک انسان را که مربوط به ۴۰۰ هزار سال گذشته است، در اسپانیا کشف کردند.
به گزارش تدبیر24 به نقل از یورونیوز، یک گروه بین‌المللی باستان شناسی، استخوانهای انسان متعلق به 400 هزار پیش را  در منطقه «آتاپوئرکا» در نزدیکی شهر «بورگوس» در شمال اسپانیا کشف کردند.

این نمونه‌های کشف شده مربوط به دوره «پلیستوسن» یا دوران چهارم زمین‌شناسی است و گفتنی است که DNA بدست آمده از استخوانها، قدیمی‌ترین DNA انسانی است که تا کنون کشف شده است.

قرار گرفتن این یافته در شجره نژاد انسان، نشان می‌دهد، این درخت ممکن است شاخه هایی متنوع‌تر از آنچه تصور می‌شد داشته باشد.

یکی از مسئولان سایت «آتاپوئرکا» گفت: تا کنون هیچ دانشی درباره این دوران زمین شناسی در دست نبوده است. با شیوه های جدید و موقعیت ویژه این سایت، حال می‌توانیم در باره این دوران بسیار بسیار دور اطلاعاتی به دست آوریم.

پس از مقایسه DNA بدست آمده از «آتاپوئرکا» با نمونه‌های مشابه از نژاد انسان یا «هوموساپین»، روشن شد که انسان «آتاپوئرکا» از لحاظ ژنتیک بسیار مشابه گونه‌ای از نژاد انسان موسوم به «دنیسوان» است که تا 40 هزار سال پیش در سیبری زندگی می‌کرده است.

بنا به گفته مسئولان سایت «آتاپوئرکا»، اطلاعات بسیار کمی درباره این گونه از نژاد انسان در دست است.

این یافته به دانشمندان امکان می‌دهد چگونگی تکامل انسان «نئاندرتال» و ویژگی‌های نژادی را بهتر بفهمند و رابطه تکاملی بین گونه‌های مختلف نژاد انسان و تکامل اجدادی آن را در زمانی به قدمت حدود 500 هزار سال پیش، بهتر درک کنند.

سایت «آتاپوئرکا» دارای بیشترین تعداد بقایای نژاد انسان است و در فهرست مکانهای محافظت شده توسط یونسکو قرار دارد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: